Вся нерухомість > Новини > Архітектурне плетіння з прутів
↑ До списку новин

Архітектурне плетіння з прутів

17 березня 2011

White arkitekter, одне з найвідоміших архітектурних бюро сучасної Швеції, побудувало в центрі Стокгольма конгрес-центр Waterfront. Будівля, немов огорнута гігантською циновкою, розташована на березі затоки Ріддарфьорден і стала найближчим візаві знаменитої Стокгольмської ратуші.

Ділянка, яка відведена під будівництво конгрес-центру, є сусідньою з територією Центрального вокзалу Стокгольма - головного транспортно-пересадочного вузла шведської столиці, в якому зосереджені станції метро і електричок, а також зупинки міських автобусів і експресів, що пов'язують її з міжнародним аеропортом Arlanda. Іншими словами, щодня через територію Waterfront проходять тисячі чоловік, так що функція цього проекту була вирішена задовго до початку його реалізації.

Усього до складу комплексу увійшли три об'єкти - офісний центр, готель і конгрес-центр. Найближче до вокзалу і набережної розташований останній, тому він спочатку проектувався як знакова споруда, здатна скласти гідну компанію суворому силуету Стокгольмської ратуші. Готель і офісний центр розташовані в глибині ділянки і стають свого роду «фоном» для першого будинку, що зумовило їх лаконічне і підкреслено мінімалістичне рішення. І готель, який вже відкрився під брендом Radisson Blu Waterfront, і дві офісні корпуси є вузькі, практично повністю засклені паралелепіпеди. Під будівлями розташоване містке паркування.

Технічне завдання наказувало архітекторам спроектувати конгрес-центр місткістю 3000 осіб і банкетний зал ще на 2000 чоловік. Умістити і те і інше на невеликій ділянці набережної, яка мала до того ж форму неправильного трикутника, було вкрай важко, тому White arkitekter були змушені шукати нестандартне рішення. Одним з них стало універсальний простір вільного планування, габарити і функції якого можна оперативно видозмінювати за допомогою перегородок, що трансформуються. Цей так званий нижній конференц-зал розміщений в витягнутому прозорому обсязі, орієнтованому вздовж набережної. Головний же конгрес-хол, що здатний вмістити 3000 осіб, піднятий над рівнем землі і нависає над прозорим «бруском» значною консоллю. Незвичайне рішення фасадів, які наче зібрані з декількох шарів тонких металевих прутів, пофарбованих у деревно-жовтий колір, надає великого обсягу візуальну легкість та силует, що запам'ятовується. Крім того, фасад є ще і сонячним колектором площею 1040 кв.м, здатним щодня акумулювати до 1 мегават теплової енергії.

А. М., Архи.ру - зарубежные новости


Топ-оголошення

Продам 4-хком.кв. Лидерсовский бульвар/ЖК "Мерседес".
Центр, 4 кімнати 200/100/40 кв.м 4/18, 500 000$, Продам 4-хком.кв. Лидерсовский бульвар/ЖК ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Без %, продам будинок (зруб) 197м2, вул. 51 Садова, Осокорки, 15 хв пішки м. Славутич, Київ
Осокорки, Маслівка вул., 5 і більше кімнат, 197 кв.м, 6 соток, 174 000$, Без %, продам будинок (зруб) ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київ > Дарницький р-н

Топ-оголошення

Продажа 58.9 кв.м Балтийский переулок 3-А ЖК НАВИГАТОР Без %
Куреневка, 1 комната, 59/21/12 кв.м, 6/25, 65 000$, ЖК Навигатор -1, пер.Балтийский, 3-А продается ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н

Продается дом у Ботанического сада. Без комиссии для коллег.
Печерск, 720 кв.м, 13 соток, 2 200 000$, Зверинец. Кирпичный дом, 3 этажа + цокольный этаж. Четыре ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київ > Печерський р-н

Продам. 2-к.кв. 8/10, ж/м Левобережный-3, Донецкое шоссе
Донецьке шосе, 2 кімнати, 46/-/- кв.м, 8/10, 40 000$, Продам. 2-к.кв. 8/10, ж/м Левобережный-3, ...

Квартири > Продам > Дніпро > Індустріальний р-н