Вся нерухомість > Новини > Столичні "кидали" придумали нову аферу з нерухомістю
↑ До списку новин

Столичні "кидали" придумали нову аферу з нерухомістю

21 лютого 2012

Нова афера в Києві: тепер наживаються на душевнохворих. Родичі продавців елітних ділянок намагаються оскаржити угоди, посилаючись на неосудність їх при продажу.

Тепер, щоб купити наділ під заміський будинок або дачу, переконайтеся, чи не є ваш продавець психічно хворою людиною. А також візьміть довідку у бабусі, яка збирається підписати вам заповіт. Інакше через деякий час ви ризикуєте втратити свою ділянку з будинком або виплачувати додаткову суму родичам продавця.

ЗЕМЛЯ. Бізнесмен Андрій купив ділянку в Обухівському районі приблизно рік тому. «Уже будинок майже збудував - стіни є, дах, комунікації, займаюся внутрішньою обробкою. І раптом дізнаюся, що колишній господар землі опинився в лікарні для душевнохворих людей у Глевасі. А його родичі тепер кажуть, що договір купівлі-продажу він підписав, будучи неосудним, і вимагають, щоб я їм або доплатив, або повернув землю», - обурюється Андрій.

Як з'ясувалося, таких випадків чимало. Правозахисник Едуард Багіров говорить, що останнім часом їх кількість зросла. «Бувають афери ще більшими. Нібито несамовитий господар ділянки примудряється продати її кілька разів. Тут уже задіяний і свій нотаріус. Потрібно відразу звертатися до міліції. Або до суду, який призначить експертизу «продавця», і якщо він осудний, то прийме рішення і передасть матеріали в міліцію для порушення кримінальної справи», - говорить Багіров.

У міліції про такі афери знають. «Я чув про подібні факти, правда, звичайно потерпілі не пишуть заяви в міліцію, а з'ясовують все в судах», - сказав нам начальник ЦГЗ МВС Київської області Микола Жукович.

КВАРТИРИ. Адвокати розповідають, що такі ж операції шахраї стали провертати і з квартирами.

«Бабуся пише заповіт на квартиру на сторонню людину і отримує хороші гроші на старість. А потім відразу лягає в психіатричну лікарню, лікарям скаржиться, що у неї з головою не в порядку. Родичі тут же дають запит лікарям і отримують довідку, що у бабусі якесь психічне або старече захворювання. З цим йдуть до суду і оскаржують заповіт. А гроші не повертають», - розповіла адвокат Алла Сергієнко.

У міліції кажуть, що нотаріус повинен перевіряти здоров'я людини, яка укладає угоду. «У літньої людини він має право попросити меддовідку», - каже працівник ЦГЗ київської міліції Олександр Радкевич.

ЯК УБЕЗПЕЧИТИ СЕБЕ ВІД АФЕРИ

Юристи радять: перш ніж оформляти угоду, обов'язково все перевірити. «Можна це зробити через юристів чи адвокатів, вони зможуть послати запити і отримати медичну довідку на продавця. Або оформляти угоду через серйозні агентства нерухомості, де керівник дорожить своїм ім'ям і розуміє, що якщо він завірить якийсь підозрілий договір, то може потрапити під суд разом з шахраями», - каже Едуард Багіров.

Микола Жукович теж радить перевіряти стан здоров'я продавців. «Зробити це можна через юристів. Обов'язково з'ясовуйте про здоров'я. А також не забудьте дізнатися, чи немає у продавців далеких родичів, які захочуть потім оскаржити заповіт», - радить Микола Жукович.

Газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Продаж 1-кімнатної квартири (євродвушка), ЖК Сіті Парк
1 кімната, 40/14/13 кв.м, 15/16, 55 000$, Продаж 1-кімнатної квартири (євродвушка) в ЖК "Сіті Парк" ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Ірпінь

Продам свою 2-кімн. квартиру на Троєщині
Троещина, Лисковская ул., 32/51, 2 комнаты, 66/36/12 кв.м, 20/22, 56 500$, Пропозиція без комісії. ...

Квартири > Продам > Київ > Деснянський р-н

Топ-оголошення

Сдам Фасад 100м Кафе Салон Магазин Парк Победы Говорова Пионерская
Пионерская ул., 19 Б, 100 кв.м, 1 000$/месяц, 100 кв. м. Торговый зал 50 кв. м. 2 кабинета, кухня, ...

Торговельні приміщення > Здам > Одеса > Приморський р-н

Продам 3х-ком.ул.Липковского 38 Соломинский -н.15/25 этаж.87кв.
Соломенка, 3 комнаты, 87/58/10 кв.м, 15/25, 190 000$, Продам 3х-ком.ул.Липковского 38 Соломинский ...

Квартири > Продам > Київ > Солом'янський р-н

Продам 3-хком.кв. ул.Довженко/Французький бульвар.
Центр, 3 кімнати 111/47/19 кв.м 8/9, 160 000$, Продам 3-хком.кв. ул.Довженко/Французький бульвар. 8/9 ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н