Вся нерухомість > Новини > Репортаж зі Львова. Як гуртожитки перетворюють на хостели
↑ До списку новин

Репортаж зі Львова. Як гуртожитки перетворюють на хостели

3 травня 2012

У студентських гуртожитках одного з найбільших вузів України - Національного університету «Львівська політехніка» триває ремонт приміщень для прийому вболівальників під час матчів Євро-2012. Для підготовки гуртожитків в ЛПУ почав діяти створений локальний штаб з підготовки до турніру. Адже серед львівських закладів університет прийме найбільше фанатів чемпіонату - з 14 гуртожитків для цих цілей виділили три - № 8, № 10 та № 11. В них планується компактно розмістити три тисячі іноземних уболівальників. Інформаційний центр «Україна-2012» нещодавно відвідав один з трьох гуртожитків.

Список послуг, які буде отримувати фан, який вважав за краще економ-проживання, невеликий - місце для сну, чиста постіль, санвузол з душем в блоці, wi-fi. У той же час додатковим плюсом є вигідне місце розташування гуртожитків - з хорошою розв'язкою, недалеко від центру, в 200 м від вулиці Стрийської, яка веде прямо до «Арени Львів», на якій будуть змагатися єврокоманди. І за це вболівальник заплатить від 52 євро за ніч.

Згідно з вимогами, в кімнатах на Євро будуть жити по 2-3 людини. Ми заглянули в «номери» в стилі хостелів, де вже зроблений ремонт, встановлено нові ліжка та шафи, підтягнута санітарна кімната. До речі, стандарти таких номерів від «Туї Тревел» передбачають не тільки чистоту і зручності, а й освітлення території, нумерацію і продубльовані назви вулиць, покажчики руху до гуртожитків. Необхідні також урни для сміття на всій прилеглій території, місця для паркування для приватного автотранспорту гостей, дошка інформації. На час перебування гостей заберуть турнікети для безперешкодного проходу вболівальників. На стійці прийому, обладнаній комп'ютером, Інтернетом і телефонним зв'язком, повинні постійно працювати два адміністратори, які володіють іноземними мовами.

Зрозуміло, що коридори повинні бути освітленими, кімнати - пронумерованими. У загальних приміщеннях передбачені протипожежні засоби, плани евакуації, оголошення про заборону куріння (місця для куріння вказати додатково). Великий перелік вимог - з 10 пунктів - до санвузлів, де повинен бути передбачений як гумовий килимок, дзеркало, туалетний папір, гачки для розміщення предметів особистої гігієни, на дверях душових обов'язково має бути маркування з поділом на чоловічі і жіночі. Щодо кімнат, вони повинні мати справні меблі та замки (з наявністю трьох дублікатів ключів), добре освітленими, на вікнах - штори або жалюзі, розетки повинні мати покажчики напруги. У шафах - плечики для верхнього одягу. Крім цього, передбачений стіл, стільці, корзина для сміття, вказані конкретні розміри загальної білизни, махрового рушника. Вимоги до збирання та заміни білизни - раз в три дні.

Таких кімнат поки підготовлено небагато - оскільки велика частина тимчасових приміщень зайнята студентами. Тому зараз головний акцент на облагороджування загальних приміщень: побілка загальних коридорів, заміна дверей, встановлюються нові номери кімнат.

Як розповів журналістові Інфоцентру директор студмістечка Ігор Гельжинський, ремонтні роботи «Львівська політехніка» проводить своїми силами. «Ми замінюємо більшу частину меблів, перевіряємо, чи справно працює сантехніка, повністю закуповуємо нову постіль та рушники відповідно до вимог «Туї Тревел» щодо укомплектування номерів. Що стосується меблів, їх робимо - на науково-дослідному заводі від університету, фактично власними руками. Незважаючи на те, що за останні роки меблевий фонд поступово змінювався, більшу частину необхідно замінити новими ліжками, шафами. Враховуючи масштаби турніру цього року, комплектуємо виключно три гуртожитки до Євро. Починаємо з перевірки справності сантехніки, душа, при необхідності змінюємо на нові. У травні проведемо безпровідний Інтернет. Готуємо для фанів звичайні студентські умови», - розповідає пан Гельжинський.

За його словами, головний шматок роботи припаде на другу половину травня - початок червня, коли студенти поїдуть з кімнат і необхідно буде швидко підготувати умови для розселення вболівальників. Список-бронь на номер буде передано також в травні «Туї Тревел», яка безпосередньо працює з уболівальниками. Безперечно, розраховують багато в чому на гостей з Данії, Німеччини, Португалії, чиї збірні зіграють груповий етап саме у Львові.

«До 20 травня у «Львівській політехніці» повністю завершиться навчальний процес. До 25 - виселення всіх студентів з трьох гуртожитків, про що ми завчасно повідомили студентів. У нас залишається не так багато часу, щоб навести порядок в кімнатах - лише два тижні. Однак для цього буде задіяний весь штат - 400 осіб. До початку Євро гуртожитки будуть готові до поселення», - підкреслив директор студмістечка.

У гуртожитку розповідають, що власними силами наберуть штат англомовних. Волонтерів залучають зі студентів-політехніків. «У нас є організація самоврядування, в тому числі група «БЕСТ» - об'єднання технічних вузів студентів. Всі вони володіють іноземними мовами. Ми їх залучаємо на час турніру попрацювати на поселенні. Вони будуть постійно на рецепції в кожному гуртожитку, і паралельно виконувати роль перекладачів, надавати довідкові відомості іноземним фанам. Тут ми також обійшлися власними силами», - підкреслив він. Університет також думає про те, як організувати інформаційні буклети з картою і покажчиками, для зручності підбору фанів.

Передбачається, що футбольні вболівальники будуть знаходитися в студмістечку місяць - з 1 червня по 1 липня. З початку другого літнього місяця студенти-політехніки зможуть повернутися в свої відремонтовані приміщення.

Леся Соловчук, Інформаційний центр «Україна-2012»


Топ-оголошення

Сдам дом
Правди просп., 3 кімнати, 150 кв.м, 4 соток, 16 000грн/місяць, 1 эт.- большая кухня-столовая (плита ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Дніпро > Індустріальний р-н

Продам. 2-к.кв. 2/5, центр. ул.Магдебургского права
Гопнер вул., 1, 2 кімнати, 42/-/- кв.м, 2/5, 55 000$, Продам. 2-к.кв. 2/5, центр. ул.Магдебургского ...

Квартири > Продам > Дніпро > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

ПРОДАЖ, Ділянки 5.6га межує з м.Васильків, вулиця Комарова, власник
Комарова, 420 000$, ПРОДАЖ, Дві ділянки поруч (2.78*2), 5.6га межує з м.Васильків, вулиця Комарова ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Васильківський р-н > Васильків

Сдам дом в Березановке
Березанівка, 3 кімнати, 60 кв.м, 10 соток, 2 000грн/місяць, Сдам дом 60 м.кв. В дом заведен свет, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Продам. 1-к.кв. 15/16, ж/м Парус, пер.Парусный
Парусний пров., 1 кімната, 40/-/- кв.м, 15/16, 26 500$, Продам. 1-к.кв. 15/16, ж/м Парус, ...

Квартири > Продам > Дніпро > Новокодацький р-н