Вся нерухомість > Новини > Будівництво під Конча-Заспою: «Динамо» - в манеж, еліту - в дитсадок
↑ До списку новин

Будівництво під Конча-Заспою: «Динамо» - в манеж, еліту - в дитсадок

13 липня 2010

Під київською Конча-Заспою в недалекому майбутньому планується побудувати новий критий манеж для тренувань ФК «Динамо», а поряд - елітний навчальний комплекс для дітей. Правда, якщо перший об'єкт потрібен і футболістам, і місту в рамках підготовки до Євро-2012, то доцільність другого викликає запитання. Містобудівники не впевнені, що є необхідність будувати школу і дитсадок так далеко від житлових зон.

Манеж для футболістів

7 липня у столиці відбулася містобудівна рада, на якій, зокрема, були розглянуті проекти будівництва на Столичному шосе нового манежу «Динамо» і елітного навчального комплексу. Таким чином, скоро база київського ФК «Динамо» отримає новий манеж, який входить до плану об'єктів будівництва до Євро-2012. Проект критого манежу з роздягальнями виконав проектний інститут Служби Безпеки України на прохання ТОВ ФК «Динамо Київ». Об'єкт буде розташований на тренувальній базі, що знаходиться на Столичному шосе, 45 у Голосіївському районі столиці.

Поруч, на ділянці площею 5 га, знаходяться тренувальні поля, готель. Для повноти комплексу і вирішено було побудувати критий манеж, в якому можна було б проводити тренування протягом усього року. Будівля запроектована з сучасних матеріалів і буде опалюватися інфрачервоними обігрівачами. При її розміщення на території бази не було зрубано жодне дерево.

Висловлені членами містобудівної ради зауваження стосувалися зовнішнього оформлення споруди. Архітектор Віктор Судоргін вважає, що на фасаді повинні бути присутніми кольори «Динамо». Також, на його думку, треба також покращити дизайн зовнішнього вигляду будівлі, опрацювати його вхідну групу, оскільки зараз воно виглядає «як великий типовий сарай». Його колега Йосип Шварцман висловив побоювання з приводу проблеми обслуговування покрівлі манежу, яка не має парапетів. Зокрема, складно буде підібрати системи для забезпечення безпечної прибирання снігу. У результаті в.о. начальника ГУ містобудування і архітектури та дизайну міського середовища Києва Сергій Броневицький погодив проект із урахуванням виправлення розробниками висловлених на раді зауважень.

Не грою єдиною 

Неподалік від манежу, на тому ж Столичному шосе, пропонується створити навчальний комплексу з дошкільного та шкільного установ. Ці передпроектні пропозиції винесла на містобудівна рада кримська проектна організація ЗАТ «Севастопольський будпроект».

Представлений комплекс з усією інфраструктурою буде розташовуватися в зоні лісопарку на території 9 га. Щільність забудови складе всього 25%, при цьому площа озеленення - більше 36 тис. кв. м, а забудови - 22 151 кв. м. Навчальний комплекс розбитий на шість функціональних зон: навчальну з великим корпусом школи, спортивну із стадіоном та спортзалами, дитячий сад, житлову з 4-поверховим спальним корпусом для обслуговуючого персоналу і викладачів, спальний корпус для учнів і господарську зі скарбами, котельні, пральні і постом охорони.

Домінантою комплексу стане триповерхова будівля на 1000 учнів, у якому розташуються 66 класних кімнат, актовий зал, їдальня на 1000 місць і бібліотека. Підземний перехід з'єднає навчальний корпус зі спортивним. Спальний корпус розрахований на тимчасове проживання в ньому 230 осіб.

На території комплексу запроектована автостоянка на 70 машиномісць. Більшість об'єктів комплексу будуть мати сучасну архітектуру, фасади будівель зроблять з світлопрозорих конструкцій. Примітно, що проект має часткове бюджетне фінансування.

Під час обговорення проекту члени міськради цікавили, насамперед, питання інженерного забезпечення такого масштабного комплексу, оскільки на даній території воно відсутнє. Представник замовника заявив, що на телефонізацію, каналізацію і водопостачання є дозвільні документи і в тому, що все буде виконано на гарному рівні, і до того ж із збереженням зеленої зони, він не сумнівається.

Євген Лішанський з «Міськцівільпроекта» звернув увагу на те, що треба серйозно вирішувати питання з тимчасовою стоянкою для автомашин, щоб не перетворити лісову територію в паркінг. Адже очевидно, що в такий навчальний заклад дітей будуть привозити саме на машинах. До того ж і викладацький склад буде добиратися сюди не на громадському транспорті. Але в цілому, і сам проект, і його концепція, і колірна гамма йому сподобалися. Містобудівник запропонував зробити дахи будівель комплексу озелененими, на його думку, це буде дуже доречно.

Архітектор Віктор Судоргін порахував, що генплан ділянки потребує корегування. Так навчальний корпус, на його погляд, слід розташувати ближче до дошкільного дитячій установі, а не ставити по діагоналі від нього. Крім того, він висловив думку, що треба узаконити наявність у складі комплексу житла для вчителів, оскільки у СНіП такого положення немає.

Колега Судорогіна Йосип Шварцман взагалі засумнівався в тому, що є доцільність будувати елітний навчальний комплекс так далеко від житла. Він відзначив, що такі об'єкти мають певний радіус доступності, а в даному випадку дітей доведеться піднімати з ліжка дуже рано, щоб привезти на заняття вчасно. Але підсумовуючи обговорення, С. Броневицький сказав, що проект має право на життя з урахуванням усунення всіх зауважень, тому і був узгоджений містобудівною радою.

Лариса Смикugmk.info


Топ-оголошення

Продажа 1-комнатных ж/б 2 ЖК ДЕСНЯНСКИЙ Без % м.ПЕТРОВКА
Троещина, Электротехническая ул., 43, 1 комната, 43/18/10 кв.м, 22/25, 41 300$, Продажа 1 комнатных ...

Квартири > Продам > Київ > Деснянський р-н

Ул Погребняка 18
"нагорный", 72 000$, Ул Погребняка 18 9-Ти поверховий будинок 72 кВ м (студія і 2 спальні) 7/9 ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Топ-оголошення

Продам ексклюзивну 3-хкв. ул.Педагогическая/ЖК "Лимнос".
Аркадия, 3 кімнати 150/36/55 кв.м 26/26, 295 000$, Продам ексклюзивну 3-хкв. ул.Педагогическая/ЖК ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Оренда 241м фасад магазин/салон/офіс м. Контрактовая пл. 2мин от хозяина
Подол, 241 кв.м, 40 000грн/месяц, Оренда приміщення під бутік, магазин, салон, офіс та інші види ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Продам 2-хком.кв. Французький бульвар/ЖК "Французький".
Аркадия, 2 кімнати 68/33/12 кв.м 15/23, 125 000$, Продам 2-хком.кв. Французький бульвар/ЖК ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н