Вся нерухомість > Новини > Забудовникам Севастополя пропонують виділити кошти на очисні споруди
↑ До списку новин

Забудовникам Севастополя пропонують виділити кошти на очисні споруди

7 травня 2010

У Севастополі було б доцільно відкрити цільовий рахунок і перераховувати на нього кошти на будівництво Південних очисних споруд. Таку пропозицію в інтерв'ю «Новому Регіону» висловив представник держуправління з охорони навколишнього середовища Сергій Волошин.

«У Севастополі першочергова проблема - це скидання неочищених стічних вод. Щоб довести Південні очисні до рівня біологічного очищення, потрібні значні обсяги коштів. У місцевому бюджеті їх немає. Ідуть обіцянки про виділення необхідних сум з державного бюджету, але поки що їх теж немає. Може, було б правильно створити, наприклад, при управлінні комунального господарства або іншому структурному підрозділі адміністрації рахунок цільового призначення на реконструкцію і будівництво очисних споруд та інші заходи на каналізаційних мережах міста. Кошти на цей рахунок повинні перераховувати підприємства, яким виділяються земельні ділянки під будівництво житла і промислових об'єктів. Можливо, внески мають бути пропорційні вартості будівельно-монтажних робіт. Це було б підмогою бюджету», - сказав Волошин.

Нагадаємо, що раніше аналогічну ідею в інтерв'ю нашому агентству висловив заступник голови Севастопольської міської організації Українського товариства охорони природи Валентин Шестак. Еколог пропонував зобов'язати робити внески не тільки великих забудовників, а й власників міні-готелів, котеджів і дач.

Південні очисні споруди Севастополя, через які проходить основний обсяг міських стоків, не були добудовані в кінці 90-х років. В результаті нечистоти проходять тільки механічне очищення, а не біологічну, як це передбачено законодавством. Зараз із 30 млн. кубометрів стоків, які Севастополь скидає в море, 20 млн. не проходять належного очищення.

Як повідомлялося раніше, в Криму пропонують ввести два додаткових збори, які справляються з неофіційних квартироздавачів в період курортного сезону і відпочиваючих, в минулому році керівництво севастопольської держадміністрації висловило надію, що в 2010 році Київ виділить на добудову Південних очисних 163 мільйони гривень з коштів, які Росія платить за оренду інфраструктури Чорноморського флоту.

Олена Острякова, "Новий Регіон - Крим"


Топ-оголошення

Продам 1-ком.кв. ул.Инглези/ЖК "Виа Рома".
Таїрова, 1 кімната, 33/17/12 кв.м, 5/10, 42 000$, Продам 1-ком.кв. ул.Инглези/ЖК "Виа Рома". 5/10 ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Комісія 25% Здам 1-кім ЖК Авеню бул. Міхновського, 14/16
Чорна Гора, 1 кімната, 53/25/12 кв.м, 17/25, 28 000грн/місяць, Комісія 25% здається відмінна ...

Квартири > Здам > Київ > Печерський р-н

Топ-оголошення

1, 6 ГА на 15 ділянках в с. Нова Богданівка, Бровари!
160 соток, 400$/сотка, Продам в селі Нова Богданівка Броварського р-ну Київської області 15 земельних ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Нова Богданівка

Продається земельна ділянка під будівництво
Миру, 11 соток, 12 500$, Терміново! Продається приватизована земельна ділянка (під будівництво) с. ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Шкарівка

Здам 2-хкімнатну квартиру на Калиновій
Калинова вул., 2 кімнати, 8 500 грн./місяць, Здам 2 кімнатну квартиру (кімнати роздільні) на ...

Квартири > Здам > Дніпро > Індустріальний р-н