Вся нерухомість > Новини > У Хмельницькому пропонують в оренду 30 вільних ділянок для будівництва
↑ До списку новин

У Хмельницькому пропонують в оренду 30 вільних ділянок для будівництва

23 березня 2010

Цієї весни хмельницька влада вирішила влаштувати земельний розпродаж. На конкурси, які відбудуться 13 і 15 квітня, вони виставили право оренди 30 наділів, більша частина з яких призначена під будівництво комерційних об'єктів. Як розповів начальник міського управління земельних ресурсів та земельної реформи Сергій Самишкін, серед 11 лотів першого конкурсу немає жодної новинки, а от учасники другого зможуть позмагатися в щедрості за 19 нових ділянок, які здають на три роки.

Три з них площею 13, 80 і 83 сотки розташовані по вулиці Трудовій, практично на в'їзді у Хмельницький. Мінімальний разовий внесок у місцеву скарбницю за право оренди цих наділів - 32,4 тис., 199 тис. і 137 тис. грн. відповідно. «Щорічна орендна плата залежить від призначення об'єкта, який захоче побудувати на тій чи іншій ділянці переможець конкурсу, наприклад, кіоск, автомайстерню, супермаркет, офісний центр, і варіюється від 2 тис. до 48 тис. грн. на рік», - говорить Сергій Самишкін.

У густонаселеному житловому масиві Озерний, на вулиці Панаса Мирного, можна орендувати 12 і 88 соток під будівництво громадських об'єктів. Стартова ціна торгів - 25,5 тис. і 187 тис. грн. У місцевому агентстві нерухомості «Атланта Хмельницький» кажуть, що там явно не вистачає торговельних і сервісних підприємств.

Вперше потенційним інвесторам пропонуються великі ділянки площею 72 сотки і 2,24 га по проїзду Геологів, недалеко від центру міста. Торги за них розпочнуться з 155 тис. грн. і 481 тис. грн. відповідно. У мерії вважають, що в даному районі, де зосереджені ринки, можна буде звести торгово-розважальний центр. Ще один великий наділ у 5,5 га здається по вулиці Західно-Окружній (початковий внесок - 1,17 млн грн., Річна орендна плата - від 96 тис. до 360 тис. грн залежно від подальшого цільового використання), де поки практично відсутні об'єкти інфраструктури. Чиновники запевняють, що він був відведений для здачі в оренду за зверненням компанії, яка планувала розмістити там гіпермаркет. Однак рітейлори не підтвердили своїх планів, а інші претенденти, як прогнозують у місцевому АН «Міське агентство нерухомості», навряд чи знайдуться. Зараз простіше знайти охочих взяти в користування ділянку серед представників малого бізнесу, які, як правило, підшукують для себе невеликі площі. Саме на таких орендарів розраховані 4 сотки на центральній вулиці Хмельницького, вздовж річки Південний Буг. Стартова ціна торгів 12 тис. грн, орендна плата - від 744 грн. до 2,9 тис. грн. на рік. За заявками комерсантів виставлені на конкурс і два наділи по вулиці Чорновола площею по 6 соток кожен (мінімальний внесок за право оренди цих ділянок становитиме 11,8 тис. і 16,3 тис. грн, сума щорічних платежів - від 757 грн до 3 , 9 тис. грн) та інші «шматки» у різних районах міста.

Для бажаючих звести промислові об'єкти землевпорядники підготували чотири лоти. Стартова ціна найбільшої ділянки - 2,8 га по Вінницькому шосе - складає майже 122 тис. грн, а річна орендна плата - 15,2 тис. грн. На другій лінії вздовж вулиці Озерній з аналогічним цільовим призначенням здаються 36 соток і 1,2 га (мінімальний разовий внесок до скарбниці - 101 тис. і 302 тис. грн, орендна плата - від 6 тис. до 72,5 тис. грн. на рік). Цех можна розмістити і на 47 сотках по вулиці гарнізонів, поруч з гаражним кооперативом на околиці міста. Стартова ціна права оренди - 48 тис. грн., Річна ставка - 14,5 тис. грн.

«Переможець торгів у двомісячний термін повинен замовити технічну документацію із землеустрою та укласти договір оренди ділянки на три роки, а також погодити проект будівництва об'єкта на містобудівній раді до квітня 2013 року», - повідомив Сергій Самишкін, додавши, що заявки на участь в аукціонах приймаються до 7 і 9 квітня.

У минулому році у Хмельницькому були проведені два земельні аукціони, на які виставлялося право оренди 12 ділянок. Однак комерсантів зацікавив тільки один з них - 25 соток під будівництво кафе, за який до міської казни було перераховано 620 тис. грн.

Олена ДоспєховаДеловая столица


Топ-оголошення

Продам квартиру с капремонтом в новом доме
Котовского, 1 комната, 45/21/13 кв.м, 8/25, 40 000$, Код 32110 Продам квартиру с качественным ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Пропоную купити ділянку с. Чумаки.
Ювілейний, 25 соток 9 000$, Пропоную купити ділянку с. Чумаки. Загальна площа ділянки 25 соток, ...

Земельні ділянки > Продам > Дніпро > Дніпропетровський р-н

Топ-оголошення

Продам. 3-к.кв. 9/10, Левобережный-3. Донецкое шоссе
Донецьке шосе, 3 кімнати, 71/-/- кв.м, 9/10, 43 000$, Продам. 3-к.кв. 9/10, Левобережный-3. Донецкое ...

Квартири > Продам > Дніпро > Індустріальний р-н

відмінний офіс 50 м в центрі Києва пл.Л.Толстого м. 1 мін від господаря
Майдан Незалежности, 50 кв.м, 12 000 грн./місяць, вул. Пушкінська Будинок царський ("доревол."), ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Відмінна двохкімнатна квартира у центрі Києва
Перемоги пл., Горської (Бєлінського) пров., 10, 2 кімнати, 49/32/8 кв.м, 2/5, 23 000грн/місяць, ...

Квартири > Здам > Київ > Шевченківський р-н