Вся нерухомість > Новини > Ідеї для для маленької ванної
↑ До списку новин

Ідеї для для маленької ванної

4 серпня 2011

В обмеженому просторі типової ванної кімнати навіть звичайне сантехнічне обладнання і пральна машина розміщуються важко, що вже говорити про меблі. Проте хочеться зручностей.

Як розмістити меблі, не зробивши й без того невелике приміщення ще більш тісним, і зберегти їх в умовах підвищеної вологості?

Перш за все, постарайтеся замінити традиційний умивальник моделлю з підстілля, замість дзеркала з полицею повісьте дзеркальну шафку або дзеркало з бічною колоною з поличками. Так ви зможете прибрати з очей безліч потрібних дрібних речей, які захаращують простір.

Унітаз можна поставити навпроти ванни і на одну лінію з ним встановити в кут пральну машину. Вище машини можна повісити пенал, стелажі або кутову шафку.

Як варіант - замінити ванну укороченою моделлю або компактною з душовим відсіком. Допоможе заощадити простір і кутова модель душової кабіни з розсувними дверцятами. Скляні стінки кабіни візуально розширюють простір, а полички зручні для розміщення аксесуарів. Можна обмежитися і душовою панеллю, відокремленою від решти простору скляною перегородкою. Унітаз можна поставити в кут, змонтувавши бачок в короб з комунікаціями.

Дозволить вивільнити простір і кутова ванна замість прямокутної. На площі, що звільнилася, можна поставити пенал для зберігання потрібних речей.

У кімнаті, де ванна розташована навпроти входу, предмети меблів можна розмістити праворуч або ліворуч від дверей. Пральну машину з фронтальним завантаженням зручно поставити навпроти умивальника, а над нею повісити пенал або стелаж.

Як правило, меблеві набори для ванних складаються з підстілля, дзеркала/дзеркальної шафи і пенала. У набір можуть входити шафки і полиці. Компактні світлі меблі з однієї і тієї ж колекції додають приміщенню легкість. Практичним і зручним може виявитися стелаж на роликових опорах з хромованого металу з висувними контейнерами з дротяної сітки.

У пошуках ергономічного рішення особливу увагу варто звернути на простір під і над умивальником. На полицях і в ящиках підстілля можна розташувати необхідні ванні приналежності. Розміри підстілля, яке продається разом з раковиною, варіюють від 45 до 60 см. Особливо зручні підстілля з прозорими дверцятами, з одного боку - в них все видно, з іншого - дверцята захищають вміст від бризок.

Підстілля може являти собою тумбу з полицями або висувними ящиками/контейнерами і орними або відкидними дверцятами. Підстілля можуть бути навісними і підлоговими (на цоколі або ніжках). Навісному не страшна вода на підлозі, та й прибирати в такій кімнаті простіше.

Над умивальником можна повісити дзеркальну шафку глибиною 13-15 см з поличками, ящиками і підсвічуванням з вимикачем на одній зі стінок.

Вузькі пенали (шириною 25-60 см, висотою 170-200 см) - практичне рішення для невеликих приміщень. Всередині можуть бути полиці, висувні ящики, внизу - вбудована в дверці (прозорі, матові) корзина для білизни. Зручні і кутові шафки, що займають мало місця.

Рушникосушки легко зробити багатофункціональними, перетворивши на опорну систему, яка підтримує невелику поличку для необхідних дріб'язків і одночасно служить опорною системою для складного екрана ванни з оргскла.

Щоб підвищити вологостійкість, деталі корпусу меблів роблять з вологостійкої деревостружкової плити з ламінованим покриттям або з MDF c нанесенням декількох шарів вологостійкої емалі.

Щоб меблі прослужили довше, мінімальна відстань від зони, куди може потрапити вода, має становити 3-4 см. Не слід ставити меблі впритул до стіни, зазор для вентиляції між задньою стінкою шафи і плиткою має бути як мінімум 1 см. Тумби підстілля не мають задньої стінки, тому останню замінюють вертикальні планки з вологостійкої ДСП.

Невеликий простір зобов'язує до дрібниць продумати оформлення, щоб ванна вийшла естетичною і функціональною. Союзники тут - колір, світло і форма.

Vira.ru


Топ-оголошення

Пропоную купити 1 кімнатну квартиру вул. Руденка (Войцеховича).
Войцеховича ул., 112, 1 комната, 32/19/6 кв.м, 9/9, 21 000$, Пропоную купити 1 кімнатну квартиру вул. ...

Квартири > Продам > Дніпро > Центральний р-н

Продам. 4-к.кв. 5/9. ул.Европейская
Миронова вул., 4 кімнати 150/-/- кв.м 5/9, 330 000$, Продам. 4-к.кв. 5/9. ул.Европейская (Миронова) ...

Квартири > Продам > Дніпро > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Загородный дом возле водоема
4 кімнати, 160 кв.м, 13 соток, 23 500$, Дом на 2 этажа, 50 км от Киева по шоссе на Васильков, с. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Васильківський р-н > Пінчуки

Сдам жилье в г, Днепре (Днепропетровске) -Украина
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Донецька обл. > Володарський р-н > Володарське

Продам 3-ком.квартиру в кирпичном доме на 5-ст.Большого Фонтана.
Аркадия, 3 комнаты, 67/38/9 кв.м, 8/9, 56 000$, Продам просторную 3-комнатную квартиру на ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н