Вся нерухомість > Новини > Земельний кадастр наповнять до 2020 року
↑ До списку новин

Земельний кадастр наповнять до 2020 року

19 квітня 2012

Державне агентство земельних ресурсів проводить розробку програмного забезпечення наповнення Державного земельного кадастру, яке буде повністю завершено до 2020 року. Про це повідомив голова Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко, слова якого передає прес-служба агентства.

"На даний момент вже фактично завершується формування картографічної основи кадастру. Так, завершена аерофотозйомка всієї території України, на завершальному етапі знаходиться і розробка програмного і апаратного комплексу кадастрової реєстраційної системи. І на даний момент в Харківській області та місті Севастополі проходить дослідна експлуатація пілотної версії програмного забезпечення", - повідомив Сергій Тимченко.

Крім того, не чекаючи запуску нового програмного продукту, розробленого в рамках співпраці зі Світовим банком, Державним агентством земельних ресурсів розроблена і введена тимчасова перехідна автоматизована реєстраційна система. Так, з січня 2012 року кожний заявник може через сайт відомства відстежити долю своєї заяви - досить ввести номер заявки і останні чотири цифри ідентифікаційного коду.

"Крім того, до грудня 2012 року буде створений, а з січня 2013 року - введений в користування кадастровий веб-портал, через який громадяни зможуть отримувати інформацію про земельні ділянки. Також веб-портал стане наочною дошкою оголошень, на якій можна буде отримати всю необхідну інформацію про земельні ділянки, що виставляються на торги, і подивитися їх на карті", - зазначив Сергій Тимченко.

Провівши збір всіх даних, а саме, забезпечивши інформаційне наповнення програмно-апаратного комплексу державного земельного кадастру, зібравши картографічні та текстові даних про якісні характеристики сільгоспугідь, остаточне наповнення державного земельного кадастру буде завершено до 2020 року.

Нагадаємо, 21 березня, відбулася презентація пілотного проекту прототипу ведення Державного земельного кадастру на прикладі Грановської та Нараївської сільських рад Вінницької області. Фахівці центру ДЗК продемонстрували механізм збору, систематизації, аналізу, перетворення і відображення кадастрових даних, що дозволяє передбачити ризики, які можуть виникнути надалі в системі земельних відносин.

ІА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

Помещение 226 кв.м., под отделение почты, офис, фитнес-центр, Хоревая
Поділ, 226 кв.м, 14$/кв.м/місяць, Без комиссии от собственника.Под офис, фитнес-центр, отделение ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Продам простору 3 х-ком. видову квартиру Французький бульвар/ЖК "Французький".
Аркадия, 3 кімнати 105/70/18 кв.м 21/24, 235 000$, Продам простору 3 х-ком. видову квартиру ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

Оренда кім. Боярка
Б. Хмельницького, 2/5, 3 000грн/місяць, Оренда кім. Боярка, вул. Б. Хмельницького, в 3к. кв. з ...

Кімнати > Здам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Боярка

Аренда фасадного помещения 46 кв.м. Юж.Ж/Д Вокзал
Соломенка, Ползунова ул., 2, 46 кв.м, 10$/кв.м/месяц, Аренда фасадного помещения в ТЦ г.Киев ...

Торговельні приміщення > Здам > Київ > Солом'янський р-н

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)-- Варіанти оренди житла
2 000грн/місяць, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Львівська обл. > Золочівський р-н > Золочів