Вся нерухомість > Новини > Кухня в стилі модерн
↑ До списку новин

Кухня в стилі модерн

31 травня 2011

Індивідуальність, функціональність, зручність - цими якостями повинна володіти сучасна кухня.

Тому головним завданням є вибір стилю, який би відповідав всім вищевказаним вимогам. Одним з таких стилів оформлення інтер'єру кухні є стиль модерн.

Кухня в стилі модерн дуже популярна і затребувана на сьогоднішній день. Меблі, техніка, матеріали і колірна гамма - одні з головних атрибутів будь-якої кухні. Давайте розглянемо, якими вони повинні бути для кухні в стилі модерн.

Характерним для стилю модерн є продуманість всіх деталей, раціональність в організації простору, мінімалізм і функціональність. Виходячи з цих вимог, підбираються меблі, колірна гамма, техніка і облаштовується інтер'єр.

Стиль модерн підійде для кухонь невеликих розмірів і для кухонь з великою площею. Це досягається за допомогою розміщення меблів. Для маленьких кухонь в стилі модерн меблі розміщуються в ряд або вибудовуються Г-подібним чином. Острівна кухня, кухня в два ряди або П-подібна кухня облаштовуються тільки у великих приміщеннях.

Геометрія кухні в стилі модерн має широкий діапазон в реалізації. Стиль модерн - це стиль, який увібрав в себе кращі риси з усіх напрямків в оформленні інтер'єрів. Його ще вважають перехідним етапом між класикою і хай-теком. Тому кухня в стилі модерн може мати як класичні прямі форми, так і м'яко згладжені, вигнуті або округлені фасади. Чіткі лінії не тільки створюють відчуття справжнього стилю модерн, але і допомагають візуально збільшити простір. Можна вибрати покриття для підлоги з чіткими горизонтальними лініями, що тільки підсилить ефект простору. Стільці і стіл повинні мати гладкі, блискучі ніжки сталевого кольору. Добре використовувати стіл зі скляною поверхнею, що посилить зоровий ефект збільшення площі кухні.

Фасади кухонь (дверцята, накладки шухляд, вітрини, декоративні лицьові елементи) у стилі модерн найчастіше виготовляються з використанням пластику, плівки, акрилу, лаку і емалі. Поверхні меблів повинні бути гладкими і блискучими. Матеріали, які найчастіше використовуються при виготовленні конструкційних елементів меблів кухні, - ДСП, ДВП, МДФ.

При виборі кухні потрібно враховувати термін її експлуатації, навантажувальну можливість і екологічність. Кухня з ДСП обійдеться дешевше, але вона не настільки довговічна, як МФД, її не можна використовувати в приміщеннях з підвищеною вологістю, і вона має властивість виділяти шкідливий для людини формальдегід, так як виготовляється з застосуванням в'яжучих смол. МДФ є більш якісним матеріалом, ніж ДСП. МДФ, відрізняється підвищеною щільністю, міцністю і вологостійкістю, а також однорідністю структури. Це екологічний матеріал, оскільки частинки дерева скріплюються лінгіном (натуральна деревна смола) і парафіном. ДВП також відрізняється тривалим терміном експлуатації, але має вузький спектр використання (днища, задні стінки меблів).

Стиль модерн - дуже універсальний стиль, тому матеріали при обробці загального інтер'єру кухні можна використовувати різні. Наприклад, підлогу на кухні можна покрити керамічною плиткою, деревом або лінолеумом і декорувати килимком. Стіни обробити керамічною плиткою, шпалерами, декоративною штукатуркою, побілкою або комбінацією з цих варіантів і вони повинні бути нейтрального кольору. Стелю можна зробити натяжною, навісною, звичайною - побілену або декоровану ліпниною.

Вікно кухні декорується шторами в стилі модерн. Вони часто виготовляються з синтетичних, блискучих тканин і мають асиметричний силует. Це можуть бути як рулонні штори, так і штори-плісе, панельні штори, римські штори і т.д. Потрібно подбати про те, щоб на кухні було досить вікон для забезпечення природного освітлення. Часто в цих цілях роблять вікно в даху або додаткові вікна, якщо дозволяє приміщення.

Варіантів освітлення кухні існує багато. Найчастіше роблять точкове освітлення, використовуючи вбудовані світильники, або багаторівневе. Світло повинне рівномірно розподілятися і висвітлювати кожен кут кухні, бути м'яким.

Колірна гамма кухні в стилі модерн також повинна бути теплою і світлою. Головне - уникати використання великої кількості кольорів. Також небажано оформляти кухню в чисто чорних або сталевих відтінках. Вдалими є комбінації білого і блакитного, білого і зеленого, білого і сталевого, білого і лавандового, а також комбінації білого, чорного і сталевого кольорів. Досить невдалим колірним рішення буде оформлення кухні в кремових відтінках як базових. На кухні в стилі модерн потрібно розставити декілька акцентів, таких як ваза з квітами, стільці з кольоровими сидіннями або кілька зображень у стилі модерн.

Важливим атрибутом кухні в стилі модерн є побутова техніка. Яку техніку купувати для кухні - вирішувати Вам. Мінімальний набір побутової техніки для кухні такий: плита, витяжка, холодильник. Мікрохвильова піч, тостер, кавоварка, посудомийна машина, пральна машина або телевізор встановлюються за бажанням, фінансовим можливостям і потреби. У стилі модерн побутову техніку роблять, як правило, вбудованою.

Вбудована побутова техніка, звичайно, дорожче, ніж звичайна, але створює неповторний затишок і підкреслює дизайн інтер'єру кухні. Середні ціни на побутову вбудовану техніку пропонують такі бренди, як Ariston, Ardo, Indesit і Samsung. Трохи дорожче обійдуться такі бренди: Bosch, Gorenje, Electrolux і Whirpool. Найдорожча і ексклюзивна вбудована техніка випускається під брендами AEG, Smeg і Siemens. Це найбільш відомі і популярні бренди. Але на них список виробників вбудованої техніки не закінчується.

Варто також врахувати, що ціна побутової техніки залежить не тільки від якості, але і від дизайну. Два однакові за технічними характеристиками предмети побутової техніки можуть здорово відрізнятися в ціні через звичайний дизайн першого і спеціально розроблений під стиль другого. Меблі і техніка на кухні в стилі модерн часто виступають її головною декорацією. Головне, щоб обрана техніка була практичною, надійною і легкою в експлуатації та догляді. Потрібно уникати захаращеності кухні, наявності відкритих полиць. Робоча поверхня не повинна бути захаращена. Меблі в стилі модерн дозволяють розмістити досить багато речей і при цьому їх надійно приховати. Кухня в стилі модерн дуже зручна у догляді, що є досить важливим атрибутом.

Кухня в стилі модерн - це не тільки місце для приготування їжі, а цілий витвір мистецтва. Оформити інтер'єр кухні в стилі модерн можна в будь-якому приміщенні, дотримуючись чотирьох основних правил: чіткість і єдність геометричних форм, уникнути багатоколірності на кухні, багато рівномірного світла, незахаращений простір. Кухня в стилі модерн чудово підкреслить Вашу індивідуальність, оскільки передбачає вільний вибір комбінацій різних матеріалів і колірної гами.

Будівельний портал Інфобуд


Топ-оголошення

110 кв.м в елітному будинку парк Шевченко
"нагорный", 3 кімнати 250 000$, 3х комн квартира в елітному житловому комплексі "Крутогорный" у ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Продам современную двухуровневую квартиру в историческом Центре
Центр, Екатерининская ул., 4 комнаты, 138/94/15 кв.м, 2/2, 120 000$, Продам современную двухуровневую ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

Продам 1 комнатную квартиру, Атам. Головатого/1-ый Солонцеватый пер., 1/3, 24 кв.м.
Пересыпь, Головатого ул., 1 комната, 24/-/- кв.м, 1/3, 12 500$, Продам 1 комнатную квартиру, Атам. ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

БЕЗ КОМИССИИ! Аренда офиса 180 м2, ул.Никольско-Слободская 1 А
Микільська Слобідка, 180 кв.м, 45 000грн/місяць, БЕЗ КОМИССИИ! Аренда офиса 180 м2, ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дніпровський р-н

118 кв.м в новострое введ в експлуатацію
"нагорный", 3 кімнати 120/-/- кв.м 100 000$, Відмінна цінова пропозиція! 3х комн квартира в новострое ...

Квартири > Продам > Дніпро > Чечелівський р-н