Вся нерухомість > Новини > Чи вигідно встановлювати бойлер?
↑ До списку новин

Чи вигідно встановлювати бойлер?

4 жовтня 2010

Перед холодами пора подумати про те, як застрахувати себе від зникнення гарячої води в кранах. «Газета ...» дізналася, наскільки вигідно встановити водонагрівач.

Зрозуміло, найчастіше гарячу воду відключають влітку на час випробувань тепломереж. Але якщо ви живете в будинку з проблемними трубами і гарячої води не буває по кілька тижнів, то єдиний вихід - покупка водонагрівача. Є два види - газові та електричні. Якщо мова йде про квартиру, то, як пояснили в одній з фірм по сантехнічним роботам, краще купувати все-таки електричний бойлер. Тому що на установку газового необхідно ще буде отримати дозвіл.

За способом нагрівання розрізняють проточні та накопичувальні водонагрівачі. Обидва прилади мають свої плюси і мінуси.

Проточний нагрівач «видає» гарячу воду після того, як вона проходить через прилад, а електроенергія споживається тільки під час користування «тепленькою». Проточні - невеликого розміру і моментально нагрівають воду, але багато «тягнуть» електроенергії - не кожна проводка їх витримає. У той же час накопичувальні прилади (бойлери), - маленької потужності, але кількість води обмежена відповідної ємністю. У ємності, заповненої холодною водою, так само як і в проточному водонагрівачі, установлений нагрівальний елемент - тен. Він нагріває воду до заданої температури (35-85°С) і відключається.

Як пояснив майстер компанії Santeh-house, саме водонагрівач накопичувального типу - бойлер - забезпечить великим об'ємом гарячої води при меншому навантаженні на електромережу. Установку електричного бойлера накопичувального типу розрахували для потреб сім'ї з чотирьох чоловік.

- Перше, на що варто звернути увагу при купівлі бойлера, - це його об'єм, - розповідає Сергій, майстер компанії Santeh-house. - Для сім'ї з чотирьох чоловік і постійного використання води підійде бойлер з баком на 100 літрів. Краще вибирати товари відомих марок Gorenje, Electrolux, Atlantic. Зазвичай саме такі прилади мені доводилося встановлювати у ванних кімнатах. У них товще метал і краще захисна емаль, що важливо при жорсткості води. Звичайно, при установці над раковиною він займе простір - десь метр на півметра.

Економія від установки бойлера не дуже велика, зате ви завжди будете з гарячою водою

Вода у 100-літровому бойлері нагріється до 70 градусів приблизно за 3,5 години. Потім він відключається і працює, як термос. Як тільки вода в накопичувачі охолоджується на 1 градус, тен автоматично вмикається і знову підігріває воду до заданої температури. І найголовніше - перед тим як підключити прилад до мережі, він повинен бути заповнений водою.

Загалом, бойлер - водонагрівач накопичувального типу - підійде тим, у кого постійні перебої з гарячою водою. А проточний водонагрівач зручний при літньому відключенні гарячої води.

Скільки коштує

Ціни на водонагрівачі залежать від способу підігріву, потужності, міцності матеріалу приладу, ємності бойлера. Наприклад, проточний водонагрівач Atmor потужністю 7кВт коштує 562 грн. Бойлер Electrolux ємністю 100 літрів обійдеться вам в 1877 грн. Сама установка водонагрівача у майстра сантехнічної фірми обійдеться в 250-450 грн.

Киянка Люба Єрошенко використовує у себе вдома проточний водонагрівач:

- Ми купили його два роки тому приблизно за 400 грн. Це прилад польської фірми Dafi. За розмірами він схожий на пенал для ручок: 12 см на 12 см, а в довжину - десь 25 см. Але для нього потрібна надійна електропроводка і окремий запобіжник. Ми його включаємо раз на рік, коли відключають влітку гарячу воду. Але наші знайомі стаціонарно встановили подібний водонагрівач в туалеті і підключили його до окремого відгалуження в трубі з холодною водою.

Вікторія Хоменко, Газета по-киевски


Топ-оголошення

Шикарное предложение - квартиры в районе Севастопольской площади!
Чоколовка, Воздухофлотский просп., 2 комнаты, 48/32/8 кв.м, 3/5, 11 800грн/месяц, Полностью ...

Квартири > Здам > Київ > Солом'янський р-н

Продам. Дачу 180 м.кв. 5 соток. Подгородное, ДО "Ландыш"
4 кімнати, 180 кв.м, 5 соток, 40 000$, Продам. Дачу 180 м.кв. 5 соток. Подгородное, ДО "Ландыш" ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпропетровська обл. > Дніпропетровський р-н > Підгородне

Топ-оголошення

Фасад оренда магазину 65м Метро Контрактова 5-8хв от хозяина
Подол, 65 кв.м, 37 000грн/месяц, Введенська ул. Оренда комерційного приміщення 65м, використовувалось ...

Торговельні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Сдадим Дом 385 квадратов в аренду большой семье -дом на 2 входа-это может быть 2 семьи друзей или родственников, или семь
парникова, 5 і більше кімнат, 385 кв.м, 11 соток, 30 000грн/місяць, Сдадим Дом 385 квадратов в аренду ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > крюківщина

0%! ЖК Метрополія 2, ПЕНТХАУС - 116м2, 26 пов. Введено! Є-Оселя!
Червоний Хутір, 3 кімнати, 116/46/20 кв.м, 26/26, 151 060$, Будинок ВВЕДЕНИЙ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ! ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н