Вся нерухомість > Новини > Ефект омбре в дизайні інтер'єру
↑ До списку новин

Ефект омбре в дизайні інтер'єру

28 лютого 2014

Омбре - це новий інтер'єрний тренд, в основі якого лежить колірний перехід від темних тонів до світлих або від одного відтінку до іншого.

Такий прийом також можна назвати «деграде» або «градієнт» і використовувати його в різних деталях оформлення приміщень. У даній статті ми вирішили зібрати кілька цікавих ідей, де і як може бути застосований ефект омбре в інтер'єрі квартири або офісу.

Омбре в обробці стін

Зрозуміло, омбре на стінах буде найбільш помітний. При цьому використовувати даний ефект можна в абсолютно будь-якій кімнаті, головне - правильно підібрати тони. Однак виконання такої задумки вимагає майстерного підходу, оскільки тут потрібна гранична акуратність художника з досвідом. Він повинен вміти створити колірний перехід за допомогою розпилювача або дрібних мазків, що вельми складно, особливо на великій поверхні. На невеликих ділянках стіни можна зробити градієнт самостійно. І, як правило, зусилля того варті - результат виглядає воістину чудово.

Але, застосовуючи ефект омбре в інтер'єрі саме на стінах, важливо пам'ятати, що в приміщеннях з невисокими і стандартними стелями, найбільш темні відтінки повинні бути внизу. Це дозволить візуально збільшити висоту простору. Щасливі власники просторих кімнат, де рівень стелі вище 3,5 метрів, можуть проявити свою фантазію, і поекспериментувати з градієнтом в будь-яких напрямках.

Омбре в оформленні вікон

Відразу хотілося б сказати, що виробники текстилю не упустили можливість підтримати настільки модний напрямок, тому знайти підходящу за тональністю тканину з ефектом омбре, сьогодні не складе особливих труднощів. Особливо ефектно в оформленні вікна виглядають легкі матеріали: шовк, льон, бавовна і органза. Градієнт на таких шторах буде створювати відчуття легкості. Існують тканини, де градієнт завдано немов аквареллю, недбалими, але мальовничими мазками. Такий варіант - відмінна можливість створити оригінальне і характерне оформлення вікна, а також гармонійно доповнити загальний дизайн.

Постільна білизна з ефектом омбре

Так як ми вже визначили, що виробники текстилю не відстають від модних віянь, а постільна білизна була і залишається повноцінним елементом загального оформлення будь-якої спальні, то обійти такий прийом стороною просто неможливо. Але, незважаючи на те, що тканин з ефектом омбре зараз досить багато, знайти відповідне і якісну білизну з колірним переходом - завдання нелегке.

Меблі омбре

Ефект омбре в інтер'єрі може бути яскраво виражений за допомогою меблів. Особливо актуальний цей прийом по відношенню до каркасних конструкцій: шаф і тумб, де передбачені дверцята або висувні ящики. При цьому вам зовсім не обов'язково шукати готові кольорові меблі, адже їх можна зробити своїми руками, розфарбувавши готову конструкцію. Для цього вам знадобиться всього лише одна банка білої фарби і один колер бажаного кольору. Шляхом їх змішання, можна домогтися різних за насиченістю відтінків, які й будуть створювати ефект омбре.

Polly Dozzi, спеціально для журналу Ваш интерьер


Топ-оголошення

Сдам кімнату в гуртожитку м.Чернігівська 7 хв.пішки вул. Миропольська
Комсомольский массив, Миропольская ул., 15, 20 кв.м, 2/12, 3 500грн/месяц, Сдам кімнату в гуртожитку ...

Кімнати > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Уникальное предложение! ЦЕНА СНИЖЕНА! Идеальное место-фасад на Пастера
Центр, Пастера вул., 50, 1/4, 950$/місяць, УНИКАЛЬНОЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ от СОБСТВЕННИКА! ПОНИЖЕНИЕ ЦЕНЫ на ...

Інше > Здам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

БЕЗ%, продам 1кімнатну ЖК 52 Перлина (Печерськ плаза), вул.Бойчука 17 (Кіквідзе) Печерськ, Київ
Печерськ, Бойчука (Кіквідзе) вул., 17, 2 кімнати, 60/18/18 кв.м, 7/11, 138 000$, БЕЗ%, продам ...

Квартири > Продам > Київ > Печерський р-н

Продаж сучасного будинку с. Нові Петрівці, біля Київського моря.
Петрівська, 5 і більше кімнат, 204 кв.м, 8 соток, 275 000$, Продаж сучасного будинку (будували для ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Нові Петрівці

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1 500грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Севастопіль