Вся нерухомість > Новини > Кримська влада хоче ввести в регіоні два «курортних» податки
↑ До списку новин

Кримська влада хоче ввести в регіоні два «курортних» податки

23 квітня 2010

У Криму пропонують ввести два додаткових збори, які будуть братися з відпочиваючих і неофіційних квартироздавачів в період курортного сезону. Відповідні зміни до закону «Про систему оподаткування» були розроблені у Верховній Раді автономії і передані до Верховної Ради України.

Проект доповнень до закону про оподаткування був розроблений постійною комісією парламенту Криму з рекреаційного, санаторно-курортного комплексів і туризму. Документ підтримали 79 депутатів. У ньому йде мова про введення на території Криму в якості експерименту двох зборів: на розвиток рекреаційного комплексу Криму і збору з фізичних осіб, які не є суб'єктами підприємництва, але надають платні послуги туристам за короткострокове проживання в приватних домоволодіннях.

Передбачається, що ставки, механізм збору та порядок сплати вищезазначених зборів буде встановлювати Верховна Рада Криму. Самі збори повинні будуть вводитися за погодженням з Кабінетом міністрів.

У пояснювальній записці до проекту постанови парламенту йдеться, що доцільність прийняття даного законопроекту обумовлена необхідністю розвитку малого та середнього бізнесу, розширення видів відпочинку, туристичних послуг та підвищення культури обслуговування.

«Діюча практика надання фізособами, які не є суб'єктами підприємницької діяльності, платних послуг з короткочасного розміщення (проживання) у приватних будинках, квартирах, літніх будиночках особам, які прибувають в курортну місцевість з метою туризму, відпочинку та оздоровлення, створює нерівні умови конкуренції на ринку туристичних послуг за рахунок несплати податків з отриманих доходів, оплати комунальних послуг за тарифами для населення», - йдеться в пояснювальній записці.

Прийняття закону, на думку кримської влади, дозволить розширити базу оподаткування, підвищити конкуренцію з надання умов розміщення туристів, збільшити дохідну частину бюджетів місцевих рад, спрямувати додаткові кошти на розвиток інфраструктури курортних регіонів, знизити навантаження на санаторії, пансіонати, будинки та бази відпочинку з оплати комунальних послуг.

У пояснювальній записці сказано, що Криму, як курортному регіону, слід надати право вводити додаткові збори на своїй території у вигляді експерименту.

Згідно з аналізом авторів проекту закону, його прийняття дозволить додатково залучити до бюджету більше 100 млн. гривень.

Дар'я Орлова, «Новий Регіон - Крим»


Топ-оголошення

Продам ексклюзивну будівлю біля міського парку, 1856 м
"нагорный", 1856 кв.м 1 000 000$, Продам ексклюзивну будівлю біля входу в міський парк. Особливо ...

Окремі будівлі > Продам > Дніпро > Центральний р-н

Здам в оренду складські комплекси 500 - 10000 кв.м. класу В в р-ні Донецького Шосе.
Донецьке шосе, 5000 кв.м, 150 грн./кв.м/місяць, Здам в оренду складські комплекси 500 - 10000 кв.м. ...

Складські приміщення > Здам > Дніпро > Індустріальний р-н

Топ-оголошення

Оренда приміщення, готового бізнесу! Діюча кав'ярня/ кафе! Вишгород
Ватутіна, 1/10, 8 000грн/місяць, Вишгород, вул Ватутіна, ЖК Зірковий Оренда! Прибутковий бізнес! ...

Інше > Здам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Вишгород

ПРОДАМ, 2-к квартира, м. Синельникове, Пропоную купити квартиру в місті Синельникове, вулиця Центральна 185Б.
Центральна, 2 кімнати, 56/45/7 кв.м, 3/5, 400$/кв.м, ПРОДАМ, 2-к квартира, м. Синельникове, Пропоную ...

Квартири > Продам > Дніпропетровська обл. > Синельниківський р-н > Синельниково

Продам хорошую 1к квартиру, ул. Тулузы 22
Никольская Борщаговка, Тулузы ул., 22, 1 комната, 30/-/- кв.м, 5/5, 26 000$, Предлагается на продажу ...

Квартири > Продам > Київ > Святошинський р-н