Вся нерухомість > Новини > В Одесі готелі заманюють торішніми цінами, а продавці сувенірів кидають лавки
↑ До списку новин

В Одесі готелі заманюють торішніми цінами, а продавці сувенірів кидають лавки

20 травня 2014

Після одеської трагедії 2 травня працівники туристичної галузі побоюються за долю сезону, який ось-ось повинен стартувати в місті, пише «Сегодня». На Соборній площі порожніють сувенірні ряди, підприємці відмовилися від щорічних травневих закупівель, кажуть - дай Бог, старе розпродати. «На одному ряду залишилося тільки три людини з двадцяти. Якщо раніше продавали, то зараз вичікуємо: приїжджих - одиниці, і ті вже не так марнотратні, як у минулі роки, прицінюються», - розповідає продавець Ігор Нетков. Чоловік вже третій рік продає біжутерію, але в цьому сезоні, впевнений, попит буде тільки на одеську символіку. Тому має намір розпродати залишки товару і перепрофілюватися на чашки з якорями і тільняшки.

Недорахувалися постояльців і хостели з готелями. Два хостела закрилися «до кращих часів», ще один переїжджає з вулиці Буніна ближче до вокзалу. «Ми його відкрили восени, стільки грошей вклали в інтер'єр, шкода... Але більше втратимо, якщо не переїдемо. Вже 3 травня туристи, які забронювали ліжка з зими, дзвонили і скасовували бронь, бо ми знаходимося поруч з місцем «одеської бійні», - розповідає власниця хостелу Марія Кушнір. Адміністратори готелів розповідають, що змушені ризикувати своїм прибутком, знижуючи ціни заради залучення туристів. «Ми навіть встигли роздрукувати нові прейскуранти, де вказана вартість на 10 % вище - при спокійній ситуації стільки б і платили. Але тепер вирішили залишити торішні ціни», - скаржиться адміністратор одеського готелю Валерія. Деякі готелі вводять бонуси: у вартість включають відвідування сауни, ланч на двох, знижки молодятам або безкоштовне таксі від вокзалу.

Пройшовшись вулицями Катерининською, Віце-адмірала Жукова, Грецькою можна побачити досі закриті аптеки, ресторани, магазини. «Закрито на ремонт до жовтня», - висить вивіска на невеликий кав'ярні, а кілька ресторанів забиті фанерою. Деякі супермаркети, які раніше працювали цілодобово, тепер обслуговують покупців до 22:00, а невеликі магазинчики скорочують робочий тиждень. «Власник сказав, що деякий час ми будемо працювати тільки по буднях», - каже продавщиця магазину на Черемушках Валентина.

У мерії сподіваються, що ситуація з потоком туристів вирівняється. А для цього жителів інших міст заманюють рекламою на білбордах і розповідають, що в нашому місті безпечно. «В інших містах України будуть розміщені сіті-лайти з написом «Хочу до Одеси». Ми скрізь намагаємося вказати, що місто охороняється ретельно, посилений міліцейський патруль», - коментує начальник відділу туризму міськради Олена Дяченко.

ЧЕКАЮТЬ НА НІМЦІВ. У той час, як міський турцентр планує розширення, два приватних турцентри в історичній частині міста перепрофілювалися в бюро перекладів. Пустують екскурсійні автобуси, які возять туристів по місту. «Минулого року в цей час вони робили 5-7 екскурсій, а вчора провели всього одну на три людини, - розповідає екскурсовод Олена Сподобаєва. - Туристи з Росії в основному відмовляються від поїздок. Будемо чекати німців та італійців у червні. Вони особливо люблять місця Висоцького», - каже Олена.

Марія Рубан, газета "Сегодня"


Топ-оголошення

Без залога.Сдам хорошее жильё.
Борщагівка, 1 кімната, 25/20/5 кв.м, 1/5, 4 000грн/місяць, Без залога. м. Житомирская, м. ...

Квартири > Здам > Київ > Святошинський р-н

Сдам офис 24 кв.м ул.Руденко 6а
Осокорки, Руденко вул., 6а, 22 кв.м, 5 500грн/місяць, Сдам офис 24 кв.м ул.Руденко 6а, БЦ Колизей ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дарницький р-н

Топ-оголошення

ЖК Созидатель! за бывшей Биллой! 95 кВ м!
"нагорний", 3 кімнати, 95/80/15 кв.м, 13/16, 99 000$, Продам 3х комн квартиру 95 кВ м В ЖК созидатель ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Терміновий продаж! Гарний торг! Розглянемо Ваші пропозиції.
4 кімнати, 140 кв.м, 46 соток, 152 000$, Мальовниче с. Сувид, багате на хвойні ліси, озера, р. Десна! ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Сувид

Продам 3- ком. кв. у.Космонавтов/ул.Генерала Петрова.
Черемушки, 3 комнаты, 56/39/6 кв.м, 4/5, 35 000$, Продам 3- ком. кв. у.Космонавтов/ул.Генерала ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н