Вся нерухомість > Новини > Гроші викрутять з кожного квадрата
↑ До списку новин

Гроші викрутять з кожного квадрата

23 березня 2010

2 квітня в Донецьку відбудеться черговий конкурс на право оренди нежитлових приміщень комунальної власності, на який будуть виставлені 50 об'єктів загальною площею понад 2 тис. кв.м. Більшість лотів призначені для розміщення телекомунікаційного устаткування. Інтернет-провайдерам адресовані 25 пропозицій в один-шість квадратів з мінімальною ціною оренди 36 грн/ кв.м на місяць. Майданчики для розміщення антенно-фрідерних пристроїв на дахах будівель виставляються ще дорожче: п'ять квадратів за 171 грн/ кв.м на місяць і ще 13 - по 103 грн. Причому в мерії прогнозують, що незабаром оператори кабельного телебачення стануть платити за присутність антен на комунальних площах ще більше, оскільки попит на їхні послуги зростає і парк необхідного обладнання буде розширюватися. Більш-менш цьому сприяють і самі муніципали - ЖЕКи вимагають у мешканців будинків до 15 квітня прибрати зі стін і дахів свої «тарілки», в іншому випадку обіцяють демонтувати їх у примусовому порядку. У підсумку донеччани змушені будуть ставати клієнтами кабельників, виплачуючи їм по 18-42 грн на місяць залежно від кількості каналів, що транслюються.

Крім того, на конкурс виставлені 23 нежитлових приміщення в підвалах і на нижніх поверхах будівель по 4-61 грн/ кв.м у залежності від місця розташування, технічного стану та призначення. Однією з найбільш привабливих пропозицій у міськраді вважають підвал площею близько 190 кв.м по вулиці Артема, 80-а, в центрі Донецька, де чиновники хочуть бачити офіс або склад. Мінімальна ціна оренди цього лота - 17 грн/ кв.м. «Претендент повинен додати до заяви ескіз-проект з благоустрою прилеглої території та ремонту фасаду будівлі», - повідомили організатори торгів, уточнивши, що об'єкт передається в оренду майже на три роки.

Фахівці міськради вважають, що Донецьку не вистачає сервісних підприємств, і виставили під розміщення таких сім приміщень за заниженими цінами. Найпросторіше з них - 500 кв.м на першому поверсі будівлі на вулиці Пінтера, 15, в густонаселеному мікрорайоні Текстильник - здається від 6 грн за квадрат на місяць. Від переможця потрібно не тільки впорядкувати територію, але й створити не менше семи робочих місць, забезпечивши кожного співробітника зарплатою в 1,5 тис. грн. У наближеному до центру Калінінському районі на першому поверсі житлового будинку по Червоногвардійському проспекту, 12, пропонуються 110 кв.м по 7 грн за квадрат на місяць. За 5 грн/ кв.м можна зняти підвал площею 100 квадратів під будівлею по Ленінському проспекті, 22. У мерії уточнили, що останній день прийому заявок - 26 березня.

Наталя ЛаріоноваДеловая столица


Топ-оголошення

Продам 3к кв.в ЖК Дом на Строителей/метро Дарница - 5 минут пешком/
Соцгород, Строителей ул., 30А, 3 комнаты, 110/57/15 кв.м, 4/13, 150 000$, ЖК Дом на Строителей, жилье ...

Квартири > Продам > Київ > Дніпровський р-н

Сдам на Тополь-3, для одного человека (парня, девушки) - - комнату на Тополе
Паникахи ул., 3 000грн, Сдам на Тополь-3, для одного человека (парня, девушки) - - комнату на Тополе ...

Кімнати > Здам > Дніпро > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Пастера: сдам небольшую уютную квартиру в центре возле Дерибасовской!
Центр, Пастера ул., 52, 1 комната, 25/15/5 кв.м, 2/2, 6 000грн/месяц, Пастера / Дворянская, 2/2 эт., ...

Квартири > Здам > Одеса > Приморський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске (г, Днепр)-Украина, Варианты аренды
17 кв.м, 3/9, 2 000грн/месяц, жилья -Варианты аренды жилья -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам ...

Кімнати > Здам > Одеська обл. > Арцизький р-н > Арциз

0%! ЖК Метрополія 2, ПЕНТХАУС - 116м2, 26 пов. Введено! Є-Оселя!
Червоний Хутір, 3 кімнати, 116/46/20 кв.м, 26/26, 151 060$, Будинок ВВЕДЕНИЙ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ! ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н