Вся нерухомість > Новини > В Україні біженців обманюють красивими фото
↑ До списку новин

В Україні біженців обманюють красивими фото

2 липня 2014

Разом із зростанням числа біженців зі сходу в Україні зростає попит на оренду житла та активізуються шахраї. Привертають людей красивою картинкою квартири в оголошеннях і прийнятними цінами, пишуть «Вести». Гроші беруть вперед, а здобувачів відправляють за помилковою адресою. Від такої афери в Харкові постраждали біженці з Луганська, які втратили останні 3 тис. грн. Шахраї гроші повертати відмовилися. Аналогічні випадки почастішали і в столиці. Покарати шахраїв не дозволяє підписаний здобувачем професійно підготовлений договір. «Вони юридично підковані. У передостанніх пунктах договорів вказують дрібним шрифтом, що надають інформаційну послугу. Гроші беруть не за квартиру, а за інформацію про неї. Так як це цивільно-правові відносини, людям потрібно звертатися до суду. У 2012-2013 роках таких випадків було багато. Зараз, мабуть, знову активізувалися», - кажуть у столичному главку МВС.

У Києві крім «договірних» шахраїв, орудують офіси-одноденки. «Мені показали фотографію квартири, але пояснили, що подивитися її зможу тільки після внесення застави. Я уважно прочитав договір оренди. Якщо квартира не підійде, заставу в 1,7 тис. грн - це половина вартості оренди, - домовилися, повернуть, - розповідає киянин Олексій. - Але за адресою мене ніхто не зустрів, а телефон агента виявився поза зоною. Через 40 хвилин очікувань я зрозумів - мене кинули. Повернувся, а у будівлі - міліція і такі ж, як я. В офісі вже нікого не було». Експерти кажуть, шахраї заробляють таким чином від 10 тис. грн в день.

А в Криму звинувачують самих біженців. «Підписують договір оренди на тривалий термін, вносять аванс за місяць, а потім відмовляються взагалі платити, мовляв, вони біженці, і грошей немає. У мене зараз вже другий місяць живуть безкоштовно люди зі Східної України. У міліції сказали, що нічого не можуть зробити, тільки через суд», - говорить ріелтор з Сімферополя Ірина. Тому, за її словами, квартири на довгий термін намагаються здавати не всім біженцям.

Ірина Чальян, «Вести»


Топ-оголошення

Продам 1 комнатную квартиру, ул. Вл. Высоцкого/Ак. Сахарова, 10/11, 41 кв.м.
Котовского, Высоцкого ул., 1 комната, 41/-/- кв.м, 10/11, 37 900$, Продам 1 комнатную квартиру, ул. ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Абсолютно для Вас - Шикарна пропозиція під будь-який вид діяльності!
Паркова, 200 кв.м, 10 000 грн./місяць, 22 км.от М.Лісова Києва, Висота - 3.7м. Вода свердловина. ...

Виробничі приміщення > Здам > Київська обл. > Броварський р-н > Большая Дымерка

Топ-оголошення

Здам 1 до на же/м Сонячний
Малиновского вул., 1 кімната 20/12/8 кв.м 2/9, 6 000грн./місяць, Здам 1-к.кв. (малосемейка) Сонячний ...

Квартири > Здам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Продам участок 15 соток в Опытном (Днепр).
Тополь-3, 15 соток, 60 000$, Продам участок 15 соток в Опытном (Днепр). Окраина г. Днепр 20 минут ...

Земельні ділянки > Продам > Дніпро > Дніпропетровський р-н

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)-Украина
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Луганська обл. > Попаснянський р-н > Попасна