Вся нерухомість > Новини > Барна стійка застаріла! У моді килими і прозорі стільці
↑ До списку новин

Барна стійка застаріла! У моді килими і прозорі стільці

29 березня 2011

Плануючи переробку їдальні, багато господинь мріють відокремити обідню зону від кухні барною стійкою і вже в останню чергу думають про пластикові стільці, що асоціюються з дешевими забігайлівками. Але це в корені неправильний підхід. Будь-який дизайнер скаже, що барна перегородка давно вийшла з моди, а прозорі стильні стільці знаходяться на піку популярності.

Практично у всіх фільмах про красиве життя герої трапезують за довгим столом, розташованим в окремому розкішному залі. На жаль, в реальності дозволити собі таке можуть не всі. Як правило, їдальня в наших квартирах є сусідкою кухонного гарнітуру або є частиною вітальні. Щоб такі різні зони виглядали «дружно» і гармонійно, в інтер'єрі не повинно бути явного стильового дисонансу - наприклад, кухня з металу і скла не підійде до їдальні композиції в стилі бароко з різьбленими ніжками. Втім, необов'язково поєднувати класику з класикою, а модерн з модерном. Сучасна мода дозволяє фантазувати. Скажімо, якщо батьки подарували вам на весілля гарнітур з масиву, а ви мрієте про скляний стіл - поставте його! Просто доповніть стільницю будь-яким дерев'яним елементом - дубовою сільницею або дощечкою під блюдо. Якщо ж кухня глянцева і має насичений яскравий колір, обов'язково підтримайте його в столовій зоні, кинувши на диванчик подушку або зробивши чохли на стільці такого ж відтінку.

Прощавай, барна стійка!

Їдальня може розташовуватися біля вікна, в кутку або в центрі приміщення, головне, щоб від стільців до інших предметів меблів залишалося не менше 50 см. Крім того, бажано розділити функціонально різні зони. Застосовувати для цієї мети популярну в дев'яностих роках барну стійку сучасні дизайнери не радять - вона вийшла з моди. Для розмежування простору краще використовуйте освітлення, що відрізняються підлогові покриття, килими і подіуми.

Наприклад, кухонну частину можна виділити керамогранітом, а обідній стіл поставити на ламінат, паркет або (якщо дозволяє стиль) великий килим – перський, іранський, китайський шовковий або ганчірковий перуанський. Подіум - ще один спосіб зонувати простір. На нього можна поставити як стіл, так і робочу частину кухні. Правда, у такого рішення є величезний мінус - з висоти 8-15 см боляче падати. Якщо ж ви вирішили пожертвувати стіною між кімнатою і кухнею заради просторої їдальні і єдине архітектурне рішення, яке приходить в голову, - це арка, будьте обережні. Класичні романські своди давно вийшли з моди. Щоб зробити арку більш сучасною, вона повинна виступати не більше ніж на 15 см і бути не симетричною, а скошеною в одну сторону.

Куди посадити гостей?

Сама назва «їдальня» визначає головну дійову особу даного простору - стіл. Він повинен стати центральною фігурою інтер'єру, тому постарайтеся задовольнити не лише свою спрагу прекрасного, але і виправдати реноме раціональної господині. Якщо зона їдальні квадратна, значить, вам необхідний круглий або квадратний стіл, для витягнутої кімнати більше підійде овальний або прямокутний. Правда, він повинен бути досить широким, щоб не виглядав барною стійкою-переростком. За найбільший триметровий прямокутний стіл можна посадити 12 гостей, 6-8 персон комфортно розмістяться за двометровим. Якщо у вас не вистачає квадратних метрів, обійдіться невеликим варіантом на чотирьох або придбайте стіл-трансформер. Останній функціональний, але не завжди естетичний, зручний і стійкий.

Якщо купуєте меблі на століття, пам'ятайте про те, що популярні сьогодні глянцеві дерев'яні та скляні столи хоч і виглядають парадно, але дуже недовговічні. Більш практично, коли дерево покриває матовий лак або натуральний шпон з цікавою фактурою. Ще довше прослужать кам'яні й мармурові стільниці.

У моді прозорі стільці!

Запам'ятайте головне правило при виборі стільців для їдальні: якщо ви купили неймовірної краси стіл з оригінальними ніжками, його напарники повинні бути досить лаконічними. Якщо ж головний герой суворий, значить, стільці можуть бути яскравими як за кольором, так і за орнаментом і матеріалом. Найзручнішими вважаються меблі класичної форми на чотирьох ніжках без з'єднуючої скоби. Якщо ж опори зроблені під кутом, вам буде складно поставити все в один ряд. Тим, у кого в їдальні катастрофічно не вистачає вільного простору, стаціонарні стільці варто замінити на складні. Коли ви не приймаєте гостей, вони можуть ховатися за шторами або дверима.

Бажаючи створити стильну їдальню, зверніть увагу на модні останнім часом прозорі стільці з надміцного пластику. Вони мають приголомшливу здатність «розчинятися» у просторі, що дуже актуально, якщо його мало. Причому розкішно виглядати вони будуть як з класичним дерев'яним столом будь-якого кольору, так і з ультрасучасним плодом дизайнерської фантазії.

Декоративні дрібниці

Дзеркало

На відміну від гардеробної або передпокою, дзеркало в їдальні не повинно нести функціональне навантаження. Воно може висіти настільки високо, що подивитися в нього буде важко, але головну свою місію - сяяти і розширювати простір - воно виконає. Схожого ефекту можна досягти за допомогою картини під склом.

Скатертина

Для класичного столу ідеально підійде затишна в'язана скатертина. До речі, вона може не спадати вниз, а просто лежати на стільниці. Якщо ж у вас сучасні фактурні меблі, які не хочеться повністю закривати, але є бажання вберегти від гарячого посуду, використовуйте різноманітні термосалфетки. Тільки будьте обережні з підкладками, що мають яскравий орнамент: вони годяться лише під нейтральні білі тарілки і чашки. Якщо ж у вас кольоровий та оригінальна посуд, серветка має бути однотонною.

Чайна зона

Якщо ви власник просторих хором, розмістіть в обідній зоні чайну композицію: неглибока канапа з дерев'яним каркасом і легкими ніжками або маленькі крісла в поєднанні з мініатюрним столиком. Якщо навіть після цього у вас залишилося вільне місце, поставте класичні меблі для їдальні. У комоді і буфеті зручно зберігати тарілки, чашки і прилади. На симпатичну консоль можна виставити декоративні пляшки, фрукти або фотографії. Тільки не намагайтеся ідеально підібрати все це до столу і стільців, просто збережіть стиль і пропорції.

Світло і затишно

Основне завдання ламп - красиво висвітлити обідню зону. Головне - пам'ятати про те, що форма приладу має напряму залежати від геометрії столу. Якщо він прямокутний або овальний, а люстру ви вибрали круглу, значить, по діаметру вона повинна дорівнювати ширині стільниці. Однак не варто вимагати таких параметрів від витягнутих освітлювальних приладів, які дуже люблять сучасні дизайнери: вони мають право бути довгими і дивними, але висвітлювати центр столу хоча б на одну третину просто зобов'язані. Якщо ж ви віддаєте перевагу затишному абажуру, що нагадує про дачні посиденьки, поставте в нього потужну лампу або повісьте для симетрії два однакових прилади. Головне - уникайте люстр, спрямованих на стелю.

Якщо простори дозволили вам зробити чайну зону, поставте там торшер або настільну лампу з м'яким світлом. Темні кути також заслуговують додаткового джерела, в якості якого ідеально підійде тонка світлодіодна стрічка. Вона вбудовується по периметру стелі або ненав'язливо підсвічує штори.

Аргументы и факты


Топ-оголошення

Сдам комнату с хозяйкой, цена 2500+ по счетчикам. Тупик маршруток, Парус2
Мониторная ул., 2 700грн, Сдам комнату с хозяйкой, цена 2700+ по счетчикам. Тупик маршруток, Парус2 ...

Кімнати > Здам > Дніпро > Новокодацький р-н

Продаж 45 соток + 15 соток Будинок під снос з.ЛИТВИНОВКА!
Червона Слобода, 45 соток 21 000$, з.Литвиновка ул.Червона Слобода, продаються Будинок під снос, і ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Литвинівка

Топ-оголошення

Продам 1 до кв ст М. "Теремки"
Теремки-1, 1 кімната 35/18/7 кв.м 2/9, 50 000$, Теремки-1, ст М. "Теремки", вул. Теремківська 6, 2/9п ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н

Аренда офиса 204 кв.м., в БЦ с ремонтом, Глубочицкая 40
Подол, 204 кв.м, 71 400грн/месяц, Аренда офиса в новом Бизнес-центре, Кудрявский спуск, офис 204 ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Светлое, Дачи, участок с домиком и хоз. постройками
Дачи, 6 соток, 8 500$, Продам Светлое Старые дачи, ул. МТС. участок 6 соток с дачным домиком и хоз. ...

Земельні ділянки > Продам > Одеська обл. > Лиманський р-н > Светлое