Вся нерухомість > Новини > Маленька квартира: розширюємо простір
↑ До списку новин

Маленька квартира: розширюємо простір

5 серпня 2014

Розглянемо основні способи планування, обробки і освітлення невеликих приміщень.

Пропорції. Співвідношення висоти і площі перегородок, отворів та інших елементів особливо важливе, коли мова йде про зорове сприйняття простору будинку. При невеликій (до 2.5 м) висоті стель вільний простір більше 40 кв.м буде візуально ще сильніше знижувати стелі.

Планування. Кілька правил при переплануванні маленьких квартир.

- Не забирайте несучі стіни, колони та інші конструкції.

- Не рухайте і не розширюйте санвузли та кухні.

- Не міняйте фасадну частину будівлі.

- Обережно підходьте до знесення перегородок між кімнатою і балконом.

- Виділіть найбільший простір приміщенню, де ви проводите більше всього часу. Це може бути робочий кабінет, кухня, будь-яка інша кімната.

- Якщо в спальні ви знаходитесь тільки під час сну, можна не віддавати їй багато вільної площі.

- Нестандартні рішення. Щоб виграти кілька квадратних метрів, іноді стіни доводиться розміщувати по діагоналі або радіально.

- Поєднання санвузла та ванни дозволить виділити місце для установки пральної машини.

- Приділіть увагу міжкімнатним дверям. Від частини з них (наприклад, між кухнею і коридором) можна відмовитися, в інших кімнатах замінити розсувні двері на двері-купе або «книжки».

- Продумайте зони зберігання, щоб у кожного предмета було своє місце. Речей, якими ви не користуєтеся більше року, краще позбутися.

- Стаціонарні стіни можна замінити мобільними перегородками, ширмами, етажерками.

- Якщо висота приміщення дозволяє, спальне місце можна організувати на другому поверсі.

Колірна гамма інтер'єру впливає на сприйняття простору. Відомо, що світлі тони відбивають світло і роблять приміщення просторішим.

При цьому теплі тони (червоний, жовтий, помаранчевий) візуально «наближають» предмети, а холодні (синій, зелений, ліловий) - віддаляють. Для маленької кімнати краще використовувати холодну колірну гамму пастельних тонів.

Візуально розширюють простір вертикальні і горизонтальні смуги. Вузькі вертикальні смуги на шпалерах або в предметах інтер'єру зорово зроблять стелі вище, а горизонтальні допоможуть «витягнути» стіни в довжину.

Врахуйте, що у вузьких кімнатах з високими стелями горизонтальні смуги протипоказані, а от стіну напроти дверей можна обклеїти темними шпалерами, щоб згладити неправильні пропорції.

Стіни в маленьких приміщеннях не повинні привертати до себе багато уваги. При виборі шпалер і фарбуванні стін майте на увазі, що краще виглядають шпалери з дрібним малюнком, великі орнаменти будуть візуально зменшувати простір. Не використовуйте шпалери, розділені бордюром.

Щоб пожвавити інтер'єр, виберіть одну акцентну стіну, яка добре проглядається в приміщенні, і тільки на ній наклейте шпалери з великим малюнком або викрасьте її яскравою фарбою.

Уникайте різких колірних кордонів і контрастів на стінах.

Підлога. Для невеликої кімнати підійде світле підлогове покриття - ламінат, паркет з клена, берези, світлого дуба і пр. На кухні та у ванній можна укласти світлу керамічну плитку або глянцевий керамограніт.

В однокімнатних квартирах і студіях краще зробити однакове підлогове покриття без стиків, що переходить з однієї зони в іншу.

Освітлення. Чим більше світла в приміщенні, тим більш просторим воно здається. Впустіть у квартиру більше сонця, вибираючи легкі штори, важкі портьєри залиште тільки в спальні для створення комфорту під час сну.

Відмовтеся від масивних люстр на користь бра, торшерів, настільних світильників, використовуйте нижню підсвітку плінтусів і меблів.

Меблі для маленьких приміщень повинні бути компактними, мобільними і багатофункціональними.

Відмовтеся від громіздких шаф, розподіліть зони зберігання по всій квартирі. Додаткові полички і шафки розмістите в передпокої або коридорі, висувному ящику під ліжком.

Використовуйте підвісні меблі без ніжок, з додатковим нижнім підсвічуванням - вони виглядають більш легкими, ніж меблі з масивною підставою. Ще одне рішення - світлі глянцеві меблеві фасади, прозорий пластик, що відображає світло.

Дзеркала візуально розширюють простір, але майте на увазі, що відображатися в них повинні ви, а не квартира.

Дзеркальна шафа-купе у вузькій прихожій не вирішить проблему, краще розмістити дзеркала на відкосах вікон та дверних прорізів. Можна пустити дзеркальні панелі вздовж стельового плінтуса або використовувати дзеркальну плитку для оформлення кухонного фартуха.

Vira.ru


Топ-оголошення

Квартира в ЖК Навігатор, вул. Коноплянська, Оболонський р-н!
Минский массив, Коноплянская ул., 1 комната, 49/-/- кв.м, 10/25, 53 000$, Продаж 1-кімнатної квартири ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н

МАРСЕЛЬСЬКАЯ/ОСТРОВА 1-КА СДАМ
Котовского, 1 комната, 4/10, 7 000грн/месяц, Квартира с ремонтом чистая имеется вся необходимая ...

Квартири > Здам > Одеса > Суворівський р-н

Топ-оголошення

Оренда 2к. квартири, ЖК Старт, метро Лук'янівка
Шулявка, Шолуденка вул., 30, 2 кімнати, 64/-/15 кв.м, 8/9, 900$/місяць, Оренда 2к. квартири, ЖК ...

Квартири > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Продам 2 комнатную квартиру на Слободке, ул. Краснослободская/Вл. Винниченко, 2/2, 42 кв.м.
Слободка, Краснослободская ул., 2 комнаты, 42/-/- кв.м, 2/2, 21 500$, Продам 2 комнатную квартиру на ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Сдается 1 конмт. по ул.Волгоградская, 5 5/9-кирп.без мебели
Протасів Яр, 1 кімната, 40/19/8 кв.м, 5/9, 5 000$/місяць, Сдается 1 комнатная на ул.Волгоградская, 5 ...

Квартири > Здам > Київ > Солом'янський р-н