Вся нерухомість > Новини > Українські ріелтори почали заробляти на темі війни
↑ До списку новин

Українські ріелтори почали заробляти на темі війни

12 березня 2014

Агентства нерухомості почали грати на військовій темі, пишуть «Вести». У розміщеному недавно оголошенні про подобову здачу квартир було сказано: «Війна в країні? Не хочеш потрапити під заклик, Є ВИХІД! Зніми квартиру подобово -  сховайся від військкомату. У квартирі є все необхідне для проживання або виживання. Вся постіль і вся побутова техніка і так само Wi-Fi з телевізором, щоб стежити за останніми новинами. Вдале розташування в тихому районі міста допоможе вам залишатися спокійними. Паркування у дворі».

Прес-секретар порталу Slando, на якому розміщено оголошення, Сергій Колосков, назвав даний маркетинговий хід невдалим. «Після введення російських військ до Криму українські чоловіки самі масово йдуть у військкомати з проханнями закликати їх до лав збройних сил. А жінки записуються на курси з надання першої медичної допомоги, так що цей маркетинговий хід не спрацює», - запевнив він «Вести». Експерт також нагадав, що це не перша вигадка ріелторів, які намагаються спровокувати збільшення попиту на свої послуги. Наприклад, напередодні останнього очікуваного кінця світу (21.12.12) був бум оголошень з продажу / оренді погребів і гаражів зі словом «бомбосховище».

Втім, «військова пропозиція» поки що не користується особливим інтересом: за три дні всього 20 переглядів. Але, як розповів ріелтор, що розмістив оголошення, в їх базі 18 квартир вартістю від 130 до 400 грн в день. «Завдяки цій вигадці нам більше дзвонять, і угоди по інших квартирах є», - похвалився він.

Глобально, за словами експертів, на ринку нерухомості триває падіння попиту на оренду (як подобову, так і помісячну), і навіть такими креативними акціями його не підстебнути. «По угодах за січень було зафіксовано падіння вдвічі порівняно з груднем, за лютий - ще відсотків на 30-40. Ринок практично лежить, подібними рекламними акціями його не підняти», - запевнив аналітик консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький.

«У стресовій ситуації минулого тижня наші відвідувачі проводили на сайті менше часу і відразу перескакували на новинні сайти», - повідомила нам спеціаліст з маркетингових комунікацій Address.ua Світлана Артюхова. За її словами, кількість оголошень на сайті в лютому впала на 10% - з 50 тис. до 45 тис.

Все, що залишається зараз - це сподіватися на відновлення ринку нерухомості, експерти сподіваються, що це відбудеться через кілька тижнів. «Покращення політичної ситуації потихеньку відновить туризм - як звичайний, так і діловий. Як наслідок, зросте попит на добову оренду, як у столиці, так по всій країні», - зазначив Сергій Костецький.

Посприяти відновленню ринку оренди може і зниження курсу американської валюти: нагадаємо, що вартість добової оренди безпосередньо прив'язана до котирувань долар / гривня. Через їх зростання оренда однокімнатної квартири в спальних районах Києва в лютому-березні подорожчала з 100 грн до 115 грн на добу.

Оксана Гришина, «Вести»


Топ-оголошення

Продам дом под внутренний ремонт, можно в рассрочку!
Осипенко, 2 комнаты, 65 кв.м, 30 соток, 2 000$, Продам дом в 70 км. от Одессы, Ивановский район, с. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеська обл. > Іванівський р-н > Краснознаменка

Продам 36.61 кв.м ул.Б.Гмыри ж/б 21 СлобожанщинаЖК Патриотика Без %
Позняки, Гмыри ул., 1 комната, 37/179/9 кв.м, 19/25, 20 000$, м.Позняки, ЖК Патриотика, ул.Б.Гмыри ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Топ-оголошення

Продам 1 комнатную квартиру в новом доме в жк 61-я Жемчужина, ул. Краснова, 6/24, 42.5 кв.м.
Краснова ул., 1 комната, 42,5/-/15,81 кв.м, 6/24, 37 500$, Продам 1 комнатную квартиру в новом доме в ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Продам приміщення 3400 кв.м. по вул. Ударників.
Ударників вул., 3400 кв.м 350 000$, Продам приміщення 3400 кв.м. по вул. Ударників. Чотириповерхова ...

Окремі будівлі > Продам > Дніпро > Чечелівський р-н

Продам. 2-к.кв. 1/2, район пр.Слобожанский, ул.Одесская
Одеська вул., 2 кімнати, 42/-/- кв.м, 1/2, 43 000$, Продам. 2-к.кв. 1/2, район пр.Слобожанский, ...

Квартири > Продам > Дніпро > Індустріальний р-н