Вся нерухомість > Новини > У Києві почали з"являтись “повітряні” кіоски
↑ До списку новин

У Києві почали з"являтись “повітряні” кіоски

14 червня 2010

Повітряні кіоски — це не фантастичне майбутнє, а нинішні реалії. Спритні київські підприємці, розмістивши МАФи на чотирьох цеглинах, відмовляються сплачувати за оренду землі. Мовляв, торгують фактично з повітря. У Святошинському районі "ділок" оформив дозвіл на кіоск, а ставити вирішив супермаркет. Сьогодні об’єкт демонтують. Водночас виконувач обов'язків заступника голови КМДА Віктор Сівець повідомить про нові правила дотримання чистоти біля МАФів.

11 червня у Святошинському районі на проспекті Перемоги, 135 ліквідовано незаконну забудову. Отримавши дозвіл на розміщення трьох кіосків, підприємець вирішив, що має право побудувати на ділянці справжній супермаркет, та ще й кількарівневий. Наразі будівельники вже звели з металобетонних конструкцій перший поверх магазину. Міська влада це безчинство вирішила припинити. Об 11-й годині з допомогою техніки недобудований об’єкт демонтовано.

Винахідливі бізнесмени вдаються до неймовірних форм заробітку. У Києві почали виявляти навіть “повітряні” кіоски. “Деякі “ділки” примудрялися встановлювати кіоски на чотирьох цеглинах і доводили, що МАФ наче в повітрі, а не на землі, тож і платити за оренду немає потреби”,— розповідають спеціалісти Головного управління з питань благоустрою.

Профільний заступник голови КМДА Віктор Сівець запевняє, що в столиці буде наведено порядок із такими бездозвільними об’єктами. Водночас кіоски, що працюють законно, мусять дбати про прибирання довкола власної території.

Власне, чистоти біля МАФів справді бракує. Купи сміття не раз виявляли інспектори під час місячника благоустрою, та й тепер, у активний період літньої торгівлі. Міська влада вирішила впровадити нові правила дотримання чистоти.

МАФам, біля яких виявлять гори непотребу і не буде жодної урни, виписуватимуть штрафи від 600 до 3000 грн, в залежності від площі кіоску та рівня забрудненості. “Хто не хоче сплачувати штраф, нехай укладає договори з КП “Київблагоустрій”, працівники якого прибиратимуть території біля торговельних точок, і сміття не заважатиме киянам та не спотворюватиме місто”, — зазначив Віктор Сівець.

Вартість прибирання 200 грн за кв.м. За словами чиновника, актуальним залишається питання не лише прибирання бруду, а й кіосків-порушників, що працюють без дозволів. Незабаром Київрада затвердить нові цивілізовані правила роботи кіосків. Їхні власники зможуть упорядкувати дозвільні документи чи оформити їх заново. Розміщувати торговельні точки можна буде лише там, де це передбачатиме відповідний “кадастр”.

Будівельний портал Інфобуд


Топ-оголошення

Продам дом
"підстанція", 4 кімнати, 65 кв.м, 4 соток, 38 000$, Продам дом. -хорошее месторасположение ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Шевченківський р-н

Продаются земельные участки в живописном месте
38 соток, 15 000$, Продаются 2 земельные участки площадью 38 сот: под обслуживание частного дома, под ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Лісовичі

Топ-оголошення

Склад 220м2 на ул.Сырецко-Садовая, Нивки, капитальный.
Нивки, 220 кв.м, 150грн/кв.м/рік, Сдается склад 220м2 на ул.Сырецко-Садовая, Нивки только под ...

Складські приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Продається комфортабельний приватний будинок у котеджному містечку "Міжріччя"
3 кімнати, 130 кв.м, 6 соток, 156 000$, Продається комфортабельний приватний будинок у котеджному ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Хотянівка

Продам готовое помещение под свой бизнес
Котовского, 24 кв.м, 19 000$, Код 170806 Удачно расположено для построения бизнеса, угловое (район ...

Сфера обслуговування > Продам > Одеса > Суворівський р-н