Вся нерухомість > Новини > В Україні впроваджується механізм інвентаризації земель
↑ До списку новин

В Україні впроваджується механізм інвентаризації земель

1 червня 2012

23 травня 2012, Кабінет Міністрів України прийняв постанову "Про затвердження порядку проведення інвентаризації земель". Про це повідомляє прес-служба Державного агентства земельних ресурсів України.

Цей документ врегулює порядок проведення інвентаризації земель, сприяє внесенню до Державного земельного кадастру об'єктивних, достовірних і повних відомостей про розподіл земель між власниками і користувачами, даних про кількісну та якісну характеристику земель.

Зазначений нормативно-правовий акт спрямований на усунення прогалин у регулюванні питань проведення інвентаризації земель і визначає механізм розробки технічної документації із землеустрою щодо проведення робіт з інвентаризації земель.

Оскільки до цих пір відсутній будь-який нормативно-правовий акт, який регулював би проведення робіт з інвентаризації земель, прийняття постанови дозволить запровадити дієвий механізм проведення інвентаризації земель, кажуть у Держкомземі.

Крім того, це урядове рішення сприятиме створенню інформаційної бази для ведення Державного земельного кадастру, посиленню контролю за використанням земель та повнотою надходження плати за землю.

Проект постанови розроблено Держземагентством Україні на виконання плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України "Про Державний земельний кадастр" та положень Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Багате суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава".

Нагадаємо, раніше в Держкомземі заявляли, що до кінця цього року земельне законодавство України чекають серйозні зміни, спрямовані на більш ефективне залучення сільськогосподарських і несільськогосподарських земель в економічний оборот.

Зокрема, мова йде, перш за все, про законодавче врегулювання порядку проведення земельних аукціонів. Вони дозволять купувати вільні земельні ділянки несільськогосподарського призначення та права оренди сільськогосподарських і несільськогосподарських земель на відкритому конкурентному ринку, остаточно відкриють інвестору легальний і прозорий доступ до української землі.

ІА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

Продам дом 80 кв.м. по ул. "Січових Стрільців" (Артема).
Артема вул., 4 кімнати, 80 кв.м, 4 соток, 47 000$, Продам дом 80 кв.м. по ул. "Січових Стрільців" ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Шевченківський р-н

Продам будинок в сосновому лісі Орлівщини. Котеджне містечко "Шишкіно"
Дачна, КМ Шишкіно, 4 кімнати, 239 кв.м, 12 соток, 250 000$, Продам просторий двоповерховий будинок в ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпропетровська обл. > Новомосковський р-н > Орлівщина

Топ-оголошення

112 кв.м в центрі Києва Богдана Хмельницького м. Університет
Перемоги пл., 112 кв.м, 34 937 грн./місяць, Пропоную свій ОФІС в ОРЕНДУ в центрі КИЄВА: вул. ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Продам 2-ю квартиру 77м Антоненко-Давидовича ул. 1 ЖК Вудстория без комиссии
Новая Дарница, Полесская ул., 5, 2 комнаты, 77/36/12 кв.м, 15/25, 76 000$, Продам 2-х квартиры ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Офис в торгово-офисном комплексе, м Левобережная
Никольская Слободка, 1832 кв.м, 1 500$/кв.м, м Левобережная, ул.Шептицкого, 4А, торгово-офисный центр ...

Офісні приміщення > Продам > Київ > Дніпровський р-н