Вся нерухомість > Новини > Готелів і торгових центрів стане більше
↑ До списку новин

Готелів і торгових центрів стане більше

8 вересня 2010

З початку 2010 року інтерес девелоперів до сегментів торгової і готельної нерухомості Києва і регіонів помітно виріс. Зокрема, зростає кількість запитів на розробку концепцій торгових центрів і готельних проектів у Києві та інших обласних центрах. Про це ЛІГАБізнесІнформ розповіли в консалтинговій компанії "CB Richard Ellis" (CBRE).

За даними компанії, у серпні був розроблений проект великого торгового центру на ділянці площею 20 га в Києві на замовлення іноземного девелопера. Крім того, почалася розробка концепції торгового центру в центральній частині Харкова для локальної мережі супермаркетів "Клас".

Що стосується сегменту готелів, то найбільш затребуваними є послуги з розробки концепцій готельних проектів, з проведення реконцепцій з метою перепрофілювання адміністративних або офісних будівель в готелі, а також послуги з проведення критичної оцінки та розробці стратегії розвитку мережі готелів.

Так, за запитом великого українського банку була розроблена концепція 3-зіркового готелю в Донецьку і на даний момент проводять тендер серед архітектурних бюро для подальшого супроводу проекту. Крім того, з цим же замовником підписаний договір на розробку концепції ще одного готелю в Донецьку. У липні для українського девелопера консультанти CBRE завершили оцінку доцільності розвитку готелі для об'єкта в стадії незавершеного будівництва в Києві.

Марина Крестиніна, керівник департаменту стратегічного консалтингу компанії "CB Richard Ellis" прокоментувала: "Попит на консалтингові послуги в цілому є позитивним сигналом для ринку нерухомості, оскільки свідчить про поступове вихід з кризи і оптимістичних настроях ключових гравців".

За словами експерта, інтерес девелоперів до готельного і торгового сегменту обґрунтований. Сфера роздрібної торгівлі в принципі постраждала менше і відновлюється швидше від інших сегментів комерційної нерухомості. З точки зору розвитку торговельної нерухомості найбільший інтерес зараз представляють великі міста з гострим дефіцитом якісних площ, в першу чергу Київ, Одеса, Донецьк і Львів.

Готовність органів влади надавати пільги девелоперам готелям, починаючи від звільнення податку на прибуток, спрощення процедури отримання дозволів і в деяких випадках навіть сприяти в отриманні фінансування, - у сукупності ці фактори сприяють створенню сприятливого інвестиційного середовища в даному сегменті, відзначають в компанії.

"Що стосується Донецька, сплеск інтересу до готельного сегменту пояснюється тим, що серед усіх міст, де проводитимуться матчі чемпіонату Євро-2012, саме тут спостерігається найбільший дефіцит якісного пропозиції готелів, причому в усіх категоріях", - додала М. Крестиніна.

ІА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

1-комн. кв-ра. Также почасово (днем).
Гайок, 237, 36/18/10 кв.м, 2/5, 700грн/сутки, Уютная квартира с видом на лес. Рядом парк. микрорайон ...

Квартири > Здам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

Здам. 1-к.кв. 6/9, же/м Західний
Волинська вул., 1 кімната 23/-/- кв.м 6/9, 8 000грн./місяць, Здам. 1-к.кв. 6/9, же/м Західний. ...

Квартири > Здам > Дніпро > Новокодацький р-н

Топ-оголошення

ПРОДАЄТЬСЯ ДІЛЯНКА, С. ВОРОПАЇВ 40 СОТОК
40 соток, 12 500$, Ділянка 40 соток із них 25 під житлову забудову (15 соток ОСГ). По фасаду 60 ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Воропаїв

Сучасна 1к квартира з видом на Лавру.
Соцмістечко, Поправки (Лебедєва) вул., 14, 1 кімната, 40/19/9 кв.м, 19/25, 13 000грн/місяць, ...

Квартири > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Земельні ділянки в с. Перевіз
23 соток, 17 000$, Продається земельна ділянка 0.23 га під забудову в с. Перевіз. Є газ, електрика 3 ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Васильківський р-н > Перевіз