Вся нерухомість > Новини > Курорт світового рівня Крим-2020. Мегабудівництва в морі і на суші
↑ До списку новин

Курорт світового рівня Крим-2020. Мегабудівництва в морі і на суші

1 жовтня 2012

Якщо вірити кримським властям і великим інвесторам, в найближчі роки на півострові розгорнеться будівництво відразу декількох дорогих об'єктів, які обіцяють вивести автономію в лідери не тільки серед інших регіонів країни, але і зробити її курортом світового рівня.

Один з найбільш амбітних проектів - створення індустріального парку «Новий Крим» в Джанкої. Будівництво подібних об'єктів - частина національної програми розвитку країни, і Джанкой повинен стати першим на півострові. «Новий Крим» за задумом буде представляти осередок промислових об'єктів, виробництво сільгосппродукції, будівельних матеріалів та інших товарів, а також офісний центр на одній території, - говорить начальник відділу економіки та інвестицій Джанкойської міськради Рита Охріменко. - Поки ми тільки затвердили земельну ділянку площею 25 га, на якій буде розташовуватися парк, і провели екологічну експертизу». Всього для реалізації цього проекту буде потрібно не менше $20 млн., велику частину з яких, за словами Охріменко, повинні складати інвестиції.

Не менш гучну ідею хочуть реалізувати в Севастополі - екокурорт «Балаклава Грін». Якщо вірити його авторам і учасникам, а це ряд найбільших інвестиційних компаній в Україні, то в найближчі роки зі звичайного приморського селища Балаклава перетвориться у всесвітньо відомий курорт із розвиненою інфраструктурою, що складається з чотирьох незалежних і взаємодоповнюючих ділянок: Таврос, Псілерахі, Гасфорта і Кадикоя. Два роки тому «Балаклава Грін» отримала статус проекту Національного значення, що дає підтримку на всіх рівнях влади. «У наступному році ми повинні отримати велику підтримку з держбюджету, частина якої, в першу чергу, піде на будівництво очисних споруд в Севастополі та Балаклаві, - говорить заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації Володимир Арабаджі. - Це буде важливий етап у реалізації проекту, адже без чистих бухт не буде розвитку курортної галузі».

А ось коли з'явиться міст, що з'єднує Крим і Кавказ, влада автономії досі не може відповісти: «У нас є кілька варіантів можливого сполучення, один з найкоротших - від керченської переправи - протяжністю 4,5 км. Але спочатку ми з російською стороною повинні провести ряд досліджень узбережжя, морського дна і рибної міграції», - говорить голова Рескому з транспорту і зв'язку Микола Черевков.

Інвестиції - на захід

У списку найдорожчих проектів, які планується реалізувати на півострові - створення туристичного міста з розвиненою інфраструктурою з готелів, ресторанів і різних розважальних і спортивних споруд, який розташовуватиметься на західному узбережжі неподалік від Євпаторії. Там же, на березі озера Донузлав, кримська влада планує побудувати найбільшу яхтову марину на 1500 швартових місць і 4-зірковий готельний комплекс на 900 номерів. До того ж, під Євпаторією вже йде будівництво комплексу Crimea Grand Prix з сучасною гоночною трасою довжиною майже 5 км. Правда, для повної реалізації цих проектів необхідно залучення інвесторів.

Дєдух Олена, газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Сдам помещение под офис, склад-магазин, мини-производство
Новомосковская ул., 1/2, 70грн/кв.м/месяц, Сдаю в аренду помещения в здании заводоуправления ...

Інше > Здам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Продам участок 10 соток Победа-6
Победа-6, 10 соток, 22 900$, Продам участок 10 соток ж\м Победа-6, ул. Мильмана. Ровный без строений. ...

Земельні ділянки > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Топ-оголошення

офіс 100 м євроремонт меблі фасад .м. "Олімпійська" 2мін, від господаря
Майдан Незалежности, 100 кв.м, 28 000 грн./місяць, Б.Васильковская ул.ст.м. "Олімпійська", 2 эт., 100 ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Бородянка Приватизована ділянка 12 соток п/садівництво, розташований біля лісу
12 соток 10 000$, Бородянка Приватизована ділянка 12 соток п/садівництво, розташований біля лісу, ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Бородянка

Терміново! Ліквідна квартира!
"нагорный", 3 кімнати 120/-/- кв.м 5, 200 000$, 3х комн квартира в новострое 125 кв.м, спланована за ...

Квартири > Продам > Дніпро > Центральний р-н