Вся нерухомість > Новини > Апартаменти площею 2 кв.м - чергове китайське диво?
↑ До списку новин

Апартаменти площею 2 кв.м - чергове китайське диво?

25 серпня 2010

У рамках боротьби з житловою проблемою, яка гостро стоїть в Китаї, пекінська влада почала будувати мікроапартаменти площею всього 2 квадратних метра. Цільовою аудиторією цього «китайського дива» мають стати незаможні громадяни, наприклад, студенти, які тільки що закінчили навчання і такі, що шукають роботу.

У Китаї живуть десятки мільярдерів, але переважна більшість китайців все ще є дуже бідними людьми. Типовий міський китаєць живе на суму, еквівалентну $3600 на рік, для порівняння - середній японський робітник отримує приблизно $39000 на рік, а американець - $46400. А дохід на душу населення в китайських селах не перевищує $1500 на рік.

У Китаї гостро стоїть житлова проблема. В останні роки на ринку нерухомості сформувалася «мильна бульбашка» - ціни на житло злетіли до космічних масштабів, вони в 27 разів перевищують середньорічний дохід звичайного китайця і в 5 разів перевищують середньосвітові показники.

Для вирішення житлової проблеми влади Пекіна почали будувати мікроаппартаменти, площа яких варіюється від 2 до 4 квадратних метрів, - пише Expansion.com. Ці "капсули" будуть здаватися в оренду соціальну незаможним громадянам.

Крихітна квартира-капсула складається з ліжка і столу, в ній немає вікон. Вартість оренди такого житла варіюється від 250 до 450 юанів на місяць (25-45 євро).

Ідея створення таких крихітних квартир належить 78-річному відставному інженеру на ім'я Хуанг Ріксін, який, дізнавшись про існування готелів-капсул в Японії, вирішив принести цю ідею в Китай.

Практика експлуатації житла малих розмірів прийшла в Китай з Японії, де великий дефіцит житлових площ. В Японії є багато готелів-вуликів, де площа звичайного номера становить кілька метрів. Як правило, кожен номер оснащений кондиціонером, телевізором і телефоном. Коштує такий номер від 20 до 30 євро за ніч.

Але, на відміну від Китаю, японські мікроапартаменти використовуються в якості другого, а не постійного житла: багато ділових людей працюють в мегаполісах, а живуть за сотні кілометрів від міста, тому там вважається в порядку речей зупинятися в таких готелях.

Більше того, попит на мікроапартаменти в Японії зростає серед туристів. «Кожен, хто подорожує по Японії, повинен спробувати такий унікальний досвід проживання. Це найунікальніші номери в світі», - говориться в рекламі одного такого готелю в Токіо.

У Китаї з його житловою проблемою і низьким рівнем доходів населення реклама таких квартир-капсул не знадобиться.

Джерело: www.zagranhouse.ru, фото: ChinaHush.com


Топ-оголошення

Хрещатик 27б 9/14-эт, 214м "Капитолий" VIP уровень
Крещатик ул., 27б, 5 и более комнат, 214/130/50 кв.м, 9/14, 1 450 000$, Крещатик 27Б, Клубный дом ...

Квартири > Продам > Київ > Печерський р-н

Оренда офісу на Лесі Українки.
Печерськ, Лесі Українки бульв., 7, 155 кв.м, 50 000 грн./місяць, Нежитлове фасадне приміщення в ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Печерський р-н

Топ-оголошення

Продажа 44 кв.м ул.Ломоносова ж/б 5 ЖК ЭВРИКА Без %
Голосеево, Ломоносова ул., 6, 1 комната, 44/18/12 кв.м, 8/25, 26 000$, ЖК Эврика Без % м.ВДНХ ЖК ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н

Продаётся 1-квартира 12 квартал р-н Терра, АТБ
12-й квартал, 1 кімната, 30/17/6 кв.м, 5/5, 21 000$, Продаётся 1-квартира 12 квартал р-н Терра, АТБ, ...

Квартири > Продам > Дніпро > Чечелівський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)
15 кв.м, 2/9, 1 500грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Івано-Франківська обл. > Коломийський р-н > Коломия