Вся нерухомість > Новини > Найскандальніший довгобуд Києва хочуть оживити за допомогою інвестора
↑ До списку новин

Найскандальніший довгобуд Києва хочуть оживити за допомогою інвестора

20 березня 2012

У киян, які вклали гроші в житло, будівництво якого давно заморожено, з'явився шанс. В Мінрегіонбуді придумали, як зрушити будівництво з мертвої точки.

Як розповів нам міністр регіонального розвитку і ЖКГ Анатолій Близнюк, зараз розробляються зміни до законодавства, які дозволяють передати недобудоване житло людям, які вклали в нього гроші, щоб вони могли самі добудувати квартири і заселитися. Природно, за допомогою місцевої влади.

ІДЕЯ. За словами Близнюка, ідея полягає в тому, щоб недобудови передати в управління самим приватним інвесторам. «Це їх власність, і вони в праві розпоряджатися своїми квартирами самі. В залежності від того, на якій стадії готовності об'єкт, будемо розглядати різні варіанти фінансової допомоги людям. Тобто держава буде допомагати закінчувати об'єкт», - каже Близнюк.

Ідею підтримують у КМДА. «У тому, що недобудов так багато, є вина і держорганів. Адже ми не встежили за всіма махінаціями забудовників, та й треба було думати, кому виділяти землю. Голова КМДА подав в Кабмін свої пропозиції, в яких йдеться про нашу готовність взяти на себе функцію замовника», - сказав нам заступник голови КМДА Михайло Кучук. Щоправда, місто готове співпрацювати виключно з приватними інвесторами.

«Якщо у людини є квитанція з банку про оплату, тоді ми з нею будемо працювати за такою схемою. Для тих, хто просто здав гроші і потім залишився не при справах, будемо виробляти іншу схему роботи», - пообіцяв Кучук. За його словами, там, де забудовник визнаний банкрутом, доведеться чекати змін в законодавстві. «Як з комплексом на Сім'ї Сосніних, 4-а. Там забудовник оголошений банкрутом, але за законом ми не можемо взятися за будівництво, поки фірма не дасть на це добро», - говорить Кучук.

ІНВЕСТОРИ. Приватні інвестори готові і самі добудувати будинки, але владі не вірять. «Я купив квартиру на Сім'ї Сосніних за $74 тис. і ні грошей, ні квартири. Були днями в КМДА, але нічого конкретного не почули. Ми вже не віримо в те, що влада допоможе», - розповів нам приватний інвестор «двійки» Григорій. Приватний інвестор «Дніпровських веж» на Троєщині Тетяна Шальман каже, що вже рік просить віддати одну з недобудов.

«У нас зібралося 186 осіб, готових добудувати один з будинків. Він практично готовий, і залишилося підвести комунікації. Приблизно рік ми просимо його передати нам, але марно», - сказала нам Тетяна. Забудовники говорять, що ініціатива влади спрацює тільки в тому випадку, якщо підходити до неї комплексно. «Треба всі недобудови розділити на три категорії: непроблемні, де побудовано більше, ніж вкладено грошей, умовно проблемні, де нормальний забудовник, якому просто треба трохи грошей для завершення будівництва. І третя категорія - проблемні. Там влада просто зобов'язана завершити будівництва за рахунок бюджету», - сказав нам заступник голови комітету ВР з питань будівництва Ігор Лисов.

Анастасія Браткова, газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Оренда нового приміщення в центрі міста, фасад, комерцію, супермаркет
Стефановича, 7, 160 кв.м, 300грн/місяць, Здам в оренду нове приміщення в центрі міста, фасад, під ...

Торговельні приміщення > Здам > Рівненська обл. > Здолбунівський р-н > Здолбунів

Уникальное предложение! ЦЕНА СНИЖЕНА! Фасад 90 кв.м. на Ришельевской
Центр, Ришельевская ул., 63, 1/2, 950$/месяц, Уникальное предложение от СОБСТВЕННИКА! ЦЕНА СНИЖЕНА на ...

Інше > Здам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

Номера (комната, кухня, сан.узел-в каждом ) для отдыха в Крыму
Табачная, 15, 36 кв.м, 1/2, 15$/сутки, Сдам, для отдыха, отдельные, комфортабельные номера - все в ...

Кімнати > Здам > Крим АР > Бахчисарайський р-н > Алушта, с. Солнечногорское

Продам 2-х этажный дом ул.Шишкина/ул.Куприна.
Таїрова, 5 і більше кімнат, 155 кв.м, 3,5 соток, 225 000$, Продам 2-х этажный дом ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Сдам. 1-к.кв. 7/10, ж/м Солнечный, ул.Малиновского
Малиновського вул., 1 кімната, 41/-/- кв.м, 7/10, 14 000грн/місяць, Сдам. 1-к.кв. 7/10, ж/м ...

Квартири > Здам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н