Вся нерухомість > Новини > У Києві з'явиться 20 гектарів парку
↑ До списку новин

У Києві з'явиться 20 гектарів парку

4 грудня 2012

Розробники нового Генерального плану обіцяють збільшити територію зелених насаджень Києва на 20 гектарів. Кажуть, переглянули рішення міськради за останні 10 років, і лише там знайшли 2 гектари землі, які можна повернути громаді. Це ділянки, на яких ще не почали забудову, навіть якщо уже і розроблений проект. Однак критики стратегії розвитку міста називають такі обіцянки простою декларацією.

Георгій Духовичний, архітектор: "Ми бачимо, об’єктивно бачимо катастрофічне зменшення зелених зон. І, в той же час, новий генеральний план розповідає нам, що цих зелених зон стає більше".

До решти обіцяних зелених гектарів увійдуть так звані буферні парки. Це лісові масиви навколо спальних районів. Сьогодні вони практично непридатні для відпочинку. Вони геть захаращенні сміттям - розповідають проектанти.

Сергій Броневецький, директор Інституту генерального плану 18.39.28: "Будемо приводити їх до відповідного стану. Проектувати там парки на цих територіях, велодоріжки, майданчики для дітей, майданчики для вигулу собак, для культурного дозвілля, спортивні майданчики, якісь, можливо, ресторанні підприємства швидкого обслуговування".

Та критики невгамовні. Кажуть, такий благоустрій - лише узаконить зведення ресторанних комплексів на території лісів. Мовляв, із таким підходом зелених насаджень стане більше тільки на папері. На їхню думку, слід взагалі заборонити будь-яке будівництво на території парків. А ось нові спальні райони планувати за нормативами.

Георгій Духовичний, архітектор: "Коли з'являється нова тисяча жителів, в місті повинна з'явитись відповідна кількість води, стоків, електроенергії, доріг, зелених насаджень і всього іншого".

Та розробники генерального плану переконують - ці нюанси вони також прописали у своєму документі. А ось чи вдасться їм втілити у життя задумане, стане відомо за кілька днів. До 1 грудня розробники мають закінчити вносити останні правки у генеральний план і подати його до міської ради - на затвердження.

Илона Ковч, Телеканал UBR


Топ-оголошення

Продам 2-хком.кв. Французький бульвар/ЖК "Восьма Перлина".
Аркадия, 2 кімнати 76/42/13 кв.м 2/24, 125 000$, Продам 2-хком.кв. Французький бульвар/ЖК "Восьма ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
15 кв.м, 2/9, 1 500грн/месяц, жилья -Варианты аренды жилья -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам ...

Кімнати > Здам > Вінницька обл. > Жмеринський р-н > Жмеринка

Топ-оголошення

Орендуємо квартири всіх цінових категорій!
2 кімнати, Агентство для своїх багаточисельних клієнтів орендує квартири всіх цінових категорій в ...

Квартири > Зніму > Одеса

Дом капитального строения в Сухом лимане
Кооп. Лотос, 3 комнаты, 120 кв.м, 5 соток, 87 000$, Двухэтажный дом 120 кв.м. общей площадью, три ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеська обл. > Овідіопольський р-н > Сухой лиман

комната ==.ул Маяковского фестивальный троещина
Троещина, 2 999грн/месяц, комната под ключ ул. Маяковского 36 фестивальный троещина Хорошие условия - ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н