Вся нерухомість > Новини > Напевно, селяться на пляжі
↑ До списку новин

Напевно, селяться на пляжі

16 липня 2010

Ріелтори відзначають застій на ринку продажу квартир Києва. Житло продається погано. Продавці починають знижувати ціни, однак навряд чи це вплине на підвищення ділової активності. Багато продавців і покупці чекають осені, але це не означає, що ціни на квартири будуть зростати.

Період відпусток заморозив ринок столичного житла. Аналітики мережі АН Real Druzi стверджують, що частина клієнтів чекає зниження цін і при цьому не поспішаючи продовжує підбирати варіанти, відкладаючи покупку. "Інша частина клієнтів, з розрахунком на те, що влітку можна отримати найбільший дисконт, активніше, ніж у травні, ходить на перегляди, торгуючись з власниками. Однак очікування цієї групи клієнтів виправдуються лише частково - варіантів квартир за ціною нижче ринкової у червні було небагато, і вони швидко йшли з ринку. Нових пропозицій на ринку в червні також було небагато (близько 10% у сукупному реченні). Найбільший інтерес викликали квартири економ-класу за ціною $ 50-75 тис., і зокрема ті, ціни на які на 5-10% нижче середньоринкових", - говорять у компанії та додають, що власники, яким потрібно продати квартиру терміново, погоджуються знижувати заявлену вартість, максимально наближаючи її до ціни попиту. У червні середній розмір торгу склав 12-18%.

В АН "Планета Оболонь" відзначають, що ситуацію на київському вторинному ринку житлової нерухомості в першому півріччі 2010 р. можна описати одним словом: стагнація. "Періоди, коли на ринку спостерігалися ознаки пожвавлення, були дуже нетривалі і на загальну ситуацію майже не вплинули. Ціни пропозицій і продажів були досить стабільними (природно, стосовно до вітчизняних реалій, коли інформацію про реальні ціни доводиться шукати, відсіваючи недостовірні і помилкові дані) . Все це мало місце і в червні, - відзначають аналітики АН в піврічному звіті. - На ринку нерухомості повне затишшя. Угод мало. Враження таке, що більшість учасників ринку поїхали у відпустку. А ті, що залишилися, нікуди не поспішають, чекаючи, що восени ринок пожвавиться". За аними "Планета Оболонь", середня ціна квадратного метра в проданих квартирах компанією за минулий тиждень липня склала $1523.

В АН SV Realty (компанії SV Development) відзначають, що за перше півріччя 2010 р. здійснено 4930 операцій купівлі-продажу квартир на вторинному ринку Києва. Найбільшим попитом користувалися однокімнатні квартири (41% угод), 47% припадає на двокімнатні квартири і 12% на об'єкти з трьома кімнатами і більше. При цьому максимальна кількість угод (64%) на квартири вартістю до $ 100 тис. Найдешевшим залишався Дарницький район з середнім показником $1 391/кв.м. на вторинному ринку. За даними бази АН First Realty Group (АН "Благовіст" і АН ParkLane), за перше півріччя 2010 р. вартість пропозиції на вторинному ринку вторинного житла в Києві знизилася на 7%.

"Активність на ринку в липні, швидше за все, збережеться на поточному рівні. При цьому в другій половині місяця можлива активізація покупців, які придивлялися до ринку в квітні-червні. Самим затребуваним сегментом ринку буде залишатися економ-клас. Різких цінових змін у липні не передбачається, а розмір торгу буде залишатися досить великим. Враховуючи, що цього року більш високий відсоток учасників київського ринку купівлі-продажу проводить свій відпускний сезон в Києві, самі стійкі покупці, швидше за все, зуміють підібрати для себе бажані варіанти в липні ", - прогнозують експерти Real Druzi. Як вважають в "Планеті Оболонь", процеси, пов'язані зі зниженням цін окремими продавцями, напевно отримають подальший розвиток. "Кількість продавців, які з тих чи інших причин знижують ціни, на наш погляд, буде зростати. Але навряд чи при цьому ділова активність помітно зросте. Навіть якщо ціни трохи і просядуть, це навряд чи приведе до збільшення числа угод. Липень - період масових відпусток та традиційного зниження ділової активності. До того ж інерційність ринку нерухомості дуже значна. І навіть якщо деякі його учасники говорять про революційні перетворення, то це справа далеко не одного місяця", - резюмують в компанії.

Ніна МіщенкоЭкономические известия


Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды жилья
17 кв.м, 2/9, 1 600грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Чернівецька обл. > Путильський р-н > Путиля

Пропоную купити ділянку в Підгородньому, вул.Весіння.
нова, 10 соток, 5 500$, Пропоную купити ділянку в Підгородньому, вул.Весіння. Загальна площа 10 ...

Земельні ділянки > Продам > Дніпропетровська обл. > Дніпропетровський р-н > подгородне

Топ-оголошення

Продам 3-хком.кв. пер.Дунаева/Французький бульвар.
Центр, 3 кімнати 202/50/70 кв.м 8/9, 360 000$, Продам 3-хком.кв. пер.Дунаева/Французький бульвар. 8/9 ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продаж 2-х. кім. Квартири. вул. Петра Курінного (Рикова комісара)
Микільська Борщагівка, Курінного (Рикова) вул., 9, 2 кімнати, 47/30/7 кв.м, 1/5, 48 000$, Продаж 2-х. ...

Квартири > Продам > Київ > Святошинський р-н

Продам дом на берегу озера
5 і більше кімнат, 234 кв.м, 6 соток, 187 000$, НОВЫЙ ЭКОДОМ сдан декабрь 2021 г. на берегу озера и ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Гостомель