Вся нерухомість > Новини > Майдан повністю перебудують
↑ До списку новин

Майдан повністю перебудують

5 березня 2014

Як тільки вщухли перестрілки, в столиці заговорили про те, що центр потребує реконструкції. Багато людей пропонують не тільки ремонт, а й повну зміну іміджу Майдану, а також будівництво музеїв і пам'ятників, присвячених загиблим, пишуть «Вести».

РЕМОНТ ПОТРІБЕН БУВ ДАВНО

«Змінювати покриття на Майдані потрібно було не пізніше найближчих двох років - воно й без мітингувальників зіпсувалося. На вул. Грушевського також планували знімати всю бруківку для зміни комунікацій і ремонту дорожнього покриття», - сказав заступник голови КМДА Михайло Кучук. Один з авторів проекту Майдану Незалежності, архітектор Сергій Бабушкін, каже, що перш ніж говорити про звичайний ремонт площі і прилеглих вулиць, потрібно досконально перевірити всі конструкції: «Під час недавніх подій я дуже переживав, щоб площа витримала, адже знаю, в яких місцях вона не розрахована на важку техніку або пожежі. Зараз потрібно буде виконати грандіозну роботу, щоб надалі ніхто не постраждав».

ЗЕЛЕНА ПЛОЩА І КОНКУРС

«Ми готові оголосити конкурс. Потрібно розуміти, що люди хочуть бачити на Майдані надалі», - говорить Кучук.

У головного архітектора Києва Сергія Целовальника вже є намітки: «Я вважаю, що потрібно зробити площу зручною для людей - максимально озеленену, щоб люди могли гуляти і збиратися тут. А на місці «Глобуса» найкраще зробити паркінги». На його думку, в нинішньому вигляді Майдан - це якась провокація недавніх трагічних подій.

«Історія привела масу прикладів того, яка архітектура - в тиранічних і демократичних країнах. Так ось розміщення будь-якого монументу в центрі площі в демократичних країнах було неприпустимо, тому що на площі головує народ. А колона, яка стоїть на порожньому п'єдесталі, і під нею можна ходити, ідеологічно значить: у нашій країні немає минулого».

СТАРІ ПРОЕКТИ ХОЧУТЬ ПОВЕРНУТИ

Архітектори вирішили, що дістануть на конкурси свої старі проекти. «У нас лежить проект реконструкції Майдану Незалежності. Основа ідеї - розділення транспорту і пішоходів. Тому що зараз площі немає, а є базар зі всяких нестикованих споруджень і будов», - вважає архітектор Лариса Скорик.

Сергій Бабушкін пропонує просто добудувати на Майдані все задумане спочатку. «Ми ж так і не завершили третю і четверту черги. Третя черга - це реконструкція готелю «Україна». Вона повинна була стати у вигляді прапора України зі шпилем, а під «Глобусом» і біля готелю повинні були бути парковки. Все це повинно було бути пов'язано з урядовим кварталом і метро», - розповідає Бабушкін.

Архітектор Георгій Духовичний вважає, що не потрібно довгих конкурсів, просто під час відновлення центру варто передбачити кілька об'єктів. «Ми пропонуємо в процесі відновлення Будинку профспілок створити там на першому поверсі музей тих подій, які відбувалися. На сходах, що ведуть до Жовтневого палацу з боку Будинку профспілок, можна зробити стіну пам'яті всіх загиблих на Майдані. Вона повинна бути виконана в техніці барикади, а поруч - невелика міжконфесійна капличка, в якій люди усіх конфесій могли б помолитися за загиблих. На вул. Грушевського також повинна стояти стіна пам'яті у вигляді фрагмента барикади», - говорить Духовичний.

Анастасія Браткова, «Вести»


Топ-оголошення

БЕЗ КОМИССИИ. Аренда склада 85 метров по Добрынинской 8. СРОЧНО!
Оболонь, 85 кв.м, 21 000грн/місяць, Без комиссии. Аренда склада 85 м.кв Оболонский р-н, ул. ...

Складські приміщення > Здам > Київ > Оболонський р-н

Сдам 2-комн. 1/5, ул. Филатова/Дом мебели
Черемушки, Филатова ул., 88, 2 комнаты, 45/30/6 кв.м, 5/5, 5 500грн/месяц, Сдам 2-комн. 1/5, ул. ...

Квартири > Здам > Одеса > Малинівський р-н

Топ-оголошення

10 соток в живописному місці з.Червоне
10 соток 8 500$, Пропоную в продаж ділянку 10 соток, під будівництво, в з.Червоне, Обухівського ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Обухівський р-н > Красне Перше

Сдам 1-к квартиру у моря, ЦЕНТР, пр-т Шевченко
Шевченко пр., 1 комната, 40/20/9 кв.м, 3/6, 7 000грн/месяц, Сдам 1-к квартиру Шевченко пр./Матросова ...

Квартири > Здам > Одеса > Приморський р-н

Терміново продам будинок смт Бабинці
5 і більше кімнат, 230 кв.м, 15 соток, 50 000$, Терміново продам двоповерховий будинок в смт Бабинці ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Бородянський р-н > Бабинці