Вся нерухомість > Новини > Небезпечні багатоповерхівки
↑ До списку новин

Небезпечні багатоповерхівки

19 березня 2010

Однією з найбільших проблем є забезпечення безпеки жителів багатоповерхівок. На території Миколаївської області налічується 56 будинків підвищеної поверховості: 48 будинків знаходяться у місті. З них 27 підвідомчі департаменту ЖКГ, 15 - об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та 6 - громадськості.

Днями співробітники ГУ МНС України в Миколаївській області провели рейдові перевірки багатоповерхових будинків області та міста Миколаєва. Під час перевірок було виявлено ряд недоліків: приміщення електрощитових і приймально-контрольних приладів не забезпечені первинними засобами пожежогасіння, аварійне освітлення сходових клітин несправне або його взагалі немає, пожежні крани, від яких при необхідності можна подати воду, розукомплектовані або захаращені побутовими речами, шафи пожежних кранів поламані. Звичайним явищем стало спорудження на сходових клітках і в підвалах комор, в яких зберігаються залишки оздоблювальних матеріалів, використання електрощитових для зберігання меблів, пально-мастильних матеріалів тощо Не замислюючись про наслідки своєї недбалості, жителі захаращують місця доступу до внутрішніх пожежних кранів, «зашивають» шахти ліфтів, знімають двигуни, які піднімають ролети каналу димовидалення для звільнення приміщень від диму, який утворюється під час пожежі. 

Всі роз'яснення інспекторів МНС з приводу ймовірності загибелі людей від пожеж в будинках підвищеної поверховості, яка у кілька разів перевищує аналогічний показник для звичайних будинків, жителі «висоток» до уваги не беруть. Не вражає їх і той факт, що техніки на балансі облуправління МНС, призначеної для гасіння пожеж та рятування людей понад 9-го поверху, немає.

Органи державного пожежного нагляду щороку надають приписи на усунення недоліків та пропонують балансоутримувачам багатоповерхівок заходи з наведення належного порядку в системах протипожежного захисту. Але складається враження, що безпека людей, які живуть у цих будинках, нікого, крім працівників МНС, не турбує. І самі мешканці будинків теж не стежать за пожежним обладнанням, яке при необхідності може врятувати життя людей. 

За словами заступника начальника ГУ МНС в Миколаївській області Сергія Корогода, занедбаний стан протипожежних систем багатоповерхівок - це лише верхівка «айсберга» проблеми. Є й інші негативні моменти: відсутність обслуговування систем протипожежного захисту, невиконання заходів з ремонту й відновлення внутрішнього і зовнішнього протипожежного водопостачання, приведення в робочий стан систем димовидалення. Ці ніби незначні недоліки в разі виникнення надзвичайної ситуації здатні призвести до трагічних наслідків, так як це сталося 16 грудня минулого року на вулиці Миколаївській, 34б, коли з вини господаря пожежа сталася в квартирі на 13-му поверсі п"ятнадцатиповерхового будинку, а також були пошкоджені розташовані вище і нижче сусідні квартири. Вирішення цієї проблеми тільки тоді зрушить з місця, коли свої обов'язки будуть виконувати всі служби, а мешканці багатоповерхових будинків будуть реагувати на поведінку неадекватних сусідів і порушення протипожежних правил.

Вечерний Николаев


Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
15 кв.м, 2/9, 1грн/месяц, -Варианты аренды жилья -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Івано-Франківська обл. > Городенківський р-н > Городенка

Туманяна 3, квартира ідеальна для життя та здачі в оренду
Лівобережний масив, 1 кімната, 40/17/9 кв.м, 3/25, 75 000$, Вул. Туманяна 3, метро "Лівобережна" - 7 ...

Квартири > Продам > Київ > Дніпровський р-н

Топ-оголошення

Продам. 3-к.кв. 2/10, пр.Слобожанский, ул.Семейная 5 ЖК "Брама-2".
Новий, 3 кімнати, 72/-/- кв.м, 2/10, 100 000$, Продам. 3-к.кв. 2/10, пр.Слобожанский, ул.Семейная 5 ...

Квартири > Продам > Дніпро > Індустріальний р-н

БЕЗ % Аренда офиса 180 м2, БЦ А4, метро Дарница
Соцгород, Тороповского (Дубового) ул., 2, 180 кв.м, 45 000грн/месяц, БЕЗ % Аренда офиса 180 м2, БЦ ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды жилья
15 кв.м, 3/9, 1 800грн/месяц, -Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по ...

Кімнати > Здам > Вінницька обл. > Теплицький р-н > Теплик