Вся нерухомість > Новини > Ф'южн - стиль-хуліган в інтер'єрі
↑ До списку новин

Ф'южн - стиль-хуліган в інтер'єрі

3 червня 2011

Ф'южн (від англійського fusion - змішення, злиття) - змішення різних стилів і напрямків в одному дизайні інтер'єру. Ф'южн дозволяє створити гармонійні зв'язки між різностильовими предметами та елементами.

Слово "фьюжн" увійшло в лексикон в кінці 90-х минулого століття, коли у втомлену від стильових табу Європу хлинув потік екзотики зі Сходу, Африки і Латинської Америки. Жанрові рамки розширилися буквально в усьому, з'явилися ресторани, музика, інтер'єри в стилі ф'южн. Батьківщиною стилю вважаються Сполучені Штати, де дизайнери першими зважилися на сміливі експерименти. Змішавши, як фарби на палітрі, чисті стилі та напрямки, ф'южн швидко прижився і набув популярності. Напрямок, що виник як результат перетину різних культур, традицій, часів, проголосив доречність злиття різних, часом протилежних, стилів в оформленні простору.

Ф'южн не відкидає традиції, але створює свої правила. Напрямок як би протиставляє себе мінімалізму, розвиваючи логіку колажу та запозичуючи будь-які елементи. Основним принципом стилю ф'южн є свобода кольору і матеріалу. Основне правило стилю в тому, що форми, колір і зміст проектованого інтер'єру, оздоблювальні матеріали, меблі, декоративні елементи - повинні з'єднатися в органічний житловий простір.

Стиль фьюжн несе мотиви і елементи різних національних культур і принципів оформлення житлового простору, використовує етнічні елементи поряд з класичними, змішує сучасні ретромотиви, нові матеріали і технології та рукотворні унікальні предмети. Ф'южн - поєднання несумісного: класичного планування та оздоблення стін і хай-тек меблів, ванної в стилі хай-тек і ампірних дверей, китайського фарфору і гобеленів. Для того, щоб створити інтер'єр у стилі ф'южн, потрібен смак, декораторське мистецтво і чимала сміливість. При цьому інтер'єр у стилі ф'южн повинен бути гармонійним, не перевантаженим деталями, тяжіти до простору і легкості, створюючи мажорну і романтичну атмосферу.

Стиль не дотримується чітких горизонталей і вертикалей, йому чужа визначеність, зв'язки між предметами формуються на емоційному рівні.

Ф'южн - це складна колірна гамма, безліч декоративних деталей, велика кількість тканин і різноманітність декору, експерименти з фактурами (поліровані й шорсткі поверхні, тканинні та паперові шпалери), постановочне освітлення і художній безлад.

Три складові стилю - колір, фактура, матеріали. Про нейтральні та пастельні відтінки краще забути, в інтер'єрі панують насичені тони, які гармоніюють між собою. Це можуть бути поєднання бірюзового, малинового, золотого і зеленого кольорів або тепла гамма червоного, оранжевого в поєднанні з чорнильно-синім, композиції фіолетово-бузкового, чорного і білого.

Для освітлення краще вибрати точкове підсвічування, торшери, бра, настільні лампи, підсвічування меблів. Світильники можуть бути розташовані у підлозі уздовж краю стіни, працювати як точкові стельові і стінні софіти, висвічуючи елементи інтер'єру.

Перевага віддається фактурами, близьким живій природі: шовковистою текстурою піску і шорсткості каменю, грубому переплетінню полотна і пружності шкіри. Органічно вписуються у ф'южн шкури тварин та імітації, натуральні матеріали.

Ф'южн - це багатство драпірування, велика кількість тканини в інтер'єрі. Штори, занавіски, портьєри, подушки, килими здатні зробити будь-який інтер'єр більш гармонійним.

Ф'южн - це багато вільного простору, білих площин і велика кількість денного світла (арочні отвори і великі вікна). Меблів, предметів інтер'єру небагато, вони відтіняють один одного, не захаращуючи простір.

Ф'южн використовується для оформлення як приватних інтер'єрів - апартаментів, квартир, будинків, так і громадських - ресторанів, готелів, кафе, магазинів. Позбавлений стереотипів, стиль яскравий і помітний, здатний перетворити сірі будні на свято з гідними декораціями, ф'южн - це відчуття гри, нестримної фантазії і нескінченного творчості. Стиль незвичайний, підходить тим, хто не боїться змін, натурам творчим і внутрішньо вільним. Не бійтеся експериментувати і пам'ятайте про добрий смак!

Vira.ru


Топ-оголошення

Смар-квартира, Гостомель, переуступка
Мирна, 3, 1 комната, 20/-/5 кв.м, 4/5, 11 500$, Продам квартиру-студію, вул. Мирна, 3, ЖК Сенсація, ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Гостомель

Участок под строительство Великая Снетинка
35 соток, 8 500$, Участок прямоугольной формы 35х100 в с. Великая Снетинка. 25 сот под застройку и 10 ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Фастівський р-н > Велика Снітинка

Топ-оголошення

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)- Варіанти оренди житла
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) -Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Волинська обл. > Ківерцівський р-н > Ківерці

Здам в оренду приміщення 3000 кв.м. по вул. Героїв Сталінграду
Героїв Сталінграду вул., 3000 кв.м, 80 грн./кв.м/місяць, Здам в оренду приміщення 3000 кв.м. по вул. ...

Автосервіс. АЗС. Мийки > Здам > Дніпро > Шевченківський р-н

Стильний новий будинок в одному рівні в Новоалександровке
Дослідний, 4 кімнати, 170 кв.м, 8 соток 130 000$, Стильний сучасний будинок 170 кв.м в одному рівні, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Соборний р-н