Вся нерухомість > Новини > Як спланувати простір маленької квартирки
↑ До списку новин

Як спланувати простір маленької квартирки

18 листопада 2013

У будь-якому випадку, якщо ви затіяли ремонт, то ні про які експромти і мови йти не може.

Даний процес вимагає ретельної підготовки і планування. В іншому випадку, кінцевий результат може не тільки засмутити з естетичного боку, але й спричинити дискомфорт з боку практичної. Особливо це питання критичне, якщо мова йде про оформлення маленької квартири.

Інтер'єр малогабаритної квартири повинен бути розроблений максимально функціонально. Кожний її сантиметр повинен працювати на господаря, і тому тут доводиться задіяти все своє просторове мислення і винахідливість. На допомогу вам ми можемо запропонувати кілька ефективних та оригінальних ідей як вдало спланувати простір навіть найскромнішої квартири.

Перше, і основне - якщо є можливість, то позбудьтеся зайвих кутів. Приміщення, які плавно переходять один в одне, зроблять вашу квартиру візуально більш просторою. Крім того, такий дизайнерський хід може значно підвищити рівень практичності вашої квартири.

Якщо від кутів позбутися неможливо, то зробіть так, щоб вони працювали на вас. Не залишайте пустувати навіть найвигадливіші куточки вашого житла. Можливо, там знайде своє місце вішалка або торшер, або навіть ваш робочий стіл, виготовлений за індивідуальним ескізом?

Тим, хто оформляє інтер'єр скромної однокімнатної квартири, фахівці рекомендують уникати кардинального зонування простору. Сильні контрасти або багаторівневість зробить кімнату візуально ще менше. Тому для розмежування зон краще всього використовувати меблі. Наприклад, спинка дивана може відокремити зону вітальні від кухонної зони, а оригінальна шафа може стати стіною між зоною для сну і роботи.

Також можна вдаватися до всіляких дизайнерських хитрощів. Нікуди поставити телевізор? - Зробіть в стіні нішу і встановіть його там. До речі, ніші в стінах - це чудове рішення, якщо дизайн малогабаритної квартири не дозволяє розмістити все необхідне. Так, наприклад, ніша в коридорі може вмістити не тільки аксесуари і парасольки, але й систему домашнього відеоспостереження. Таким же чином можна виключити зі свого інтер'єру книжкову шафу. Книги будуть чудово виглядати і в ніші.

Підвіконня - не тільки для квітів. Широке підвіконня можна використовувати не тільки як робочу зону, а й навіть як кухонний стіл. Досить проявити фантазію, і ви можете отримати замість звичайного підвіконня дійсно робочу поверхню. Тим більше, саме біля вікна максимальна кількість сонячного світла, що ще й дозволить трохи заощадити на електроенергії.

Ваш интерьер


Топ-оголошення

Продам 3-х квартиру, ж/м Парус-Червоний камінь-Покровський
Парус, 3 комнаты, 64/39/8 кв.м, 7/9, 51 000$, Продаж трикімнатної квартири, житловий масив Парус. ...

Квартири > Продам > Дніпро > Новокодацький р-н

Продам 1-ком.кв. ул.Армейская/ЖК "Армейский".
Центр, 1 комната, 59/14/33 кв.м, 5/7, 83 500$, Продам 1-ком.кв. ул.Армейская/ЖК "Армейский". 5/7 эт., ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

Продам 2-комнатную квартиру с мебелью и теникой
Котовского, 2 комнаты, 50/30/8 кв.м, 6/9, 35 000$, Код 924603 Светлая уютная квартира "чешский" ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Продам. Часть дома 66 м.кв. 5 соток. по Калиновой, ул.Салтовская
Хабаровська вул., 4 кімнати, 66 кв.м, 5 соток, 55 000$, Продам. Часть дома 66 м.кв. 5 соток. по ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Індустріальний р-н

16 ст. Великого Фонтану: продам шикарну ділянку 12 соток над морем!
Рибальська балка вул., 12 соток 220 000$, Рибальська Балка / Якірний пер., продам прекрасну земельну ...

Земельні ділянки > Продам > Одеса > Київський р-н