Вся нерухомість > Новини > Кафе Одеси розширюються за рахунок тротуарів, а в мерії влаштовують показові зноси
↑ До списку новин

Кафе Одеси розширюються за рахунок тротуарів, а в мерії влаштовують показові зноси

30 травня 2013

Кафе, ресторани та бари захоплюють тротуари в Одесі. Людям доводиться протискуватися між столиками з людьми, які обідають, або виходити на проїжджу частину та ухилятися від проїжджаючих повз авто.

Щороку з початком нового туристичного сезону в усіх закладах громадського харчування відкривають літні майданчики. Ті, які простіше, просто виносять на тротуари парасольки, ставлять під ними плетені крісла та столики, і цим обмежуються. Інші ж огороджують територію, яка нібито належить закладу, парканом, встановлюють зручні дивани і системи мікроклімату. А третім і цього мало - вони дерев'яні помости на весь тротуар нагромаджують.

«Я давно спостерігаю за цими закладами і ось, що помітила: з кожним роком одеські кафе своїми літніми майданчиками займають все більшу територію. Раніше їм було достатньо висувного навісу і трьох-чотирьох додаткових столиків, минулого літа дивлюся - столів вже п'ять, а зараз - сім, та ще й відгородилися. Апетити ростуть», - обурюється корінна одеситка Олена Павлівна.

Зараз багато центральних вулиць міста нагадують великий відкритий ресторан, який припадає до смаку далеко не всім відпочиваючим. Бізнесмен з Тули Олексій Червоний розчарований: він зовсім не такою очікував побачити Одесу. «Я, право, себе не вправно відчуваю, коли мені доводиться пробиратися через столи, де люди приймають їжу. Весь час ловлю себе на думці про те, що боюся ненароком залізти пальцями в чужу тарілку або перекинути чийсь борщ. Я сюди приїхав подивитися на знамениту архітектуру, зануритися в одеський колорит, а тут куди не дивишся - скрізь щось жують, а фасади будівель закриті літніми майданчиками і навісами», - зітхає він.

Власники закладів лише розводять руками: на теплу пору року у них вся надія, інакше не відбити вкладених в оренду коштів. «Для багатьох це вимушений крок. Чим більше посадочних місць, тим більше оборот. У нас достатньо респектабельна кухня, і ми просто не можемо посадити нашого клієнта на якусь табуретку і прикрити пляжною парасолькою. Люди платять гроші, а за це вимагають відповідний рівень комфорту. А ще на вулиці можна курити, тому влітку клієнти воліють відкриті майданчики», - каже адміністратор відомого ресторану Олена.

ДЕМОНТУЮТЬ. У муніципалітет надходить безліч скарг на рестораторів. Представники міського управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів нагрянули з молотками і ломиками на Грецьку площу щоб зносити дерев'яний поміст, який. «Ми направляли їм три приписи про те, щоб негайно демонтували незаконну конструкцію. Вони не виконують. Доводиться це робити самостійно», - сказала представниця управління. Чий поміст, з'ясувати так і не вдалося - углядівши роботяг, власники найближчих кафе пішли у відмову: мовляв, нічого не знаємо, бачимо в перший раз. В управлінні кажуть: зносити подібні конструкції доводиться щодня.

РОЗГРОМИЛИ НЕЗАКОННЕ БУДІВНИЦТВО НА ПЛЯЖІ «ЛАНЖЕРОН»

У ніч з четверга на п'ятницю міський голова Олексій Костусєв влаштував рейд на одеський пляж «Ланжерон». Про результати улову градоначальник розповів в соцмережі: «За будівлею дельфінарію стоїть незрозуміла спочатку двоповерхова будова, яку якийсь спритник примудрився отримати у власність. Але цього йому здалося мало, і він незаконно став пристроювати до нього поверх за поверхом», - написав Олексій Костусєв.

За словами мера, він звернувся в ДАБК, і роботи на об'єкті заборонили, але, незважаючи на заборону, кожні десять днів там з'являвся новий поверх. Причому вдень будівництво стояло «мертвим» - на воротах замок, людей немає, тому власне він і вирішив нагрянути вночі. Будівництво було в самому розпалі! «Десятки робітників працювали в темряві немов мурахи. Усіх їх я розігнав, 14 людей вранці передав міліції. Все, що можна було на цьому будівництві розгромити, розгромили. Готуємо матеріали до правоохоронних органів», - додав Олексій Костусєв.

Олександр Жуков, СЕГОДНЯ.ua


Топ-оголошення

Оренда нового приміщення в центрі міста, фасад, комерцію, супермаркет
Стефановича, 7, 160 кв.м, 300грн/місяць, Здам в оренду нове приміщення в центрі міста, фасад, під ...

Торговельні приміщення > Здам > Рівненська обл. > Здолбунівський р-н > Здолбунів

БЕЗ%, дворівн 4 кімн 310м2, ЖК Freedom (Фрідом), Лівобережна, вид на Лавру, правий берег Києва
Воскресенка, Визволителів просп., 1а, 4 кімнати, 310/160/13 кв.м, 25/26, 550 000$, БЕЗ%, дворівн 4 ...

Квартири > Продам > Київ > Дніпровський р-н

Топ-оголошення

Чудова 1к кв-ра з терасою в клубному будинку біля лісу та озера.
Фіалковського, 1 кімната, 63,3/27,7/30,9 кв.м, 1/3, 45 000$, Продам чудову 1к кв-ру 63, 3/27, 7/30.9 ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Бровари

Аренда офиса в БЦ, с генератором, 100 м.кв., Подол от хозяина
Подол, 100 кв.м, 24 000грн/месяц, Автономное энергообеспечение!!! При отключении подачи ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Сдам Комнату 15 кв.м. в элитном микрорайоне Печерской площади
Липки, 15 кв.м, 4/5, 5 500грн/месяц, Жилая комфортная изолированная комната 15кв.м: 2-х спальный ...

Кімнати > Здам > Київ > Печерський р-н