Вся нерухомість > Новини > Нетиповий Голосіївський центр
↑ До списку новин

Нетиповий Голосіївський центр

6 грудня 2012

Голосіївський-центр - частина центру столиці, яка адміністративно належить Голосіївському району і обмежена невеликою площею між двома сусідніми вулицями - Червоноармійською та Антоновича (Горького).

Житловий фонд тут більше, ніж різноманітний: на початку вулиць чимало дореволюційних будинків і «сталінок», ближче до метро Либідська все частіше зустрічаються будинки пізньої радянської забудови та сучасні новобудови.

Голосіївський-центр - також і культурно-діловий центр столиці. Тут безліч торгово-розважальних центрів - від «Олімпійського» до нещодавно відкритого «Ocean Plaza», Київський планетарій, Театр оперети, Національний палац культури «Україна», Миколаївський костьол з залом органної та камерної музики, безліч бізнес-центрів і брендових магазинів.

Звичайно, жити в такому районі коштує дорого. А, часом, і дуже дорого.

Середня вартість квадратного метра квартири в Голосіївському-центрі - $2610, що майже на $1000 більше, ніж у середньому по місту. І за рік зниження ціни склало 11%.

Більше за інших впали в ціні чотирикімнатні квартири - з $4107 до $3052 за квадратний метр, що становить 25,7%. Втім, таких квартир по масиву продається трохи більше десятка.

Ціна квадратного метра трикімнатної квартири в Голосіївському-центрі знизилася не так істотно - на 5,6%, головним чином, за рахунок цегляних «хрущовок» і відомчих будинків серії «покращена цегла». Останні подешевшали на 14,7% і зараз коштують $ 2269 за кв. м.

Квадратний метр двокімнатної квартири продовжує залишатися практично на одному рівні з трикімнатними - $2693, але впав у ціні трохи більше - на 6,5%.

А однокімнатні, хоч і продовжують залишатися найдешевшими за ціною квадратного метра, подешевшали всього на 4,5%.

Зниження ціни в цілому по масиву відбувається також і за рахунок новобудов, квадратний метр квартири в яких подешевшав в цілому на 13,75%, і будинків серії «покращена цегла» - мінус 13%. При цьому, квадратний метр в останніх зараз коштує дешевше, ніж в цегляних «хрущовках» - $2409, хоча аналогічна квартира в цілому обійдеться, звичайно ж, дорожче через більшу площу.

Зміна ціни квадратного метра в дореволюційних будинках і «сталінках» дещо менше - мінус 8,8% і 5,1%. Цегляні «хрущовки» впали в ціні на 6,4%.

При цьому спад відбувається, головним чином, за рахунок три- і чотирикімнатних квартир у новобудовах і, особливо, будинках серії «поліпшена панель». А зростання зафіксоване тільки в одному сегменті - на 6% подорожчали однокімнатні квартири в тих же новобудовах.

Як ми бачимо, цінові тенденції в Голосіївському-центрі досить суперечливі і не зовсім типові для центральних районів. По суті, єдиний сегмент, який користується тут популярністю - однокімнатні квартири в новобудовах, що властиво, скоріше, бюджетним спальним масивам. Втім, усі новобудови тут, на відміну від тих же спальних масивів, цегляні, що впливає на їх вартість нарівні з місцем розташування. Так звані елітні квартири в Голосіївському-центрі не в ціні, на відміну від масиву Оазис-Оболонь, - вони дешевшають стрімкіше за інші. А вартість квадратного метра квартир великої площі (3-4 кімнати) в будинках серії «покращена цегла» і зовсім вже близькі до загальноміських.

Так що, якщо ви хочете і можете собі дозволити купити квартиру в одному з центральних районів Києва, як мінімум, варто звернути увагу на окремі категорії в Голосіївському-центрі. Втім, є імовірність того, що тенденція, що намітилася, надалі тільки посилиться. І чимала.

Наталія Рева, Domik.net-нерухомість


Топ-оголошення

Пропонується в оренду сучасна двохкімнатна квартира біля метро Дарниця
Комсомольский массив, Дарницкий бульв., 13, 2 комнаты, 45/30/7 кв.м, 4/5, 12 000грн/месяц, ...

Квартири > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Фонтанка: продам шикарный качественный дом в уютном пригороде Одессы!
Тираспольская, 5 и более комнат, 300 кв.м, 10 соток, 220 000$, Фонтанка, Фонтанка-1, продам шикарный ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеська обл. > Лиманський р-н > Фонтанка-1

Топ-оголошення

Продам 2х комнатную квартир ул.Строителей район ул.Титова.
Строителей ул., 2 комнаты, 50/31/7 кв.м, 7/9, 32 000$, Продам 2х комнатную квартиру ул.Стороителей ...

Квартири > Продам > Дніпро > Чечелівський р-н

Продам 4х комнатную квартиру Вишневского\Инглези
Черемушки, Інглезі (25-ї Чапаєвської див.) вул., 4 кімнати, 62/-/- кв.м, 2/5, 44 500$, Продам 4-х ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Таирова 2-х комнатная сотовая
Таирова, Глушко пр., 21, 2 комнаты, 43/23/7 кв.м, 10/16, 36 900$, Ак. Глушко пр. / Ак. Королева 2-х ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н