Вся нерухомість > Новини > Найдивніші будинки, виставлені на продаж у 2010 р.
↑ До списку новин

Найдивніші будинки, виставлені на продаж у 2010 р.

14 січня 2011

У США продаються мільйони будинків. Більшість з них - стандартні будови. Але якщо пошукати уважно, то можна знайти абсолютно унікальні архітектурні проекти.

Рейтинг таких будівель знаменитий журнал склав спільно з експертами з нерухомості порталу Realtor.com, компаній Sotheby's International і Coldwell Banker.

Найекстравагантнішим автори рейтингу Forbes визнали житло, обладнане в колишньому сховищі ядерних ракет. Воно знаходиться в горах Адірондак, штат Нью-Йорк. Зовні будівля не відрізняється від звичайного гірського шале (якщо не зважати на злітну смугу, що знаходиться поряд). Проте всередині знаходяться гвинтові сходи, спустившись  якими можна опинитися в підземному житловому бункері з бетонними стінами. Як жартує один із власників житла, він відчуває себе агентом 007. При цьому господар впевнено заявляє, що колишній "мешканець" - ядерна ракета - не залишив після себе радіоактивного забруднення. Будинок-бункер продається за $ 2,3 млн. доларів.

Ще один незвичайний будинок - печерний палац, розташований в каньйоні Монтесума. Житло з трьома спальнями забезпечується електрикою за рахунок сонячної енергії і пропану. Одна особливість: іноді доведеться чистити будинок від кам'яної крихти, яка сиплеться зі стелі. Ціна: $675 тис.

А іноді розкішне житло не впізнати зовні. Звичайний зовні будинок в Лос-Анджелесі коштує $28,5 млн. Справа в тому, що всередині обладнано бетоноване приміщення для дискотеки, з окремим входом, з найсучаснішим звуковим і світловим обладнанням.

Є на ринку і переобладнані під проживання колишні громадські будівлі. Так, в Сан-Франциско і в Нью-Йорку продаються пожежні станції, в Чикаго і Далласі - навіть церкви. У колишній методистській церкві, яка продається в Техасі, вівтар тепер є центром кухні.

Також в список Forbes потрапили підроблений храм індіанців майя, будиночок хоббіта, що продаються в Голлівуді, а також футуристичний будинок-гриб, який продається всього за $194 тис.

Автори огляду попереджають, що якщо ви хочете купити подібний незвичайний будинок, будьте готові до того, що продати його згодом буде дуже складно. Такі проекти стоять на ринку роки, і продавці часто змушені сильно знижувати ціну.

Втім, протягом року, що минає, частину незвичайних об'єктів вдалося продати: власники позбулися будинків-барж, замку і навіть будівлі в кратері вулкана. А будинок на острові Лонг-Айленд, відомий за фільмом "Жах Емітівілля", був проданий за один мільйон доларів.

Морган Бреннан, Forbes


Топ-оголошення

Продам 2-х этажный добротный, современный хозяйский дом ул.Дачная/13 ст.Большого Фонтана!
Таїрова, 4 кімнати, 240 кв.м, 4,4 соток, 365 000$, Продам 2-х этажный добротный, современный ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Вторинний новострой! ул Чекмарева! 130 кВ м! Мебльована! Автономка!
"нагорный", 3 кімнати 130/100/30 кв.м 7/10, 250 000$, Продам на ул Чекмарева д.2// Бригадна 10 ...

Квартири > Продам > Дніпро > Центральний р-н

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1 500грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Дніпропетровська обл. > Покров (Орджонікідзе)

Пропонується до продажу одно кімнатну квартиру в м. Біла Церква (Піонерська)
Сквирське шосе, 49, 1 кімната, 31/17/6 кв.м, 1/2, 23 000$, Пропонується до продажу одно кімнатну ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Кіровоградська обл. > Голованівський р-н > Голованівськ