Вся нерухомість > Новини > На ринку нерухомості України з'явився перший об'єкт, сертифікований за міжнародними стандартами
↑ До списку новин

На ринку нерухомості України з'явився перший об'єкт, сертифікований за міжнародними стандартами

17 лютого 2014

Міжнародна компанія Jones Lang LaSalle завершила процес екологічної сертифікації офісу «Шелл», одного з найбільших гравців світового енергетичного ринку, в Києві. Український головний офіс компанії був високо оцінений експертами і отримав сертифікат LEED Gold. В результаті офіс «Шелл» став першим об'єктом нерухомості в країні, офіційно отримав статус «зеленого».

Новий офіс «Шелл» в Києві розташовується в бізнес-центрі Класу А за адресою: вул. Червоноармійська, 100. Угода з оренди восьмого поверху будівлі площею близько 2,9 тис. кв. м під офіс компанії була закрита командою Jones Lang LaSalle в 2013 році.

При підготовці та втіленні проекту офісу фахівці Jones Lang LaSalle враховували всі вимоги, пропоновані до сучасних і енергоефективних об'єктів. Зокрема, особлива увага приділялася енергоефективності, водозбереженню, освітленню і комфорту співробітників компанії. В результаті за всіма перерахованими категоріями офіс «Шелл» отримав високі бали в ході сертифікації.

На проекті застосовувалися інноваційні рішення, вперше випробувані в Україні, наприклад, безводні пісуари, економна сантехніка, світлодіодне освітлення і датчики DALI, оздоблювальні матеріали з вмістом переробленої сировини. Крім цього, на думку спостерігачів, будівельні роботи в офісі «Шелл» були організовані на рівні кращих світових практик.

Команда проекту включає фахівців Jones Lang LaSalle (управління проектом будівництва офісу та його сертифікація) та інжинірингової компанії «ТРК» (генеральний підрядник).

Ксенія Агапова, Консультант з екологічних інновацій компанії Jones Lang LaSalle у Росії й СНД, прокоментувала: ««Зелене» будівництво та міжнародні екологічні стандарти, такі як BREEAM і LEED, стали загальноприйнятою практикою для передових проектів будівництва в Європі та США — жоден великий і значущий проект не обходиться без цих «знаків якості». Зараз цей тренд приходить і в Україну. Головними споживачами таких стандартів в першу чергу стануть міжнародні орендарі й інвестори, для більшості з яких екологія та енергоефективність є невід'ємною частиною бізнесу. Близькість до Європи створює в Україні прекрасну базу для повсюдного застосування міжнародних стандартів BREEAM або LEED, а широке впровадження інноваційних технологій сприятиме інтеграції з європейським ринком».

Building.ua


Топ-оголошення

Продам 2 комнатную квартиру, ул. Софиевская/Конная, 2/4, 75 кв.м.
Центр, Софиевская ул., 2 комнаты, 75/-/12 кв.м, 2/4, 100 000$, Продам 2 комнатную квартиру, ул. ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Без%, продаж 3к 72м2, бул. Л.Українки 36-б, ст.м. Печерська, Дружби Народів, центр, Київ
Печерськ, Лесі Українки бульв., 36-Б, 3 кімнати, 72/46/11 кв.м, 10/17, 105 000$, Без%, продаж 3к ...

Квартири > Продам > Київ > Печерський р-н

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)-Украина - Варианты аренды жилья
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Харківська обл. > Печенізький р-н > Печеніги

114 кв.м в Апартаментах на Екатеринославском бульварі
"нагорный", 3 кімнати 114/-/- кв.м 8/12, 2 000$/кв.м, Пропонується до продажу Апартаменти класу ЛЮКС ...

Квартири > Продам > Дніпро > Шевченківський р-н

Без %, продам 2 будинки 269м та 183м по вул..Грабовського, Деміївка, поряд Столєтова та В.Китаївська, гімназія ім. Бойче
Саперна Слобідка, Грабовського вул., 5 і більше кімнат, 452 кв.м, 8 соток, 450 000$, Без %, продам 2 ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київ > Голосіївський р-н