Вся нерухомість > Новини > Квартира або хостел: скільки коштує дах над головою у столиці?
↑ До списку новин

Квартира або хостел: скільки коштує дах над головою у столиці?

10 грудня 2013

Зростаючі ціни на оренду столичного житла в українській столиці викликали появу та поширення хостелів – дешевих нічліжок з мінімумом необхідних умов.

На тлі середньої ціни за оренду однокімнатної квартири в 4000–4500 грн / місяць плата за ліжко-місце 600 грн за той же період виглядає, м'яко кажучи, економніше. Але при цьому доведеться ділити кімнату з кількома незнайомцями, повідомляє інформаційно-аналітичний портал Inpress.ua.

Незважаючи на дорожнечу столичного житла, отримати дах над головою та мінімальні умови для комфортного проживання можна за 600 гривень на місяць. Правда, за таку ціну доведеться терпіти сусідство кількох незнайомих людей в одній кімнаті.

Мінімальна добова вартість оренди ліжко-місця обійдеться в 25 гривень. За настільки скромну суму розраховувати на готельні умови не доводиться, але загальна кухня, душ з гарячою водою і пральна машина до послуг наймачів, передає Gazeta.ua.

Подібні ціни можна знайти в хостелах, організованих у багатоквартирних квартирах або приватних будинках, які розташовані на околицях Києва, в житлових районах біля промзон, або ж у будівельних містечках.

Більш-менш нормальні умови проживання в столиці пропонують від 1000 гривень на місяць або від 60–80 гривень на добу. За цю плату можна знайти житло в пішій доступності від станцій метро або біля транспортних розв'язок.

Раніше аналітики досліджували пропозиції оренди квартир у Києві і з'ясували, що найдоступніші пропозиції починаються від 2 500 гривень на місяць. За цю суму можна зняти невелику квартиру з мінімальними зручностями на околиці. А середня ціна оренди однокімнатної квартири в столиці складає 4400 гривень.

Як уже повідомляв Inpress.ua, в Україні хочуть заборонити хостели в багатоквартирних будинках. Такий законопроект підтриманий профільним комітетом і скоро розглядатиметься депутатами. Так, забороняється відкривати хостели в багатоквартирних будинках, якщо на це немає письмової згоди всіх мешканців під'їзду. При цьому на кожного постояльця в хостелі має бути виділено не менше 13,65 кв. м житлоплощі.

Нагадаємо, ще навесні цього року депутат Віталій Ярема запропонував доповнити Закон «Про туризм» поняттям «хостел», заборонити створення хостелів та надання на договірних засадах у тимчасове користування квартир, кімнат або ліжко-місць у квартирах багатоквартирних житлових будинків з розрахунку норми житлової площі менше ніж 13,65 кв. м на одну людину без попередньої письмової згоди власників інших квартир, розташованих в одному під'їзді багатоквартирного житлового будинку.

До слова, після Євро-2012 потік туристів в нашу країну помітно збільшився. За прогнозами Держслужби туризму і курортів, до нас цього року приїде навіть більше іноземців, ніж минулого 2012-го, коли країна приймала Євро. Кажуть, це пов'язано з іміджевим проривом країни під час чемпіонату. За даними прикордонників, минулого року до нас в'їхав мільйон туристів.

Inpress.ua


Топ-оголошення

Торговая: продам уютную квартиру в тихом центре возле Нового базара!
Центр, Торговая ул., 36, 1 комната, 37/17/14 кв.м, 2/2, 28 000$, Торговая / Новосельского, продам ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Знижка! Продам дачу в с. Новосілки Вишгородського району
Лісова, 3 кімнати, 143 кв.м, 6 соток, 43 000$, Дача знаходиться в СТ "Кедр-1", вул. Лісова. Недалеко ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Новосілки

Топ-оголошення

Без % продам приміщення 82м2, фасад, Чапека 19 (Фучика), Соломянська площа, Чоколовка, Караваєві дачі, Київ
Солом'янка, Фучика вул., 19, 82 кв.м, 70 000$, Без % продам приміщення 82м2, фасад, Чапека 19 ...

Торговельні приміщення > Продам > Київ > Солом'янський р-н

Продам. Магазин, офис 43 м.кв. пр.Слобожанский
Правды просп., 43 кв.м, 70 000$, Продам. Магазин, офис 43 м.кв. пр.Слобожанский, район Калиновой. ...

Торговельні приміщення > Продам > Дніпро > Індустріальний р-н

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)-- Варіанти оренди житла
2 000грн/місяць, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Львівська обл. > Золочівський р-н > Золочів