Вся нерухомість > Новини > На ринку нерухомості тиша
↑ До списку новин

На ринку нерухомості тиша

6 грудня 2013

Основна причина падіння рівня ділової активності на ринку нерухомості – помітне погіршення споживчих настроїв учасників ринку, пише Domik.net.

На цьому тижні положення на київському вторинному ринку нерухомості не покращилося. Договорів про наміри та угод зараз вкрай мало. Дзвінків, заявок і переглядів теж набагато менше звичайного. Але справа навіть не в кількості дзвінків, заявок і переглядів, а в тому, що більшість з них носить не «діловий», а «ознайомлювально-дослідний» характер. Час для країни, економіки і ринку зараз складний; ось люди і цікавляться подіями та процесами, що відбуваються на ринку.

Переконавшись, що особливих змін цін не відбулося, потенційні покупці, як правило, швидко залишають ринок. Що ж стосується зміни поглядів продавців, то висновки поки  що робити рано. З одного боку, багато хто з них розуміють, що продати нерухомість на «сплячому ринку» можна лише істотно скинувши ціну. З іншого боку, продавці не дуже вірять у стабільність національної валюти. А адже гроші при продажі вони отримають саме в гривнях, і конвертувати значні суми в долари зараз вельми проблематично. Тому нерідкі випадки, коли продавці знімають з торгів свої квартири, або збільшують ціни, намагаючись таким чином компенсувати ризики.

Ще одна з причин низької ділової активності – переключення уваги потенційних учасників ринку на політичні дискусії і протистояння. І фізично, і психологічно складно ходити на перегляди і брати участь в торгах після бурхливих дискусій, багатогодинних і навіть багатоденних маніфестацій в дощ і холод. Практично всі розуміють, що на кону вибір шляху розвитку країни, особистий вибір політичних та економічних пріоритетів. У подібній обстановці багато інших питання відходять на другий план. Або відкладаються на майбутнє, залежне від обраного шляху розвитку країни.

Середня ціна пропозиції по всьому Києву досить стабільна. Що ж до окремих сегментів ринку, то в багатьох з них середні ціни пропозицій коливаються. Основні причини подібних коливань – зміна складу пропозиції, а також процеси розшарування ринку.

За нашими розрахунками, зараз ціни продажів квартир (з урахуванням їх стану) в середньому на 5,2 % нижче значень середніх цін пропозицій у відповідних сегментах ринку.

Володимир Коломейко, Domik.net-нерухомість


Топ-оголошення

Продам 3-х ком.кв. Лидерсовский бульвар/ЖК "Мерседес".
Центр, 3 кімнати, 150/60/24 кв.м, 5/16, 360 000$, Продам 3-х ком.кв. Лидерсовский бульвар/ЖК ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продается однокомнатная квартира Гостомель ул. Молодежная № 11/7. Дом новый.
Молодіжна вул., 11/7, 1 кімната, 41/11/17 кв.м, 3/4, 23 000$, Продается однокомнатная квартира ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Гостомель

Топ-оголошення

Продам магазин, що окремо стоїть, 850 кв.м. по вул. Янгеля.
Янгеля вул., 850 кв.м 600 000$, Продам магазин, що окремо стоїть, 850 кв.м. по вул. Янгеля. Два входи ...

Торговельні приміщення > Продам > Дніпро > Чечелівський р-н

Бочарова: сдам перспективное помещение 102 кв.м возле ТРЦ "Атриум"!
Котовского, Бочарова ул., 44А, 102 кв.м, 10 000грн/месяц, Генерала Бочарова / Семена Палия, сдам ...

Офісні приміщення > Здам > Одеса > Суворівський р-н

БЕЗ КОМИССИИ!! Аренда офиса в Днепровский р-н, ул. Тороповского 2.
Соцгород, Тороповского (Дубового) ул., 2, 33 кв.м, 9 900грн/месяц, БЕЗ КОМИССИИ!! Аренда офиса в ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дніпровський р-н