Вся нерухомість > Новини > Новобуди міст України: Кривий Ріг, Одеса, Запоріжжя, Чернігів
↑ До списку новин

Новобуди міст України: Кривий Ріг, Одеса, Запоріжжя, Чернігів

4 грудня 2013

Почнемо огляд будівництв українських міст з міста Кривий Ріг, який часто називають промисловим серцем України.

Це місто в сфері торговельної нерухомості розвивається дуже швидкими темпами, на відміну від житлової. Інформація надана базами даних по всіх будівництвах і проектах України з контактами від компанії «Соцмарт».

Якщо говорити про старі райони цього міста (Саксаганський, Дзержинський), то переважна більшість будівель – це так звані «хрущовські» і «сталінські» будинки, а от у спальних районах переважають панельні будинки. Так що будівництво житлових комплексів під назвами «Едельвейс» та «Прем'єр» – це, без перебільшення, важлива подія для міста. Ці комплекси розташовуються в Саксаганському районі, їх будівництво йде вже не перший рік, але, незважаючи на це, вони все ще не повністю заселені.

Середня вартість квартир в цих житлових комплексах близько сорока тисяч доларів. Забудовники запевняють, що при будівництві неухильно дотримуються всіх норм, будинки повністю готові до заселення, комфортабельні квартири обробляються виключно високоякісними матеріалами. Незважаючи на те, що житлових комплексів у цьому місті зводиться трохи, городяни зберігають оптимізм і вірять в те, що влада поступово вирішить всі будівельні проблеми.

У Кривому Розі, так само як і в деяких інших українських містах втілюється в життя програма «Доступне житло». В рамках програми планується не тільки будівництво нових панельних будинків, але також і реконструкція старих. Зокрема, зараз йде відновлення будинків на вулиці Курчатова.

В історичному центрі Кривого Рогу будівництво нових будинків не особливо помітне, але от реконструкція та відновлення старих будівель йде повним ходом. Наприклад, повністю відремонтований театр імені Шевченка – один із предметів гордості місцевих жителів.

Будівництво в місті Одеса відрізняється непоганими темпами. Основними лідерами в цій галузі можна назвати такі будівельні компанії, як «KADORRGROUP» і «Будова». Остання компанія, зокрема, активно забудовує Суворовський район міста: вулиця академіка Сахарова і генерала Бочарова, вулиця Марсельська і Дніпропетровська дорога № 1.

У Приморському районі Одеси також йде чимало будівництв, в тому числі ті, що почалися в поточному році. KADORRGROUP зводить у даному районі безліч перлин, причому, варто відзначити, що всі будівництва йдуть інтенсивно, заморожених просто немає. Найбільш, мабуть, відомий будівельний об'єкт 2013 року в Одесі – це житловий комплекс «Фонтан», що розташовується на Львівській вулиці. Точніше, будуватися він почав раніше, а в 2013 році будівництво відновилося під керівництвом компанії «Прогрес-Буд».

Торгова нерухомість в Одесі просувається вперед. За останні два роки в місті з'явилося кілька торговельних і торгово-розважальних центрів у різних районах і різних за площею.

Перейдемо до Запоріжжя. В даний час більшість всіх діючих в даному місті торговельних об'єктів непрофесійні. Їх площа коливається в межах від п'яти до п'ятнадцяти тисяч квадратних метрів. Зараз найбільший торговий центр в місті – це Сіті Молл. Цікаво, що в Запоріжжі немає жодного дійсно величезного і якісного торгово-розважального центра.

Саме у зв'язку з цим Запоріжжя в даний час – це одне з найпривабливіших міст України для зведення таких об'єктів, тобто торгово-розважальних центрів. Насиченість ринку дуже далека до критичної точки, а порожніх ділянок для будівництва в Запоріжжі чимало. Останнім часом в Запоріжжі був зведений тільки один торгово-розважальний центр – «Аврора». Його будівництво велося більше п'яти років.

На відміну від перерахованих вище міст, Чернігів – відносно невеликий український центр. Але розвиток його йде дуже швидкими темпами, в тому числі і в галузі будівництва. В даний час у ньому збільшується число мікрорайонів, активно забудовуються вже наявні і порожні ділянки землі. У Чернігові знайдуться квартири і будинки для гаманця будь–якої товщини: від елітних котеджів і до бюджетних квартир на околицях.

У центрі Чернігова йде постійне будівництво: старі будинки зносяться, а на їх місце ставляться нові. Однак, незважаючи на розмах цього процесу, все ще нерідко можна зустріти в центрі будинки, які вже давно пора зносити як через зовнішній вигляд, так і за технічними характеристиками. В історичному ж центрі міста будівництво ведеться мало, в основному йде реставрація об'єктів: церков і музеїв.

На півдні міста розташовується старий район міста під назвою «Музикалка». Модернізація цього району почалася останнім часом. Вже зведено кілька нових багатоповерхових будинків, ремонтуються дороги, побудований великий супермаркет. Загалом, вид тут невибагливий, але вартість житла невисока, так само як і відстань від центру.

socmart.com.ua


Топ-оголошення

Гарета Джонса 12 ЖК Unit Home S=99м, м Дорогожичі 10хв.
Лукьяновка, Семьи Хохловых ул., 12, 3 комнаты, 99/33/32 кв.м, 2/8, 240 000$, Гарета Джонса вул. ...

Квартири > Продам > Київ > Шевченківський р-н

Продам 3 комнатную квартиру, ул. Болгарская/Высокий пер, 2/2, 58 кв.м.
Молдаванка, Болгарская ул., 3 комнаты, 58/-/- кв.м, 2/2, 27 000$, Продам 3 комнатную квартиру, ул. ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Топ-оголошення

Квартира с ремонтом и своим выходом во двор
Пересыпь, 2 комнаты, 40/23/17 кв.м, 1/2, 24 500$, Код 39762 Предлагается к продаже самостоятельная ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Продам 1- кімнатні ул.Полесская же/би 6 ЖК ВУДСТОРИЯ Без %
Нова Дарниця, Поліська вул. 6, 40/24/9 кв.м 10/25, 35 754$, 1 кімн. 40 м м. Червоний Хутір, Продам ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

ТРОЕЩИНА комната в 2-х ком.кв.для 1-2-чел.=.ул.ДРАЙЗЕРА/ МАЯКОВСКОГО
Троещина, 2 000грн/месяц, ФОТО настоящ.. Комната для 1 или 2 ЧЕЛ = от 2500 гр цена договорная . С ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н