Вся нерухомість > Новини > Пам'ятник Андрію Первозванному, Аскольдова могила і Лавра - ніщо в порівнянні з новим будівництвом
↑ До списку новин

Пам'ятник Андрію Первозванному, Аскольдова могила і Лавра - ніщо в порівнянні з новим будівництвом

30 квітня 2010

Скандальна 18-поверхівка вже вимальовується на вул. Мазепи по сусідству з готелем «Салют». За місцем розташування, висоті і масштабності будівництва будівлю можна порівняти з відомим архітектурним непорозумінням в Маріїнському парку.

Назва для житлового комплексу преміум-класу придумали під стать - Diamond hill. Будинок на вулиці Мазепи, 11а, секція «б», будують ударним темпами, шум чути аж біля станції метро «Арсенальна», в кілометрі від об'єкта. Три роки будівництво велося середніми темпами, а за останні кілька місяців закінчили підземний паркінг на 288 машиномісць і «вигнали» чотири поверхи над нульовим рівнем.

Прямо під зсувонебезпечними схилами знаходяться пам'ятник Андрію Первозванному та Аскольдова могила, зовсім недалеко - Лавра. Але про загрозу пам'ятників та естетичну красу забувають, коли мова йде про прибуток у сотні мільйонів доларів.

Кияни, які живуть в сусідніх будинках, вже втомилися скаржитися.

- Працюють вони незрозуміло за яким графіком, - каже Ніна Спіркін, що проживає в будинку на вулиці Мазепи, 11а. - То весь день відпочивають, то до півночі гупають, матюкаються. Ліхтарі з крана вечорами у вікна світять, заснути неможливо. Ця будівля нам вікна від світла закриває, страшно уявити, що буде, коли її добудують.

Багатьом до цих пір незрозуміло, як такий проект могли затвердити - а це було ще в 2007 році. Більшого «удару», який можна було б нанести Дніпровським схилам, і не придумаєш.

- За ступенем завданого збитку виду схилів, думаю, можна порівняти будинки на Грушевського і Мазепи. Верхня кромка схилів повинна формувати силует правого берега, а не служити місцем для забудови, - вважає архітектор Георгій Духовичний. - Будівництво на Дніпровських схилах давно пора заборонити. На прикладі будинку на Грушевського, 9а, видно, які проблеми виникають на зсувонебезпечному схилі - все навколо осипається, пише "Газета по-Киевски".

Висота Diamond hill в максимальній точці буде 83 метри, на 6 метрів вище, ніж будинок на Грушевського, 9а. Закінчити комплекс планують у першому кварталі 2012 року.

Історія будівництва

У 2004 році Київрада віддала в оренду на 10 років ТОВ «Вант» ділянку площею 0,89 га під будівництво житлового комплексу. На той момент там розташовувався відомчий дитячий садок заводу «Арсенал». У 2007 році міські депутати продали ділянку за 17,184 млн. грн. Природно, ринкова ціна ділянки тоді була в рази вищою. На містобудівній раді, незважаючи на критику, проект затвердили в 2007 році. У травні 2008 року активісти «Збережемо старий Київ» залізли на будівельний кран, намагаючись привернути увагу до проблеми. До речі, тоді Андрій Гуцал, генеральний директор забудовника «К.А.Н. Девелопмент», запевняв журналістів, що поверхів буде 12. Зараз на інформаційному щиті показують житловий комплекс у повний зріст. «К.А.Н. Девелопмент» пов'язують з олігархом Фатігом Алієвим, власником «Мандарин-плаза» і офісного центру «Парус».

Будівельний портал Інфобуд


Топ-оголошення

офис 110м open-space евроремонт Кловский спуск 7 от хозяина
Майдан Незалежности, 110 кв.м, 29 000грн/месяц, Аренда офиса open-space с ремонтом, Кловский спуск ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Печерський р-н

Здам 4 ком.квартиру на Дмитриевской 13
Перемоги пл., 4 кімнати 146/87/18 кв.м 8/9, 1 000€/місяць, Оренда квартири в новому елітному будинку ...

Квартири > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Київська обл. > Фастівський р-н > Фастів

Офис магазин шоу-рум фасад 125м Центр новый дом от хозяина
Победы пл., 125 кв.м, 1 100$/месяц, Фасад новый дом в центре по улице Златоустовской (пересечение с ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

шикарна пропозиція квартири 70 кв.м в новострое в парковій зоні
"нагорный", 2 кімнати 70/-/- кв.м 80 000$, 2х комн квартира в новострое в парковій зоні, спланована: ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н