Вся нерухомість > Новини > Будинки з бруса: природна надійність
↑ До списку новин

Будинки з бруса: природна надійність

23 грудня 2013

Незалежно від масштабів, будівництво - справа майже ювелірна. І це аж ніяк не перебільшення, оскільки кожна деталь на будь-якому етапі будівельного процесу може зіграти свою роль в надійності і довговічності всієї споруди. Звичайно ж, далеко не кожен з нас знає всі тонкощі зодчества, тому в даному питанні найкраще довіриться майстрам.

Чи хочете ви побудувати заміський котедж, замовити будинок з профільованого бруса, затишний будиночок або баньку на присадибній ділянці, перше, що необхідно вирішити - це з якого матеріалу буде зведена споруда. Від цього залежатиме не тільки зовнішній вигляд майбутньої споруди, але і вартість його будівництва, а також персональні особливості його експлуатації.

Як правило, в цьому питанні лідирує або цегла, або піноблок. Будівлі, зведені з цих матеріалів, прийнято вважати найбільш надійними, ґрунтовними і довговічними. Заперечувати дане твердження сенсу немає, оскільки ані цегла, ані пінобетон не піддаються поширенню грибка і відрізняються прекрасними теплоізоляційними властивостями. А якщо ще й використовувати хороші оздоблювальні матеріали, то така споруда буде багато років радувати своїх господарів гідним зовнішнім виглядом.

Але чому б не відійти від стереотипів? Раніше вважалося, що споруди з дерева менш надійні і довговічні, адже, за природою своєю, дерево - матеріал досить примхливий. Натуральна деревина легко піддається механічним і температурним впливам, деформації, поширенню грибкових спор і гниття. Однак хімічний і технологічний прогрес не стоїть на місці і, завдяки цьому, сучасні споруди з дерева ні в чому не поступаються своїм цегляно-бетонним аналогам, а навпаки, вигідно відрізняються на їх фоні.

Переваги таких будівель, дійсно, незаперечні. По-перше, що стосується довговічності: будь-яка, поважаюча себе, будівельна компанія використовує лише високоякісні матеріали. В даному випадку, це добірна вагонка і брус, просочені спеціальними, сучасними речовинами. Саме завдяки цій просочуванні, натуральне дерево стає стійким до температурних перепадів, грибку і шкіднику. Більше того, відповідні речовини допомагають підвищити рівень пожежостійкості деревини, що також важливо.

По-друге, всередині дерев'яних будівель завжди панує природний і стабільний мікроклімат, оскільки натуральне дерево регулює оптимальний рівень вологості і насичує повітря всередині приміщення легкими ароматами цілющих ефірних масел. Також не варто забувати, що такий матеріал, як натуральне дерево, відноситься до ряду «дихаючих», що дуже актуально, якщо ви не плануєте встановлювати в споруді потужну систему вентиляції.

Ну і, по-третє, хочеться відзначити важливу, для практичних і раціональних людей, деталь: фундамент для дерев'яної споруди обходиться в рази дешевше, ніж для аналогічної будови з цегли або піноблоку.

Про зовнішній вигляд будинків і бань з профільованого бруса і говорити не доводиться - це справжнє втілення благородства, затишку і гармонії з природою.

Polly Dozzi, спеціально для журналу «Ваш интерьер»


Топ-оголошення

Продам 1 комнатную квартиру, Атам. Головатого/1-ый Солонцеватый пер., 1/3, 24 кв.м.
Пересыпь, Головатого ул., 1 комната, 24/-/- кв.м, 1/3, 12 500$, Продам 1 комнатную квартиру, Атам. ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

комната =без хозяев= для 1 или 2 ул.Милославская нов дом троещина
Троещина, 2 500грн/месяц, =фото настоящ= Комната одна 2500гр.другая 3000гр.БЕЗ ХОЗЯЕВ под ключ ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н

Топ-оголошення

отдельная комната с балконом для 1-2-чел.= 2500гр.ул.Драйзера /Маяковского
Троещина, 2 500грн/месяц, Сдам Комнату с балконом.для 1-2-чел. ул.Драйзера / Маяковского. В 2 -х ком. ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н

Приміщення 360 кв.м. (0, 93 Га) на пересіченні Сімферопольської і Донецької трас
пересічення трас Сімферополь/Донецьк, 360 кв.м 250 000$, Продається приміщення 360 кв.м. з територією ...

Окремі будівлі > Продам > Дніпропетровська обл. > Новомосковський р-н > с. Песчанка

Сдам. Дом. Победа-6, котеджный поселок "Южный".
Перемога-6, 5 і більше кімнат, 570 кв.м, 14 соток, 133 000грн/місяць, Сдам. Дом. Победа-6, котеджный ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Дніпро > Соборний р-н