Вся нерухомість > Новини > Розпочато будівництво 1-го "зеленого" об'єкта - ТРЦ "Сітіпарк" у Макіївці Донецької обл.
↑ До списку новин

Розпочато будівництво 1-го "зеленого" об'єкта - ТРЦ "Сітіпарк" у Макіївці Донецької обл.

18 липня 2012

Компанія "Іммошан Україна" (Immochan), що входить до групи "Ашан" (Auchan) і займається торговельною нерухомістю групи, почала будівництво першого "зеленого" об'єкта в Україні - торгово-розважальний центр (ТРЦ) "Сітіпарк" в Макіївці (Донецька обл.) вартістю понад 30 млн. євро, відкриття якого заплановано на осінь 2013 року.

Як повідомили RetailStudio.org в прес-службі компанії, 11 липня на місці будівництва об'єкта відбулася церемонія закладання символічної капсули у фундамент майбутнього ТРЦ. Власна земельна ділянка прилягає до гіпермаркету "Ашан" в Макіївці.

За словами комерційного директора "Іммошан Україна" Пилипа Бертере: "Гіпермаркет" Ашан "площею 15 тис. кв.м з торговою галереєю 2,5 тис. кв.м та паркуванням на 1,3 тисячі місць для паркування, був другим об'єктом мережі в Україні і побудований за 5 місяців в грудні 2008 року. На даний момент "Ашан" доповнено торговою галереєю з 25 магазинів і носить назву торговий центр (ТЦ) "Ашан Донський". "ТЦ" Ашан Донський  "є поки що єдиним місцем у місті для покупки продуктових товарів у широкому масштабі. Зведення ТРЦ дозволить збільшити існуючий потік відвідувачів, який за даними 2011 року склав вже 7 млн. осіб на рік. Динаміка товарообігу гіпермаркету "Ашан Донський" в Макіївці на сьогоднішній момент лідирує серед гіпермаркетів мережі в Україні".

ТРЦ "Сітіпарк" буде виконаний в еко-стилі і є першим в Україні об'єктом "зеленого" будівництва. Об'єкт буде сертифікований за британською системою екотехнологій "Breeam" і відповідати позначці "Very Good".

"Рівень присвоєного сертифіката залежить від безлічі факторів, серед яких основними є ефективність споживання енергії та води, якість управління процесом будівництва, якість застосовуваних матеріалів і внутрішнього середовища будинку, доступність громадського транспорту та інші. Реалізація даного проекту несе за собою додаткові інвестиції в будівництво та експлуатацію об'єкта, але для нас є найважливішим фактором інтеграції стратегічної програми компанії до 2020 року", - пояснює пан Бертере.

Поки це перший експеримент впровадження такої технології в Україні і один з перших в Європі. Після реалізації проекту в Макіївці, подібні торгово-розважальні центри компанія "Іммошан" має намір відкрити в Росії, Польщі, Португалії та інших країнах.

Генеральним підрядником з проведення будівельних робіт була вибрана компанія "Герц". Здача об'єкту запланована на осінь 2013 року, проте керівництво компанії "Іммошан Україна" і компанія-забудовник планують відкрити двері для відвідувачів ТРЦ "Сітіпарк" раніше - 1 серпня 2013 року.

Завдяки введенню в експлуатацію ТРЦ "Сітіпарк" в регіоні буде створено понад 300 робочих місць, вдосконалено транспортні маршрути.

Інвестиції в будівництво ТРЦ "Сітіпарк", єдиним інвестором якого є компанія "Іммошан Україна", складуть більше 30 мільйонів євро. Загальна площа майбутнього ТРЦ складе 48 тис. кв.м, торгова площа - 32,5 тис. кв.м, не включаючи площу гіпермаркету. Ключовими якірними орендарями виступлять гіпермаркет "Ашан", супермаркет побутової техніки та електроніки "Ельдорадо", "Спортмастер", "Л'Етуаль", "Інтертоп", "Mango", "New Yorker", "Reserved", а також інші мережеві магазини одежної групи товарів. У торговій галереї буде розміщено більше 120 магазинів, зокрема великі міжнародні бренди, багато з яких будуть уперше представлені в регіоні. Проект будівництва ТРЦ включає велику розважальну зону, зокрема 10-ти зальний кінотеатр-мультиплекс, дитячий ігровий центр, роллердром, каток, зону ресторанів. А також нестандартний для торгових центрів і унікальний для України формат "Площа життя" - територія, на якій будуть проводитися різні заходи.

Довідка RetailStudio.org: Компанія "Іммошан", що входить до групи "Ашан", була заснована в 1976 році і є однією з лідируючих європейських компаній, що спеціалізуються на девелопменті, управлінні та експлуатації торгових центрів.

Основними видами діяльності компанії є управління нерухомістю групи "Ашан". Під управлінням компанії знаходиться 312 ТЦ сумарною площею 1.7 млн. ​​кв.м в оренді в 12 країнах світу і відвідуваністю 1,7 млрд. відвідувачів в рік.

На сьогоднішній день компанія має 12.2 тис. партнерами в сфері торгівлі.

Торгова група "Ашан" створена в 1961 році, є одним з найбільших світових роздрібних операторів. Станом на 31 серпня 2011 року, торгова група об'єднувала 1331 гіпер- і супермаркет в 12 країнах світу зі штатом 262 тис. чол.

Свій перший гіпермаркет в Україні група "Ашан" відкрила в кінці березня 2008 року. Сьогодні в Україні налічується вісім об'єктів "Ашан": у Києві (4), в Донецьку (1), Кривому Розі (1), Запоріжжя (1) та Львові (1).

RetailStudio.org


Топ-оголошення

Под многоэтажную застройку
Троещина, Милославская ул., 9 га, 3 600$/сотка, Предлагается к продаже участок коммерческого ...

Земельні ділянки під комерційну забудову > Продам > Київ > Деснянський р-н

Без комісії! Оренда офісів БЦ "Горизонт Тауэр", вул. Шовковична 42-44
Липки, Шовковична вул. 42-44, 67 кв.м 780$/місяць, Без комісії! Оренда офісів БЦ "Горизонт Тауэр", ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Печерський р-н

Топ-оголошення

Уникальное предложение! ЦЕНА СНИЖЕНА на 50%! Фасад на Нежинской, р-н Нового рынка
Центр, Нежинская ул., 20, 1/2, 700$/месяц, Торговая/Нежинская В районе Нового рынка сдается фасадное ...

Інше > Здам > Одеса > Приморський р-н

Продам. 2-к.кв. 9/9, ул.Калиновая, район Образцова.
Калинова вул., 2 кімнати, 45/-/- кв.м, 9/9, 45 000$, Продам. 2-к.кв. 9/9, ул.Калиновая, район ...

Квартири > Продам > Дніпро > Індустріальний р-н

будинок нової споруди 250 кв.м пр.гагарина
"нагорный", 5 і більш за кімнати, 250 кв.м, 6 соток 280 000$, будинок р-н ін. Гагаріна 250 кв.м, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Соборний р-н