Вся нерухомість > Новини > Переяслав заманює туристів
↑ До списку новин

Переяслав заманює туристів

8 квітня 2010

Влада Переяслав-Хмельницького розробила Програму соціально-економічного розвитку міста до 2020 р., затвердити яку планується на одній з найближчих сесій міської ради. Як розповів секретар міськради Олександр Матвієнко, головний акцент у документі зроблений на розвиток туризму: «Нам є що показати приїжджим, адже в місті функціонують 68 музеїв».

Втім, вивчення Програми показало, що туристична складова обмежена будівництвом ще одного історичного музею і готелю. Перший об'єкт, за словами директора Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» (об'єднує всі музеї міста) Віктора Ткаченка, почали зводити на площі Переяславської ради ще в кінці 80-х років минулого століття. Але після розпаду Союзу будівництво було заморожено. Відновили роботи лише два роки тому, завдяки підтримці тодішнього президента України Віктора Ющенка. «Вже побудовано двоповерхову будівлю з підвалом. Загальна вартість робіт, які фінансують Кабмін і Київська обласна рада, становить 85 млн. грн», - зазначив пан Ткаченко. Необхідність же в новому готелі влада пояснює тим, що в місті з радянських часів працює лише один готель «Пектораль», розташований на вулиці Богдана Хмельницького, і його явно недостатньо. Щоправда, побажання влади до інвесторів дещо завищені. За словами головного архітектора Олександра Хорошуна, мерія запланувала в місті чотиризірковий готель на 70 номерів з конференц-залом і має намір провести конкурс для визначення інвестора будівництва.

Решта положень Програми передбачають банальний розвиток міської інфраструктури. Зокрема, планується реконструювати Привокзальну площу і всі 11 зупинок міського транспорту, зробивши їх критими. Ці роботи чиновники теж хочуть провести за кошти інвесторів, яким натомість дозволять відкрити торгові точки. «Реконструкція кожної зупинки обійдеться в 50-60 тис. грн. Договори з підприємцями плануємо укладати на 8-15 років», - зазначає пан Хорошун. Вулиця Героїв Дніпра буде розширена з двох до трьох смуг, а на вулицях Богдана Хмельницького, Шкільній і Щорса встановлять світлофори, що дозволить уникнути дорожніх заторів біля автовокзалу. У центральному парку міста площею 3,5 га, розташованому в районі вулиць Сковороди і Мазепи, будуть проведені ремонтні роботи. За задумом проектантів, тут планується створити нові алеї, провести освітлення, встановити альтанки, фонтан і створити майданчик для скейтбордистів.

Також влада має намір ввести спрощену процедуру відведення земельних ділянок для будівництва закладів громадського харчування, що, на думку чиновників, дозволить збільшити існуюче кількість ресторанів і фаст-фудів (на сьогодні близько 10 закладів) як мінімум удвічі. А на вулиці Богдана Хмельницького відкриють перший в місті продуктовий супермаркет, під будівництво якого вже виділено земельну ділянку площею 7,7 тис. кв.м.

Олександра НекращукДеловая столица


Топ-оголошення

Сдам 1-ком.квартиру с ремонтом в новострое на ул.Андриевского (Пересыпь).
Центр, 1 комната, 25/-/- кв.м, 2/2, 5 000грн/месяц, Сдам отличную 1-комнатную квартиру в жк ...

Квартири > Здам > Одеса > Приморський р-н

Продається затишний будинок в с. Лосятин Білоцерківського району Київської обл.
цернтральна, 17, 4 кімнати, 93 кв.м, 60 соток, 32 000$, Продається затишний будинок в с. Лосятин ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > с. Лосятин

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске, (г, Днепр) -Днепропетровская область --
1грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Одеська обл. > Арцизький р-н > Арциз

Продам дом на 12-й станции Большого Фонтана
Гаршина ул., 5 и более комнат, 355 кв.м, 6,7 соток, 345 000$, Продам дом на Фонтане. Улица Гаршина / ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Сдам жилье в г, Днепре (Днепропетровске) -Украина
1грн/месяц, Звонили по вопросу сьема жилья -Варианты аренды жилья -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по ...

Кімнати > Здам > Донецька обл. > Тельманівський р-н > Тельманове