Вся нерухомість > Новини > У Києві «комуналку» хочуть підняти в 1,5 рази
↑ До списку новин

У Києві «комуналку» хочуть підняти в 1,5 рази

28 квітня 2010

Зараз у мерії визначають, на скільки підняти тарифи на «комуналку», щоб довести «до економічно обґрунтованого рівня». Підвищитися в півтора рази вони можуть вже до осені. «Те, що тарифи економічно необґрунтовані, зрозуміло всім. Недавно про це заявив і міністр ЖКГ. Кияни в кращому становищі, ніж жителі інших міст, де немає таких низьких розцінок на воду чи теплову енергію вже давно (насправді після підвищення ціни в столиці - далеко не найнижчі. - Авт.)», - заявив начальник главку житлового господарства Володимир Стороженко. За його словами, ціни мають намір підняти на все, в тому числі і по квартплаті, але попередньо в усіх будинках проведуть громадські слухання, де жителі і повинні вирішити, від яких послуг ЖЕКу вони хочуть відмовитися, щоб зменшити плату.

Перший заступник мера Анатолій Голубченко підтвердив, що зараз проводяться розрахунки. «Я як раз цим займаюся, але визначені нові тарифи будуть не скоро, не раніше осені. Поки пройшла тільки перша нарада». Вже з 1 травня мають намір підвищити ціни на опалення, їх хочуть повернути до рівня вересня минулого року, тобто вони можуть зрости в 1,5-2 рази. «Ми маємо намір повернути в дію старі тарифи, що були в Києві до вересня, тобто до підписання Меморандуму. Його дія закінчилася 15 квітня. Якщо ми цього не зробимо, місту припинять подавати газ. Зараз тариф покриває собівартість опалення на 51%, а той, що введемо, - вже на 62%», - сказав Голубченко. У квітні закінчується термін Меморандуму між КМДА, «Нафтогазом» і «Київенерго», згідно з яким тарифи на опалення і гарячу воду було знижено, а на холодну воду і квартплату з 1 червня минулого року підвищилися в 2-3 рази. Правда, Меморандум можуть і продовжити, якщо, скажімо, уряд вирішить не йти на непопулярні заходи.

БЮДЖЕТ. Рівень тарифу залежить і від того, який бюджет буде у міста. Якщо грошей у скарбниці виявиться мало - він підвищиться більше. «Зараз йдуть консультації з Кабміном. Тарифи покривають 50-55% собівартості енергопослуг. Все буде залежати від ціни на газ і електроенергію, розміру міськбюджету, субсидій і субвенцій з держбюджету. Обговорюється і програма допомоги незахищеним верствам населення. Різницю в тарифах будуть перераховувати незаможним», - сказав нам голова комісії Київради з ЖКГ і глава «Київенергохолдингу» Юрій Бондар.

Зараз кияни, за словами керівника Головного інформаційно-обчислювального центру Станіслава Каплуненка, оплачують послуги добре: «У січні заплатили по платіжкам 95,6%, лютому - 95,5%, у березні - 102,6% (з урахуванням боргів)».

Ірина Касьянова, Сегодня


Топ-оголошення

2-кімнатна Святошинський р-н. Котельникова 1. 14/19пов, цегляного будинку 76/44/16 два санвузли, душова кабіна, бойлер н
Святошин, Котельникова вул., 1, 2 кімнати, 76/44/16 кв.м, 14/19, 112 000$, 2-кімнатна Святошинський ...

Квартири > Продам > Київ > Святошинський р-н

Продаж ділянки в лісі з озером с. Лишня
36 соток 38 000$, Продається ділянка с. Лишня, Макаровский р-н, в живописному місці, ліс і озеро в ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Макарівський р-н > Лишня

Топ-оголошення

Продам 93.29 кв.м ул.Коноплянская 22 ж/б 3 ЖК Навигатор -2 Без %
Минский массив, Коноплянская ул., 22, 3 комнаты, 93/53/12 кв.м, 65 196$, м.Минская ЖК Навигатор -2, ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н

Продам 1-комнатную квартиру на Академика Филатова.
Черемушки, 1 комната, 33/18/6 кв.м, 4/5, 22 000$, Продам 1-комнатную квартиру в центре Черёмушек, ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Продаётся 29, 75 га земли в Макаровском районе, с. Новосёлки, 18 км. от Киева.
29,75 га, 70$/сотка, Продаётся 12 га земли, ОСГ, 18 км. от Киева, Макаровский район, с. Новосёлки, ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Макарівський р-н > Новосёлки