Вся нерухомість > Новини > Знайомтеся: «Нью-Придніпровськ»
↑ До списку новин

Знайомтеся: «Нью-Придніпровськ»

2 березня 2010

Для швидкого розвитку Дніпропетровська потрібні інвестиції в масштабні будівельні проекти. Що це дасть городянам? Житло, робочі місця і комфорт.

Новітня історія

Сьогодні на вулицях житлового масиву Придніпровськ можна без декорацій знімати сцени для історичного фільму епохи 50-х років минулого століття. Завтра масив перетвориться на самодостатній і дуже затишний мікрорайон міста.

Придніпровськ був побудований як селище для енергетиків, працівників Придніпровської ТЕС, потім він став розростатися і часто змінював свій статус. Спочатку він був селищем у складі Амур-Нижньодніпровського району, під новий 1956 рік облвиконком перетворив його в місто (!) районного підпорядкування, а з 1977-го він став житловим масивом Дніпропетровська.

Більшу частину житлової забудови старої частини Придніпровської становлять 2-3-поверхові будинки, які вже вважаються старими. Всі вони потребують оновлення, і не тільки самої забудови, а й усіх комунікацій. Проект масштабний, що вимагає гігантських інвестицій, тому що будувати якийсь один великий і сучасний об'єкт, а все інше залишати по-старому немає сенсу. Інвестора вдалося знайти - нелегке завдання комплексної реконструкції житлових кварталів у Придніпровську взяла на себе компанія ТОВ «Будівелінвест».

- Насправді цей район дуже перспективний, - впевнений директор компанії Костянтин Улізько. - Він - екологічно чистий, а це важливо, адже сьогодні при купівлі житла багато хто керується саме бажанням жити в чистому районі. І по розташуванню Придніпровськ займає дуже вдале місце - якщо підніматися по Дніпру, то він є воротами нашого міста. Крім того, вільних ділянок у центрі міста для такого масштабного проекту немає.

Інвестори розробили проект комплексної реконструкції житлових кварталів старої частини Придніпровської, де незабаром з'явиться багато доступного соціального житла.

По порядку

Знесення існуючих будинків і нову забудову планується здійснювати поетапно: спочатку буде побудований багатоповерховий будинок, куди відселять людей зі старих будинків. Потім квартал старих будинків знесуть, а на їх місці почнуть нове будівництво. Для відселення старожилів селища буде побудовано декілька односекційних 16-поверхових будинків.

Загалом інвестори планують зробити Придніпровськ повноцінним самодостатнім містечком з розвиненою інфраструктурою. Тут буде все необхідне для життя: школи, дитсадки, лікарня, торгові центри, оновлений парк з виходом на набережну, стадіон, у проекті значиться навіть будівництво храму.

Умовно район буде поділений на кілька зон: житлову, громадську, спортивну, рекреаційну і так далі. Основу складуть чотири однакових багатоповерхових житлових комплексу висотою в 21-30 поверхів, які будуть розміщені паралельно Дніпру. Кожен з комплексів займе територію цілого кварталу, на перших і других поверхах розмістяться об'єкти сфери послуг, вище - житлові квартири, під землею - паркінг.

- Сьогодні на житловому масиві є свій парк, але він покинутий і недоглянутий, - пояснив Костянтин Улізько. - Ми плануємо повністю його відновити і побудувати набережну. У цій зоні з'являться і дитяче містечко, і каток, і літній кінотеатр. Там є будівля покинутої човнової станції, його ми теж хочемо реконструювати, щоб можна було зробити клуб, наприклад.

Жителі Придніпровська вже знають про прийдешні зміни - інвестор організував і провів громадські слухання, де обговорив з людьми спільні плани на майбутнє.

- Спочатку планувалося все зробити швидше, але через кризу довелося призупинити будівництво, - зізнався Костянтин Улізько. - Але думаю, що протягом року будівництво буде відновлено. Сьогодні ж ми оформляємо документи. І спасибі меру і всім розсудливим людям при владі, які нам у цьому допомагають.

Цифри:

Площа мікрорайону - 60 гектарів.

Загальна площа нового житла - 530 тисяч кв. метрів.

Кількість квартир - 5400, з них «соціальних» - 1750.

Кількість жителів - 16 тисяч.

У пошуках інвестицій

Дніпропетровськ бере участь у міжнародних форумах і просуває свої інвестиційні проекти. За словами начальника управління міжнародних зв'язків Наталії Чернишової ця робота дає перші плоди.

Робота з ЄБРР

Європейський Банк реконструкції та розвитку може дати Дніпропетровську пільговий довгостроковий кредит для:

- Добудови метрополітену.

Відбулися робочі переговори між містом, керівництвом метрополітену, ЄБРР, Міністерством транспорту та Європейським банком розвитку та інвестицій. Бюджет добудови першої лінії метро становить 2 мільярди 676 мільйонів гривень;

- Реконструкції та модернізації Міськводоканалу.

Затверджений технічний план передбачає, що в результаті реконструкції скоротяться витоку води, а її якість підніметься на порядок - за рахунок нової технології фільтрації та очищення.

Паризький форум

За підсумками Міжнародного інвестиційного форуму в Парижі інвестори зацікавилися запропонованими містом проектами:

- «Eco-city» - екологічна реабілітація колишньої промислової зони заводу ВРЗ в АНД районі - під комплексну забудову житлового мікрорайону з розвиненою інфраструктурою;

- «Vorontsov City» - сучасний житловий мікрорайон у центральній лівобережній частині міста, в районі проспекту ім. Воронцова;

- «Slavoyar» - проект екологічного житлового масиву в Червоноповстанської балці. Проект включає в себе великий обсяг протизсувних робіт;

- «Аква-центр-парк Європа-Дніпропетровськ» - на береговій лінії уздовж масиву Червоний Камінь. Інвестори вже знайшлися, планується будівництво зимового та літнього аквапарків, паркування, зони відпочинку, п'ятизіркового готелю. Парк буде обслуговувати півтора мільйона відвідувачів на рік.

Економічні форуми

- 24 березня у Дніпропетровську відбудеться перший економічний форум естонських і дніпропетровських бізнесменів. На ньому зберуться фахівці в галузі інвестування та розвитку бізнесу, представники компаній, яким цікавий бізнес в Україні.

- Розпочато довгострокова робота з американською Асоціацією будівельників і архітекторів. Вже готується спільний форум-семінар, який пройде в Дніпропетровську в 2010 році.

- У березні в китайському Сіані пройде Міжнародна Західно-китайська виставка машинобудування-2010. Нашої мерії вдалося домовитися з китайцями про пільгові умови для дніпропетровських бізнесменів. Наші підприємці не будуть оплачувати реєстраційний внесок і виставкову площу, а також отримають знижку на проживання.

socMart


Топ-оголошення

Продам 2 комнатную квартиру, ул. Иглези/Ак. Королева, 8/9, 48 кв.м.
Таирова, Инглези (25-й Чапаевской див.) ул., 2 комнаты, 48/-/- кв.м, 8/9, 60 000$, Продам 2 комнатную ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Продам будинок, с. Кедина Гора, 25 км. от Черкас
Центральна, 4 кімнати, 184 кв.м, 16 соток, 250 000$, ГАРНИЙ БУДИНОК НА ПЕРШІЙ ЛІНІІ з прямим виходом ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Черкаська обл. > Золотоніський р-н > Кедина Гора

Топ-оголошення

Продаж земельної ділянки в селі Лісовичі, Вишгородський район.
295 соток, 330$/сотка, Призначення ОСГ. Загальна площа земельної ділянки 2.95 га. 70% ділянки ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Таращанський р-н > Лісовичі

Продам 4-хкомнатную кв, Виноградарь, пр. Василия Порика 7А
Виноградарь, Порика просп., 7А, 4 кімнати, 120/69/14 кв.м, 1/16, 126 000$, Продам 4-хкомнатную ...

Квартири > Продам > Київ > Подільський р-н

Прибуткова Інвестиція! Дарвіна 8, Липки. S=143м, м. Палац Спорту 5хв.
Липки, Дарвіна вул., 8, 5 і більше кімнат, 143/-/- кв.м, 1/8, 145 000$, Прибуткова Інвестиція! Вул. ...

Квартири > Продам > Київ > Печерський р-н