Вся нерухомість > Новини > Квартири-"економки" на гребені успіху
↑ До списку новин

Квартири-"економки" на гребені успіху

11 серпня 2010

Не секрет, що найбільшим попитом у нашій країні користується житло економного класу. А з кризою недорогі квартири обросли новими шанувальниками. І не дивно, адже у основної маси людей просто не вистачає грошей на придбання або оренду більш якісної житлоплощі. А з нашими цінами на житлову нерухомість, навіть про власні апартаменті найекономічнішого рівня багатьом доводиться тільки мріяти. Тому оренда недорогих житлових приміщень залишається актуальною і в ті часи, коли попит на нерухомість невеликий.

Співробітники аналітичного порталу про об'єкти нерухомості socmart провели моніторинг оголошень про оренду житла, розміщених на спеціалізованих сайтах щодо їх розподілу за ставками оренди і класу. З'ясувалося, що найбільше на українському ринку оренди об'єктів житлового призначення пропозицій по оренді квартир економного класу - близько 35% від всіх оголошень в мережі. Такі житлоплощі пропонуються за ціною 1,5-3 тис. грн за місяць проживання. Такі наші дані за станом на липень 2010 року.

Цього літа середня ціна оренди однокімнатної житлоплощі всіх класів у країні становила 1,5 тис.грн. Залежно від категорії об'єкта, вона могла варіюватися від 0,8 тис. грн до 3,0 тис.грн. Зустрічалися і пропозиції більш дорогої оренди однокімнатних квартир, які належать до класу «люкс» з відмінним ремонтом та комфортними умовами проживання. Такі елітні апартаменти розташовані, як правило, в центральній частині міста, ближче до центру ділової активності, де купити ноутбук sony vaio - статусний і якісний, не складе труднощів.

Середні ставки оренди двокімнатних житлових приміщень досягли 2,5 тис.грн. Найдешевші пропозиції починалися від 1,7-1,9 тис. грн і закінчувалися 4,0-4,2 тис.грн. Природно, що зустрічалися й винятки, пропоновані в оренду за 7-8 тис.грн на місяць за апартаменти, що складаються з двох кімнат.

Середня вартість оренди трикімнатного житла склала 3,0-3,3 тис.грн. З причини того, що попит на багатокімнатні квартири набагато менший, ніж на невеликі, орендодавці таких об'єктів готові були поступатися орендарям. Деякі пропозиції оренди трикімнатних квартир за ціною не надто відрізнялися від двокімнатних, розташованих у тих же районах. На вітчизняному ринку в найм пропонуються й такі квартири, вартість місячної оренди яких становить 25-30 тис.грн.

По Україні налічується близько 30 тис. оголошень, в яких пропонується оренда однокімнатних житлоплощ. У деяких регіонах ставки оренди на таке житло значно знизилися через початок літнього сезону. В інших, переважно курортних містах, ціна оренди, навпаки, у кілька разів виросла. Фахівці socmart навіть знайшли кілька пропозицій оренди однокімнатних апартаментів класу «люкс», вартістю 17 і 18 тис.грн за місяць проживання. Однак такі пропозиції на нашому ринку житлової нерухомості швидше виключення.

Однокімнатне житло вартістю від 700 до 1 600 тис.грн у липні поточного року можна було взяти в оренду в Харкові, Донецьку, Чернігові, Дніпропетровську і в деяких інших містах. Столиця, як і раніше, залишається рекордсменом в Україні за ціною оренди житлового майна. Середні орендні ставки в Києві на приміщення, що складаються з однієї кімнати, досягають 3,3 тис.грн. Причому на столичному ринку оренди однокімнатних квартир можна знайти пропозиції і за 1,3-1,4 тис.грн на місяць, і за 7-8 тис.грн. Настільки сильний розрив пояснюється місцем розташування житла, його станом, наявністю побутової техніки та інших умов для комфортного проживання.

Здати в оренду свої двокімнатні житлові приміщення на сьогоднішній день хочуть також близько 29 тис. власників. Найнижча вартість оренди такого типу об'єктів житлового нерухомого майна досягає 1,5 тис.грн в літній період у деяких регіонах держави. Найвища ціна оренди двокімнатного житла наближає до 15-18 тис.грн, так як такі апартаменти зараховуються до елітних, в них зроблено дизайнерський ремонт.

А ось трикімнатних квартир на вітчизняному ринку оренди пропонується набагато менше - всього близько 11 тис. Найдешевші «троячки» в Україні пропонуються за 1,3 тис.грн на околицях деяких міст. Найдорожчі коштують під 30 тис.грн. на місяць і знаходяться в центрі великих мегаполісів.

Олена ТварковськаСоцмарт


Топ-оголошення

3 комн.кв., або 2 комн. і 1 комн., ул.Милославская, 45. Троєщина.
Троєщина, Милославская вул. 45, 3 кімнати 91/50/10 кв.м 2/22, 75 000$, 3 комн.кв. (або 2+1). Квартира ...

Квартири > Продам > Київ > Деснянський р-н

Продам 2-комнатную квартиру в отличном районе
Котовского, 2 комнаты, 56,4/31/9,8 кв.м, 5/10, 45 000$, Код 952874 Продам уютную двухкомнатную ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Топ-оголошення

Оренда 1к. квартири, Дніпровський р-н, бул. В. Ради 18
Соцмістечко, Верховної Ради бульв., 18, 1 кімната, 30/17/7 кв.м, 4/5, 10 700грн/місяць, Оренда 1 к. ...

Квартири > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Продам пол дома в Новых Кайдаках
Новые Кайдаки, 3 комнаты, 45 кв.м, 2 соток, 29 000$, Продам пол дома шлаколитой на высоком цоколе 45 ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Новокодацький р-н

Продается недорогой дом рядом с парком В.Дубинина
Аэродромная ул., 3 комнаты, 63 кв.м, 3 соток, 48 000$, Продаю добротный дом в р-не пр. Гагарина, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Соборний р-н