Вся нерухомість > Новини > До кінця травня в Гідропарку знесуть 30 незаконних забудов
↑ До списку новин

До кінця травня в Гідропарку знесуть 30 незаконних забудов

18 квітня 2011

До Дня Києва, 28 травня, влада має намір розчистити Гідропарк від нелегальних будівель. Після публікації «Сегодня» про незаконні кафе і кіоски, які перетворили зону відпочинку в кам'яний мішок, комісія КМДА провела перевірку острова і виявила близько 30 новобудов без дозвільних документів! У найближчий час їх хочуть знести, але забудовники обіцяють судитися.

БУДУЮТЬ НА АЛЕЇ. Рейд почався від Венеціанського мосту рано вранці. Першим під знесення відправили сірий довгобуд, обнесений синім парканом. Документів у забудовника немає.

ДИВІТЬСЯ, ЩО ЗНЕСУТЬ У ГІДРОПАРКУ

 «Подайте до суду на знесення», - дав вказівку заступник голови КМДА з архітектури і землі Михайло Кучук. Поруч літнє кафе, яке винесли прямо на алею, теж знесуть: відпочиваючим воно заважає гуляти по доріжці. «А це що за дебрі?» - запитує Кучук, показуючи на ділянку біля Венеціанського мосту, огороджену парканом. «Київрада віддала землю в оренду, але платити 60 тис. грн за користування забудовнику здалося багато», - звітує чиновник з Дніпровської РДА. «Готуйте проект рішення на сесію Київради про скасування договору оренди», - резюмував Кучук.

БЕТОН НА ПЛЯЖІ. Найскандальніші самозахоплення - на території Гідропарку, якої відає КП «Плесо» (біля острова - три «хазяїна»). Наприклад, дебаркадеру-готелю «Баккара» в усній формі, без будь-яких документів, дозволили пришвартуватися і облаштовувати набережну під готель. «Все зроблено самовільно. Вони мостять плитку, залили до пляжу бетонні куби для швартування. При цьому готель платить за місце смішні 21 тис. грн на місяць», - говорить Кучук. Частина пляжів передані в приватні руки під літні кафе. Наприклад, на «золотих пляжах» поблизу мосту Патона - вже бетон з приготовленими металоконструкціями. А біля озера Берізка взагалі звели кілька котеджів і вирубали близько тисячі дерев, обгородивши територію шлагбаумом. «А ви хто такі? Мені велено нікого не пускати!» - кричав комісії напівсонний охоронець, який вийшов у білизні. Будівельники тим часом кинулися бігти через ліс.

ЗАБУДОВНИКИ. Забудовники збираються з мерією судитися за самозахоплення. «Деякі дозвільні документи отримати нереально, тому і будуємо. Ми будемо через суд відстоювати право на місце в Гідропарку», - сказав один з власників ресторану. Частина забудовників не вірять, що мерія буде чесно з ними боротися. «Як-то з одним заступником Черновецького був на подібних заходах, але нічого не змінилося. Знесли кілька наметів, але наступного дня вони знову з'явилися», - каже власник.

Але зараз мерія, як сказав нам Михайло Кучук, має намір внести проекти рішень про скасування всіх землевідведень в зеленій зоні в Київраду. «У кого немає документів - знесемо. Невеликі самобуди, які можна підняти краном, приберемо найближчим часом. До великих будівництв будемо підключати прокуратуру і міліцію», - сказав нам Кучук.

АКВАПАРК, РИБИ І ТАНЦІ

Як буде виглядати до Євро-2012 Гідропарк? Головний архітектор Києва Сергій Целовальник вважає, що розроблений декілька років тому детальний план забудови Гідропарку потрібно затвердити на сесії Київради і вже по ньому здійснювати будівництво на острові. «Потрібно накласти цей план на сьогоднішній вид острова і вичистити все, що будувалося всупереч йому. Зараз там хаотичне, нахабне освоєння землі, як на якомусь Дикому Заході. Близько 60% будівель - без будь-яких документів. Готують їжу, нехтуючи санітарними нормами. Будують, в порушення закону, у прибережній 100-метровій зоні», - розповідає нам Сергій Целовальник.

Якщо план затвердять, в Гідропарку можуть з'явитися аквапарк, сучасний танцмайданчик, боулінг-клуб, спортивний центр з ковзанкою і басейном, дитячий центр і океанаріум, а також величезний ресторан дитячого харчування. Але все це будуть робити тільки якщо знайдуться інвестори. За рахунок міста влада збирається провести в Гідропарк каналізацію і зонувати його. «Там все зараз у вигрібні ями зливають. А воно так чи інакше потрапляє в Дніпро. Після знесення самобудів потрібно насадити нові, цікаві рослини, розчистити озера, чітко зонувати, де і що буде: зона харчування, зони для дітей і для дорослих, пляжна зона», - говорить Целовальник. А ось з приводу «Діснейленду», який планувався в Гідропарку, Целовальник висловлюється стримано. «Він не може бути додатком до того, що тут є. Або «Діснейленд», або те, що ми запланували», - каже головний архітектор.

Сергій Гальченко, газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Черноморка 2 Дуплекс с ремонтом / Червоный Хутор
Червоный хутор, 2 комнаты, 85 кв.м, 1,5 соток, 85 000$, Двухэтажный дом-дуплекс( одна общая стена с ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

БЕЗ%, 1к квартира 43.5м2, ЖК Голосіївська Долина, Кайсарова 7/9, Теремки, м.Васильківська, Київ.
Совки, Кайсарова вул., 7/9, 1 кімната, 43/18/9 кв.м, 17/22, 46 500$, БЕЗ%, 1к квартира 43.5м2, ЖК ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н

Топ-оголошення

2-хкімнатна квартира з євроремонтом на Тирасполській за цікавою ціною
Центр, Тирасполська вул., 2 кімнати 36/21/10 кв.м 1/3, 31 500$, Квартира в історичному центрі міста. ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

БЕЗ КОМИССИИ. Аренда склада по Добрынинской 8. СРОЧНО!
Оболонь, 140 кв.м, 15 400грн/місяць, Без комиссии. Аренда склада 140 м.кв Оболонский р-н, ул. ...

Складські приміщення > Здам > Київ > Оболонський р-н

Продам. 3-к.кв. 3/5, ул.Полигонная
Погребняка вул., 3 кімнати, 58/-/- кв.м, 3/5, 49 500$, Продам. 3-к.кв. 3/5, ул.Полигонная ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н