Вся нерухомість > Новини > Київ стане чистішим?
↑ До списку новин

Київ стане чистішим?

16 вересня 2010

У Києві, на вулиці Уманській, був відкритий завод для спалювання сміття і відходів. Замовлення на будівництво було проведене Південно-Західною залізницею.

На Троєщині, на досить пристойній відстані від житлових районів планувалося звести аналогічний завод, але, тим не менше, за даними компанії «Соцмарт», присутня дуже велика кількість супротивників будівництва. Саме з цих причин до сьогоднішнього дня, завод навіть не почали будувати - була велика кількість висновків, в яких йшлося про те, що спалювання сміття - екологічно небезпечні дії. Відкриття заводу на Солом'янці пройшло досить тихо, як уже згадувалося вище, на замовлення Південно-Західної залізниці. За планами власників, на рік тут планується спалювання більш ніж 3 тисячі тонн сміття.

Завод побудований за технологіями, що підпадають під всі сучасні норми, отримав всі дозволи, від всіх потрібних інстанцій. За технологічним даними все задумано так, що назовні навіть дим не виходить, залишаючись усередині заводу. Таким чином, в найбільш розвинених містах Європи подібні споруди зводять в самому центрі, так як ніякої шкоди навколишньому середовищу вона не несе.

При бажанні відвідати, розшукати цей будинок дуже складно, так як знаходиться він біля залізничного депо. Зовні дуже схожий на невеликий будівельний вагончик. І хоча за всім санітарним нормам, будь-який завод, призначений для спалювання сміття, забороняється зводити на відстані меншій, ніж 500 метрів від населеного ділянки, в даному випадку він побудований на відстані 200 метрів.

Незважаючи на це, екологи України проявляють протест. Вони вважають, що технологій, що забезпечують безпечне спалювання сміття не існує - не зважаючи ні на що, в атмосферу виходить велика кількість небезпечних речовин. А від цього, за їхніми словами, страждає населення, в першу чергу, діти і літні. Ми живемо у час нових технологій, згідно з якими сміття та відходи необхідно утилізувати, але, у жодному разі, не спалювати. Це пережитки минулого століття, що не відповідають нормам здорового способу життя, і супротивники заявляють про плани писати заяви в Кабінет міністрів, а так само президенту, з вимогами негайного закриття і заборони на будівництво подібних заводів.

А на поки що завод відкритий і почав своє функціонування.

Соцмарт


Топ-оголошення

2-х комнатная на Варненской район 100 школы
Черемушки, Варненская ул., 18/5, 2 комнаты, 47/29/6 кв.м, 3/5, 34 950$, Блочно-кирпичный дом, ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Продажа офиса с ремонтом 68 кв.м., в БЦ, Глубочицкая 17. (2 кабинета)
Лук'янівка, 68 кв.м, 985$/кв.м, Продажа офисных помещений в Новом Бизнес-центре на ул. Глубочицкая ...

Офісні приміщення > Продам > Київ > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Cдам 1 ком.- в новом доме-СВЕТ НЕ ВЫКЛЮЧАЮТ- ул Скидановская 7/11 -Центр
Скидановская ул., 7\11, 1 комната, 36/18/12 кв.м, 9/9, 6 500грн/месяц, Сдам 1 ком Квартиру. ...

Квартири > Здам > Одеса > Приморський р-н

Здание, Новопечерский переулок - 297 кв.м+8 соток. Евроремонт.
Печерськ, Новопечерський пров., 19/3, 297 кв.м, 300 000$, Фасадное здание отдельностоящее 297 кв.м, ...

Окремі будівлі > Продам > Київ > Печерський р-н

Оренда складу 30 м 2 від власника
Оболонь, 30 кв.м, 5 400 грн./місяць, Свій склад в контейнері - ідеальне рішення для малого бізнесу і ...

Складські приміщення > Здам > Київ > Оболонський р-н