Вся нерухомість > Новини > Зустрічаємо Новий рік у Львові: квартирне питання
↑ До списку новин

Зустрічаємо Новий рік у Львові: квартирне питання

22 листопада 2013

Львівські ріелтори хочуть заробити на новорічних святах більше звичайного: ціни на добову оренду квартир в цей період злітають в 4 рази, пише Domik.net.

Львів само по собі казкове місто. Якщо де і повинні відбуватися новорічні дива, то древні вулички цього мудрого і трохи лукавого міста - з такою собі легкою західною усмішкою і завзятим вогником в широких вікнах величних будівель, - те саме місце.

Для тих, хто на новорічні свята вирішив відправитися в західну столицю України - неважливо, за новорічними чудесами або просто побалуватися булочками з фірмовою львівською кавою – ми дізналися, скільки коштуватиме зняти квартиру у Львові подобово в «найгарячіший» зимовий час. А також які на сьогодні залишилися варіанти оренди.

Але, навіть не приступаючи до оголошення результатів спілкування кореспондента Domik.net з орендодавцями, нагадуємо: поспішайте, до свята ялинки, салютів і олів'є півтора місяці!

Виходячи з того, що новорічні канікули для дорослих зазвичай тривають недовго, а бум веселощів припадає на центр міста, ми розглядаємо варіанти для заселення тільки в центральному районі - Галицькому.

Як виявилося, зростання цін на короткострокову оренду, що спостерігалося у Львові на травневі - ще далеко не межа. Ситуація напередодні новорічних свят куди цікавіша.

Почнемо з малого, вірніше, малогабаритного - однокімнатних квартир. Є два варіанти. Зняти квартиру безпосередньо у власника або через ріелтора. Що стосується власників, то ціни у них нижче, але й умови суворіші. А у деяких так взагалі, як з'ясувалося, діє фейс-контроль.

«Я в свою квартиру аби кого не пущу. У мене і віковий ценз - студентів не візьму. Обов'язково особиста зустріч. Якщо ви з іншого міста, віддаю перевагу тому, щоб зустрітися з вашими львівськими друзями, якщо такі є. Я покажу квартиру і до них придивлюся заодно», - повідомив нам Дмитро, який здає житло біля Стрийського парку. Квартира поки вільна з 31 грудня по 3 січня, але може бути заброньована в будь-який момент. Мінімальний термін оренди - чотири доби. За словами чоловіка, його друга нерухомість - «двійка» у центрі «забита» ще з вересня. Дмитро, як і більшість, надає бронь під оплату проживання першої доби. Ціна за затишну однокімнатну в центрі з усім необхідним становить 500 грн/доба. В несвяткові дні цей же варіант здається по 147 грн.

Якщо знімати безпосередньо у господарів, то ціна на однокімнатні за добу коливається в межах від 480 до 600 грн. Нюанс - такі варіанти треба ретельно шукати і домовлятися заздалегідь.

Ріелтори пропонують те ж саме, але на 60 відсотків дорожче. У них однокімнатна в центрі коштує 800 грн на добу. «Буденна» ціна такої квартири складає 200-220 грн.

Більше того, обіцяють, що напередодні свят ціни будуть ще рости. «Десь за тиждень до Нового року буде практично неможливо щось зняти. Залишаться тільки не дуже хороші варіанти за цінами від 1000», - пояснює нам спеціаліст з нерухомості у Львові Роксолана. Дівчина не перший рік працює у цій сфері і, за її словами, на даний момент хороші варіанти є. З остаточним рішенням «по Новому року» потенційним гостям Львова можна не поспішати ще як мінімум тиждень. Розмір передоплати стандартний - вартість першої доби. Питань до віку, чисельності гостей і темпераменту майбутніх мешканців немає. Мінімальний термін оренди - чотири доби.

Найбільша кількість пропозицій - по двокімнатних квартирах. Є варіанти від 4 до 6 спальних місць. У центральному районі ціна починається від 800 грн, якщо співпрацювати з ріелтором. І від 600 грн, якщо знімати у господарів. Деякі агентства на дво- та трикімнатні квартири ставлять більший мінімальний термін оренди - п'ять діб.

Гірше справи йдуть з трикімнатними квартирами. Мабуть, великі компанії відповідальніше підходять до планів на Новий рік. Більшість «трійок » мають від 8 до 10 спальних місць. Ціни, залежно від віддаленості від центру та житлових умов конкретного варіанту, варіюються від 1500 до 2100 грн на добу. Найпоширеніша цифра - 1600 грн. За словами ріелторів, «залишилися тільки дорогі варіанти, й то не більше десятка квартир». Трикімнатну подобово на Новий рік «від господаря» у Львові на сьогодні знайти вже практично не реально.

Виходить, що за можливість відсвяткувати Новий рік у казковому місті Львові любителям маленьких компаній доведеться казково розщедритися. Однокімнатна квартира за чотири дні обійдеться в суму близько 2000 грн. За вартістю можна порівняти з тижневим туром до Угорщини на новорічні свята. Якщо ж зібратися компанією, наприклад, з 8 чоловік, то варіант виходить більш бюджетний - 800 грн за 4 дні з людини. Однак любителям галасливих компаній варто вже зараз подбати про пошук підходящої квартири.

Світлана Стрельцова, Domik.net–нерухомість


Топ-оголошення

5-ти комнатная квартира с ремонтом на Степовой по интересной цене.
Молдаванка, Степовая ул., 4 комнаты, 150/75/10 кв.м, 2/2, 60 000$, Квартира со свежим ремонтом. ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

От собственника. Продажа Бизнес-центра на Подоле, 2300 кв.м., м."Т.Шевченко"
Поділ, 2300 кв.м, 5 500 000$, Без комиссии от собственника. Продажа офисного здания на Подоле, ...

Окремі будівлі > Продам > Київ > Подільський р-н

Топ-оголошення

Продам однокімнатну разом з підземним паркінгом в ЖК "Яскравий".
Мінський масив, Сім'ї Кульженків (Дегтяренка) вул., 35, 1 кімната, 46/16/11 кв.м, 21/25, 103 000$, ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н

ЖК "Артвилль": срочно и недорого продам смарт-квартиру в новом доме!
Ленпоселок, 1 комната, 22/-/- кв.м, 12/12, 12 000$, Спрейса / Овидиопольская дорога, продам ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Продам гарну ділянку біля Десни!
Вегівська, 7,5 соток, 2 700$/сотка, Гарна ділянка 7.5 соток у чудовому, сонячному місці в с. Пухівка ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Пуховка