Вся нерухомість > Новини > Нивки підуть під знесення
↑ До списку новин

Нивки підуть під знесення

8 серпня 2011

Незважаючи на те, що раніше влада говорила, що займеться хрущовками лише після Євро-2012, будівництво наступників ветхих п'ятиповерхівок розпочнеться на Нивках уже через пару місяців. Про це повідомив «Сегодня» головний архітектор Києва Сергій Целовальник. За його словами, на місці стареньких будинків на вулицях Гречка та Стеценка виростуть 12-16-поверхові висотки з просторими квартирами. Це, за словами Целовальника, старий проект, під який зараз знайшовся інвестор.

«Інвестора знайдено для реконструкції хрущовок у кварталі вул. Маршала Гречка - вул. Стеценка. Проектом зацікавилася британська компанія, але назву ми не скажемо, поки не утрясемо всі формальності. Тільки в один квартал на вул. Гречка іноземці готові вкласти 350-400 млн. євро», - розповів нам куратор проекту Генріх Фільваров.

За його словами, по цьому кварталу все готово. Є детальна концепція реконструкції, яку затвердили міськрада і Мінрегіонбуд, ескізи і, головне, - згода мешканців. «Люди, які живуть на цій вулиці, вже сидять на валізах, згоду від них отримано», - говорить Фільваров. І, дійсно, всі опитані нами жителі хрущовок на Маршала Гречка хочуть переселятися. Правда, офіційно їм ще нічого не пропонували.

«Зараз ми живемо семеро в двійці, дві різні родини, троє маленьких дітей, - ділиться сімейна пара Олександр і Наталія Скляренки. - Може, нам дадуть квартиру більшої площі. Наші будинки вже старі, стелі осипаються, звичайно, ми хочемо в новий будинок. Колись у наш квартал хотіла інвестувати гроші дружина екс-мера Москви Лужкова, навіть з жителями це обговорювали. Але потім відмовилася. Якщо нам запропонують переїхати зараз, ми зберемо речі за годину». «Навіть ті, хто зробив шикарні ремонти, не проти переселення», - говорить Валерій Бок.

ВИСОТКИ. Площа ділянки, яка готується до реконструкції, займає 46,91 га, тут розташовано 43 будинки, більшість - старі п'ятиповерхівки, термін експлуатації яких давно минув (ще кілька років тому їх знос оцінювали в 40-70%).

Після реконструкції тут з'являться «багатосекційні 12-14-16-поверхові будинки і декілька 18-22-поверхових будинків, в які зможуть заселитися більше 20 тис. чоловік. Крім того, побудують паркінги та об'єкти соціальної інфраструктури. Відселяти мешканців будуть за такою схемою: спочатку у цьому ж кварталі побудують один новий будинок, куди переїдуть жителі старих будинків. П'ятиповерхівки знесуть і на звільненій ділянці почнуть будувати ще один будинок, куди переїде ще частина мешканців. І так далі. Поки є негласна домовленість, що квартири будуть давати з коефіцієнтом 1,5. Простіше кажучи, якщо у вас була квартира 40 кв. м, то ви маєте право отримати 60 кв. м. Але, як сказав нам член комісії Київради з ЖКГ Олександр Клюс, швидше за все, забудовник буде вирішувати це особисто з переселенцями. «Зайві» квартири, природно, будуть продавати за ринковою вартістю.

«Ми не можемо називати номер конкретного будинку, який знесуть першим. Боїмося, що люди почнуть підселяти до себе родичів, щоб потім отримати додаткову площу в новій квартирі», - пояснює Фільваров.

ПОТІМ ЛІСОВИЙ І ВІДРАДНИЙ

Реконструкція чекає також хрущовки на Лісовому масиві, Микільській Борщагівці, Відрадному, вул. Щербакова, Щусєва. Правда, інвестор для них поки не знайдений. «Як тільки буде реалізований проект по одному кварталу, інвестори прорахують вигоду і переконаються, що вкладати гроші безпечно», - говорить Фільваров.

Наталія Мамчур, газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Офис 360м2, 180м2, 100м2 ул.А.Туполева, М.Нивки, Святошин.
Нивки, 360 кв.м, 165грн/кв.м/місяць, Офис 100м2, 180м2, 360м2 на ул.Авиационная(Туполева), М.Нивки, ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Продам дом в Малиновском районе, на Бугаевке
Бугаївка, 2 кімнати, 55 кв.м, 30 000$, Предлагается к продаже дом, в Малиновском районе, на Бугаевке. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Топ-оголошення

Продам современную видовую 2-х комнатную квартиру на 10-й Фонтана
Фонтанская дор., 123, 2 комнаты, 100/51/20 кв.м, 5/10, 160 000$, Продам 2-х комнатную квартиру, 10-я ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Пропоную купити 1 кімнатну квартиру вул. Руденка (Войцеховича).
Войцеховича ул., 1 комната, 32/19/- кв.м, 9/9, 21 000$, Пропоную купити 1 кімнатну квартиру вул. ...

Квартири > Продам > Дніпро > Центральний р-н

Офисное здание Лучшее предложение в городе!
Пушкина просп., 626 кв.м, 650 000$, Продам отдельно стоящее офисное здание пр. Пушкина, площадь 626 ...

Офісні приміщення > Продам > Дніпро > Центральний р-н