Вся нерухомість > Новини > Жителі Львівської області виступають проти дерибану землі
↑ До списку новин

Жителі Львівської області виступають проти дерибану землі

16 березня 2010

Організувати акцію протесту проти дерибану земельних ділянок вирішили жителі села Бартатова Городоцького району Львівської області. З цією метою вони створили координаційну групу.

За словами селян, перш за все вони звернулися в Городоцьку РДА, райраду, направили матеріали в районну прокуратуру. А вже потім люди вирішили вдатися до більш радикальних заходів, серед яких і пікетування районних та обласної влади.

Як стверджують мешканці с. Бартатова, вони хочуть, щоб райдержадміністрація переглянула своє рішення, яким вона передала у власність понад 11 га угідь сільськогосподарського призначення невідомим селянам людям.

Володимир Ліщинський, депутат Городоцької райради, заявляє, що проблема виникла через те, що вищезгадане рішення Городоцької райдержадміністрації не врахувало інтересів селян, а також змусило людей вдатися до акцій протесту. Також, каже депутат, дії чиновників порушують ст.35 Закону України «Про місцеві державні адміністрації».

За словами Володимира Ліщинського, передають землі без необхідного в подібних ситуаціях інформування жителів району через засоби масової інформації.

Люди хочуть дізнатися, за що отримують ділянки землі, по 2 га кожен, молоді люди 18-ти-25-ти років, які живуть не в цьому населеному пункті.

Депутат райради вважає, що цим людям слід надати відповідні землі неподалік пункту їх проживання. На думку депутата, не існує економічної доцільності в тому, щоб надавати певним особам землю для вирощування овочів за 20 км. від місця, де вони проживають.

До речі, землі, які Городоцька РДА збирається віддати, на сьогодні є предметом обговорення у Вищому Адміністративному суді України.

Депутат заявляє, що розпорядилися передати у власність ці угіддя тоді, коли ще не довели до завершення процес розмежування колективної та державної власності. Втім, технічну документацію щодо розмежування вже виготовлено, триває остання стадія затвердження.

Мешканці села вимагають від райдержадміністрації дочекатися, коли завершиться процес розпаювання та розмежування земель Бартатовскої сільради, і тільки тоді щось вирішувати, прислухаючись до думки жителів села, підсумував Володимир Ліщинський.

Ірина Мазурук, Портал Est!


Топ-оголошення

Шикарное предложение - квартиры в районе жд.ВОКЗАЛА!
Соломенка, Стадионная ул., 16, 2 комнаты, 55/30/8 кв.м, 5/16, 11 500грн/месяц, Полностью ...

Квартири > Здам > Київ > Солом'янський р-н

Продам 3-х ком.кв. ул.Академическая/ ЖК "Пионер".
Аркадія, 3 кімнати, 92/50/20 кв.м, 11/16, 120 000$, Продам 3-х ком.кв. ул.Академическая/ ЖК "Пионер". ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

Цегляний будинок з ремонтом в селі Саливонки
2 кімнати, 76 кв.м, 31 соток, 37 000$, Будинок з сучасним оздобленням 76 м.кв. (всі умови: газ, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Васильківський р-н > Саливонки

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Кіровоградська обл. > Новомиргородський р-н > Новомиргород

Сдам посуточно 1-ком. евро квартиру центр
"нагорний", 36/19/8 кв.м, 3/5, 700грн/доба, Сдам посуточно, почасово, понедельно 1-ком квартиру ...

Квартири > Здам > Дніпро > Центральний р-н