Вся нерухомість > Новини > Кияни перетворюють свої квартири в галереї, кінотеатри та концертні майданчики
↑ До списку новин

Кияни перетворюють свої квартири в галереї, кінотеатри та концертні майданчики

16 вересня 2010

Відпочивати вдома нині стало модно. Мова йде не про лежання на дивані з пультом від телевізора, а про активне дозвілля. Кияни організовують у власному житлі концерти, кіноперегляди, клуби за інтересами та навіть картинні галереї. Дехто примудряється на цьому заробити.

Так, нещодавно у столиці з'явилася група молодих киян, які назвали себе «Кухня-арт» і стали організовувати концерти і виставки у своїх квартирах і навіть на дахах. «Ми вже провели два концерти на горищі будинку на Межигірській. Перший раз вхід зробили безкоштовним, тоді виступала молода група «Оркестр», а другий раз вже брали по 5 гривень, коли співали «Обійми дощу». Кожен раз збиралося більше 100 чоловік», - сказала нам активістка «Кухні-арт» Таша Карлюка. За її словами, під час концерту горище для зручності вистилають матрацами, слухачів пригощають чаєм, печивом. Таша каже, що вони взяли всі дозволи на концерт, мешканці будинку поставилися до нього позитивно - багато хто навіть піднялися послухати. «Кухня-арт» також влаштовує виставки в квартирах. «Збираємось на орендованих або своїх квартирах, проводимо там майстер-класи з живопису, фотографії, а потім там же влаштовуємо виставку. За вхід беремо мінімальну плату - 1-2 грн. Для нас головне - це просувати таланти і добре проводити час», - говорить Карлюка.

КІНО. А ось молодий киянин Дмитро Харченко, який живе на вулиці Урицького, зробив зі свого будинку кінотеатр. «У мене велика плазма, яку я спеціально купив для перегляду хорошого кіно. Ще на початку літа влаштовували кіноперегляди з друзями, а потім почали проситися на кіносеанс друзі знайомих, сусіди», - розповів нам Дмитро. Хлопець не відмовляє нікому, - мовляв, завжди цікаво познайомитися з новими людьми. Але всіх попереджає: потрібно принести з собою напої собі та друзям. Вигідний бартер, якщо врахувати, що квиток у кінотеатр коштує близько 50 гривень, а крутять там ті ж фільми, адже їх можна спокійно скачати з інтернету.

КВАРТИРНИКИ. Повернулася до Києва і забута практика 90-х - домашні концерти, які називають «квартирниками». За гонорар (приблизно $1000) молодь домовляється з виконавцем, що він заспіває для них удома і поспілкується за чашкою чаю у звичайній квартирі. Як розповів нам організатор таких концертів Андрій Шатров, їх влаштовують кілька разів на місяць, ціна за вхід - приблизно 80-150 гривень. На кухнях вже «запалювали» представники груп «П'ятниця», «Агата Крісті».

Анастасія Братковагазета "СЕГОДНЯ"


Топ-оголошення

Продаж садової ділянки /дачі/ ст.м. Славутич
Осокорки, 2 кімнати, 33 кв.м, 5,2 соток, 36 000$, ст.м. Славутич, Продаж садової ділянки /дачі/, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київ > Дарницький р-н

Люстдорфская дор.: сдам потрясающую квартиру в новом ЖК "Одиссей" на Таирова!
Люстдорфская дор., 55Л, 2 комнаты, 88/34/27 кв.м, 8/16, 14 000грн/месяц, Люстдорфская дорога / пл. ...

Квартири > Здам > Одеса > Київський р-н

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)--
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Херсонська обл. > Скадовський р-н > Скадовськ

ВЫСОЦКОГО 1-КВ СДАМ
Котовського, 1 кімната, 4 000грн/місяць, Бронированная дверь балкон застеклён мебель холодильник ...

Квартири > Здам > Одеса > Суворівський р-н

Сдам в аренду офисы 110-280 кв.м. в центре Днепра
Чернышевского ул., 280 кв.м, 200грн/кв.м/месяц, Сдам в аренду офисы 110-280 кв.м. в центре Днепра. ...

Офісні приміщення > Здам > Дніпро > Шевченківський р-н